höj pensionerna

Spelade boul med DHR i går. Centern i Enköping gör det en gång varje år. Det var 34:de året..!!!!!!!!!!!!!!!!!! Efteråt dricker vi kaffe och småpratar om en det ena och en det andra. I år blev det väldigt mycket om det ena. Det vill säga pensionerna. Alla har synpunkter på att det aldrig kommer någon höjning. Där kunde jag ju förklara att det är på gång till de sämst ställda pensionärerna. Hur mycket och exakt till vilka kunde jag ju inte berätta. Förklarade också centerns förslag i detta sammanhang.

Sedan, kom det som alltid kommer. Varför få bara dom som jobbar skattelättnader. Detta är omöjligt för de som är handikappade, som har varit det i många år oavsett om de är över 65 eller yngre. Alla har de dåliga eller mycket låga inkomster. Vi har fått folk i jobb med jobbskatteavdraget, visst är det så. Men, säger DHR personerna alla priser har gått upp och det måste vi också betala. Sant!

Det är ju denna grupp av människor som verkligen behöver vår välfärd. De som inget hellre vill än att göra rätt för sig. Men de kan inte beroende på handikapp som de själva inte är skulden till. Önskar att dessa kunde få mer, men sånt är inte vårt allmänna system uppbyggt. Fler måste i jobb så att dom som verkligen behöver kan få högre ersättningar. Nu först gäller det att höja pensionerna, inte så lite att man får skämmas utan så att det verkligen märks för de sämst ställda pensionärerna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0