Livsvänligt arbetsliv

I dag är det ett jättestort seminarium i 1:a kammarsalen. Lennart Levi anordnar detta internationella evenemang "Gross national wellbeing - how to promote it in the workplace."
Har lyssant ett tag och en engelsk kille, professor David McDaid, var jätteintressant. Han visade på hur man kunde tjäna på att medverka till att folk i arbetslivet mådde bättre. Både arbetstagaren, arbetsgivaren och samhället tjänade på att sätta in hälsobefrämjande åtgärder. Sjukdom kostade 24 biljoner pund och en åtgärd mot detta 8 biljoner pund. En vinnst med 16 biljoner inga småpotatisar precis.

Centerpartiet, via Lennart Levis försorg, har presenterat ett mateial "Ett inkluderande och livsvänligt arbetsliv". Det innehåller bl a vad centern vill i dessa frågor: 1. Ett samhälle som skiljer mellan välstånd och välfärd. 2. Flexibilitet på arbetsmarknaden med ökad omställningsförmåga 3. För-rehabilitering - En väg till arbete, 4. Med en mångdubbling av social ekonomi inkluderas fler på arbetsmarknaden, 5. En arbetsmiljö för fler i arbete och slutligen 6. Utbildning och vidareutbildning av chefer i ledarskap och arbetsmiljö.

Himla många bra förslag som var och en gör nytta. Nu gäller det att driva detta i Alliansen. Något bra förslag hur det ska gå till?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0