Sjuk sjukförsäkring

Vilket himla liv, vilken himla diskussion om sjukförsäkringen, rehabkedjan och tillämpningen. Jag har upptäckt att det är svårt att stifta lagar. De främsta experterna, de mest berörda remissinstanserna, de bästa utredarna ja vad du vill och ändå kan det bli fel. Tänk att tvinga en cansersjukperson till arbetsförmedlingen för att man följer lagen. Ingen kan väl tror att det är lagstifarens mening att en cansersjukperson som står under behandling ska stå till arbetsmarknadens förfogande.

Så är det i alla fall.FK litar inte på onkologernas intyg. Utan efte 180 dagars sjukskrivning, om inte dn arbetsgivare kan ge dig heltidsjobb, ska du prövas på hela arbetsmarknaden om du har arbetsförmåga. Det finns tre undantag. 1. De försäkringsmedicinska riktlinjerna säger att du kan vara suk längre. 2. Du jobbar deltid och kan inte få något heltid på ditt jobb inom 1 år, då ta tjänstledigt och pröva annatheltidsjobb. 3. Väntar på operation/ behandling som gör dig arbetsför till 100% inom 1 år. Något är fel och vi måste titta på det.

Fk:s handläggare måste ju lita på specialisten, onkologen, om de säger att patienten är döds sjuk. Men så är tydligen inte fallet. Får ändra på det!

Oj oj jo, jag tror att jag blir sjuk.

Kommentarer
Postat av: Magnus Ahlkvist

Det är en sak att ni i Alliansen har en dålig politik. Men man blir riktigt förbannad när man upptäcker att ni ljuger folk rätt upp i ansiktet, så som du gör nu.

Du påstår att det blev fel TROTS att ni hade en massa remissinstanser och experter. Det blev ju fel för att ni STRUNTADE i att lyssna på remissinstanserna och experterna.



Ni har varit så förblindade av er ideologiskt betingade misstro mot människor att ni struntat i att lyssna på vad experterna sagt om riskerna med det här dåliga förslaget. Nu låtsas ni som att ni inte har fått några negativa reaktioner innan ni stiftade den dåliga lagen. Herregud så oärligt!

2009-12-09 @ 11:24:34
URL: http://magnusahlkvist.bloggvanstern.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0