Kalix -Haparanda- 2-4

Var i Luleå i onsdags och torsdags. På kvällen var vi och tittade på bandymatchen mellan Kalix och Haparande. Haparanda vann. Jag träffade flera sponsorer och berätta om förslaget till nytt trygghetssystem för företagare. Det togs emot väldigt bra och det är ju ett efterlängtat förslag. Fick dessutom ett stort utrymme i TV4 lokalt. De benämnde reportaget en satsning på företagare när anställda behöver hjälp. Eller något liknande. Fortfarande förstår man tydligen inte att det är hos företagare man är anställd och att det behövs flera företagare för att det ska finnas fler arbetstillen att bli anställd till.

Besökte också FK i Luleå som var bekymrade med högar av ärenden och att många skulle bli utförsäkrade 2010. Tänk att man kan orora sig för en framtiden som kommer att vara långt ifrån den verklighet vi lever i idag. Givetvis ska man ha framförhållningen men tiden ska också användas till att göra det bättre. Vi är på god väg.

Ett oerhört intressant integarationsarbete fick jag information om i Luleå, Hertsön. Det exemplet på att ta tillvara möjligheter, se möjligheter och få alla att jobba åt samma håll skulle som sagt hela Sverige behöva ta efter. Till alla vill jag säga läs mer om det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0