Pensionen måste höjas

Garantipension är inte någon dans på rosor. Den måste höjas! Man kan defenitivt inte ut och resa. De flesta som har garantipension har jobbat och slitit, ofta som hemarbetande kvinnor, de har inga pengar att ta ut och dra utomlands för. Så "Dicks kolum" verkar inte fatta att vi alla solidariskt måste bidra till att dessa garantipensionärer får någon ersättning överhuvudtaget. Läs http://www.folkkapitalism.nu/?p=240 och förstå att vara pensionär inte är någon enhetlig grupp. Vissa har massor av pengar tack vare inkomstpensionen andra inget. Lär vi oss av det att jobb som ger inkomst är livsnödvändigt för att vi ska få pension. Ungdomar tänk på det.

I dag har jag bakat kanelbullar. Köpa färdiga är otänkbart. Har inte gjort av med några pengar idag. I morgon måste jag handla och fundera ut vad vi ska äta resten av veckan. Strömming är billigt har jag förstått. Kan det vara något? Himla tur att vi inte röker. Hade fått sluta direkt när cigaretter är så dyrt och väldigt onyttigt.

Kommentarer
Postat av: karin

Alla rotsaker,potais,lök,bönor etc är också billig -och bra mat. röka, kröka, godis, läsk,"snacks" å annat onödigt är dyrt, - för att inte tala om skivat smörgåspålägg!..

Klokt inisiativ Solveig! hoppas detta når ut till många! och att beslutande kan förstå bättre hur ojämligheter ter sig! Spännande följa din "undersökning"

2009-07-06 @ 23:55:11
Postat av: Tove

http://wellness.blogg.se/ den här bloggen har länkat till dig

2009-07-07 @ 08:19:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0