Bidragpolitik? Nej tack!

http://www.eposten.se/index.html Synd att Enköpingsposten inte är tillgänglilg för alla på nätet. Skäms! Det skulle behövas speciellt idag då jag hade en himla bra insändare. Ibland blir det bättre och ibland blir det sämre idag blev det riktigt bra! Den handlar om att Sossarna vill återställa till en bidragspolitik som dessutom försämrar för företagen. Vi från Centern i synnerhet och hela Alliansen givetvis står för arbetslinjen och den kommer genom att satsa på företagandet. Det har vi gjort och främjar arbetslinjen inom allt så också att medverka till att alla som har arbetsförmåga ska kunna få ett jobb. De ska inte behöva vara sjuskrivna eller leva på bidrag.

I dag är det debatt på schemat. Ska debattera något så kullinariskt som förmögenhetsprövningar ska tas bort vid prövning av studiestöd och underhållsbidrag. Dessutom gäller det att Närståendepenningen ska öka från 60 till 100 dgr. Otroligt bra! Det vet jag som jobbat med dessa frågor när jag var kurator. Sist men inte minst ska vi debattera att ensamstående föräldrar (läs ensamstående mammor)  ska kunna låta någon närstående ta hand om barnet då man själv är sjuk och inte kan. Den andra får då föräldrapenning.

Bra grejer men inte några stora skillnader mellan blocken. Bara att det skulle vara på ett annat sätt, eller det skulle vara mer  eller det skulle komma tidigare. Har ni hört det förut?????????????

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0