Familjepolitik ur barnperpektiv

I dag gör man en affär av att det är få som använder sig av vårdnadsbidraget. Familjepoltiken ska alltid utgå från barnens bästa. Vår familjepolitk ger föräldrar möjlighet att välja olika alternativ för att ge sina barn den bästa uppväxten. Det är fyra alternativ - vårdnadsbidrag, barnomsorgspeng, jämställdhetsbonus och förskola från 3 år förutom föräldraförsäkringen förstås. S och V,MP är givetivs emot valfriheten och vårdnadsbidraget. Det ska bort. Men om baret behöver vara hemma längre än vad SVMP tycker då är det inte föräldrarna som ska avgöra det. Och då ska det inte vara möjligt. 

Föräldrar vet inte bästa hur deras barn mår bra utan det vet SVMP. Skandal. Maktfullkomlighet. Ge föräldrana mer valfrihet och låt dom framförallt få bestämma själva. Ska barna till barnomrosg före 1 år låt det vara möjligt. Ska föräldrar kinna dela ledigheten låt det vara möjligt. Vill de välja barnomsorg i annan kommun använd barnpengen och låt det vara möjligt. Använd vårdnadsbidraget och låt det vara möjligt. Myndigförklara föräldrarna.

Det är lika med det som med att  V och Magnus Ahlqvist som inte tycker att det ska finnas möjligheter för duktiga föetagare och entreprenörer som vill jobba extra mycket för att förbättra vår välfärd ska tjäna pengar. Nej alla ska ha lika och att få en högre län är inte rättvist. Undrar om Magnus Ahlqvist och alla i V tackar nej till löneförhöjning? Detta med tanke på att de är så notoriskt emot att friskolor eller personaldrivna dagis får högre län och möjlighet att tjäna pengar.


Kommentarer
Postat av: Magnus Ahlkvist

Du har återigen gått en bra bit över gränsen Solveig. Klart att de som är anställda även i privata välfärdsföretag ska ha hög lön, liksom anställda i kommunen. Problemet med de privata välfärdsföretagen är ju att de har FÅ anställda och därför betalar LITE i lön. Vänsterpartiet har aldrig argumenterat för att alla anställda ska ha samma lön. Vad får du det ifrån? Som vanligt hittar du på saker, för att ta fokus från er egen dåliga politik.



Angående föräldraförsäkringen så argumenterar du emot både dig själv och Centerpartiets politik. Ni har gått med på vårdnadsbidraget som eftergift för KD. Plötsligt låter du som att det är ett Center-förslag, trots att ni tidigare varit emot det.



Vi vill förlänga föräldraförsäkringen så att ALLA får möjlighet att vara hemma längre. Vi vill göra föräldraförsäkringen individuell. Så är det med alla andra socialförsäkringar och så borde det vara med föräldraförsäkringen också.



Värt att fråga i sammanhanget: Är du emot pappamånaderna? För du argumenterar ju MOT att staten lägger sig i hur pengarna används, att föräldrarna vet bäst hur föräldraförsäkringen ska användas. Samtidigt blundar du då för det faktum att uttaget av föräldradagar är ojämställt och att det missgynnar kvinnors ställning på arbetsmarknaden, för att inte tala om att det missgynnar barnen som inte får samma möjlighet till kontakt med båda sina föräldrar under spädbarnstiden. Men återigen: Har du och Centerpartiet ändrat ståndpunkt angående pappamånaderna? Om inte tycker jag att du ska sluta argumentera som en kristdemokrat, eftersom jag vet att Centerpartiet och framförallt Centerkvinnorna faktiskt är FÖR ett mer jämställt uttag av föräldraförsäkringen.

2010-08-10 @ 11:03:03
URL: http://magnusahlkvist.bloggvanstern.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0