Siktet inställt på 2011


Julafons morgon. Tove har just hittat paketet som låg i "strumpan." Det var ICA;s rutiga kokbok.

Julmiddgen. Det fungerar med kransen även i det nya köket. Mathilde, Cecilia och mamma tar för sig av bordets läckerheter. Cilia stod för brödet, mamma för sillsallad och köttbular, Anita för skinkan och sillen och resten var inköpt av Toots. Himla roligt att tillbringa julafton med familjen Norbart.


Självaste fru Zander med den lilla pepparkakan som var placeringskort som Cilia hade gjort. Hon är händig.

Efter juldagarna då jag åkte en del skidor och gått prommenader med Tove, en dag med Toots och Arne, var det dax att träffa lite andra personer. Det var Jan Fredriksson, Centerns starke man i Fjärdhundra, som fyllde 60 år. Han har suttit över 30 år i Kf i Enköping. Bra gjort! Uppvaktade honom med en blomma och bjöds på trevliga pratstunder med  bekanta personer från olika partitillhörigheter.

Janne är en riktig traditionallist. Nu gäller det för honom och oss att inse att det finns modernister i Centerpartiet också. Det gäller för oss att översätta våra värderingar om centralisering, hela Sverige ska leva och människors rätt att bestämma över sina egna liv till dagens verklighet. Vi politiker ska skapa förutsättningar för att den värld vi tror på ska bli trovärdig för alla. Vi behöver sannerligen få med oss våra traditinallister (bönderna) att inse att de som bor i stan också måste rösta på oss annars kommer inte landsbygden att överleva.

Ser fram emot ett spännande år då jag ska se till att sjukförsäkringen blir bättre och att så få som möjligt hamnar i kläm. Familjepolitiken måste få en mer framträdande roll i centerpartiet. Behöver hjälp med det. Ett bra förslag är att kunna spara föräldradagar till barnet blir 16 år. Snacka om valfrihet och flexibelt föräldraförsäkring och att föräldrarna får bestämma själva när de vill ta ut föräldradagarna. Tur att det finns mycket att göra.

Gott Nytt År min nyårsafton tillbringar jag i Sälen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0