Måndag

Efter en jättetrvlig helg i Skåne hos Tove var det måndag igen.

Såg morgontv med Kenneth Johansson, C, Riksdagsman från Dalarna där han gjorde bra ifrån sig vad gäller kommentarer kring canservården för barn. Morgonprommen och så till provtagningen på vårdcentralen. Var där straxt efter 8 för att hinna hem och kolla mail o dy. Men se det tyckte inte vårdgivaren utan jag kom inte hem förän kvart över 9. Varför ska man krångla till allt?

Hann ialla fall klippa mig hos Josef och åka med tåget kl 11 för att vara i SThlm och en vårdhearing kl 13.00 riktigt bra. Vården ur vårdgivarna och professionens perspektiv, Vården ur patientens perspektiv, Vården sett från golvet var vad som avhandlades.  Det var Alliansens sjukvårdsgrupp som inbjudit till detta som ett led i deras arbete med att ta fram nya frågor och en ny politik inför nästa mandatperiod.

Har fått en kommentar från Magnus Ahlqvist, Vp, som skryter med att de ska skapa fler jobb inom ROT-verksamheten men inte inom RUT-verksamheten. Kallas de könsdiskriminering. Det kvinnor gör i hushållet är inte ett jobb som ska vara vitt utan det ska vara svart och leda till att man inte får del i något trygghetssystem. Skandal! Men att snickra det ska göras vitt för karlarna det är dom som ska ha tryggheten och "tvinga" kvinnorna till att vara beroende av männen. Inte ska en tjej tjena egna pengar och vra oberoende. Skandal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kommentarer
Postat av: Magnus Ahlkvist

Det är du som påstår att byggesktorn bara ska ha manlig arbetskraft och service-sektorn bara ska ha kvinnlig arbetskraft. RUT-avdraget är i huvudsak ett avdrag som gör det möjligt för redan rika att få skattesubventioner för att slippa sköta sitt eget hushåll. Du lurar inte i någon att det är en jämställdhetsreform.



Men det är inte könsfördelningen som är drivkraften bakom Vänsterpartiet och våra rödgröna samarbetspartiers ROT-avdrag - det är klimatfrågan. Vi vill utöka ROT-avdraget för att fler fastigheter ska kunna renoveras till att bli mer klimatneutrala. Vi vill till skillnad från alliansen att även hyresgäster ska kunna nås av skattelättnader för ROT-program.



Du "glömde" förresten även i det här inlägget att tala om varför du hittar på helt egna siffror för hur många arbetstillfällen som skapats med avdraget för hushållsnära tjänster. Men du får en chans till det i Enköpings-Posten någon av de kommande dagarna.

2010-02-16 @ 23:54:58
URL: http://magnusahlkvist.bloggvanstern.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0