Måste berätta.....

I söndags hade jag varit förlovad i 30 år. Otroligt! Nästa år är det samma tid fast då som gift. Ett människoliv.

När jag satt vid min dator i går fm hörde jag på Lars Ohly på morgontven. Han sa att om det blev dom som fick majoritet i Sveriges Riksdag i september så skulle de ta bort skattereduktionen på hushållsnära tjänster. 40.000 pers blir utan jobb på ett bärde. Men det bryr de på vänstersidan sig inte om för det är ju bara personer i servicebranchen och inte i industrin. Skillnaden mellan dom och oss är att vi i centern vill utöka de tjänster man kan få skatteredution på inom servicenäringen. Vi fixar jobb både där och i indutrin så valet lär bli lätt i höst.

I dag ska jag till Sthlm och utskott och sedan på övernattning med pensionsgruppen. Ett himla digert program. Men pensioner är ju en het fråga så det gäller att lösa knuten.

Kommentarer
Postat av: Magnus Ahlkvist

Men snälla Solveig, kan du inte försöka hålla dig till sanningen iallafall? Visa gärna hur du menar att 40.000 jobb försvinner för att skattesubventionerna på hushållsnära tjänster tas bort.



På Centerpartiets hemsida kan man läsa att ROT-avdraget och RUT-avdragen tillsammans skapat mellan 12.000 och 35.000 nya jobb. http://www.centerpartiet.se/Nyheter/Arkiv-2010/ROT--och-RUT-avdrag-skapar-nya-jobb/ Detta alltså för ROT och RUT sammantaget. Den rapport som ni på hemsidan troligen hänvisar till är den här från Företagarna: http://www.foretagarna.se/Global/Rapporter/2010/ROT%20och%20RUT%20ger%20jobb.pdf

I den refereras en utredning från Almega, där det påstås att RUT-avdragen ger 7300 nya jobb. Inte 40.000 nya jobb som du helt felaktigt påstår Solveig.



De rödgröna kommer att utvidga ROT-avdraget till att även gälla energirenoveringar av flerfamiljshus vilket möjliggör renoveringar av 50.000 lägenheter per år. Dessutom utvidgas ROT-avdraget för villor med ett särskilt avdrag för klimatåtgärder. Det är åtgärder som skapar ungefär 15.000 nya jobb.



Totalt kommer alltså de rödgröna att utvidga ROT och på så sätt skapa 15.000 nya jobb. Enligt Almegas beräkningar är det 7.300 hushållsnära heltidsjobb som är en följd av RUT. Om det stämmer, och om alla dessa jobb mot förmodan skulle försvinna vid ett slopat RUT-avdrag blir det ändå 7.700 nya nettojobb med de rödgrönas hantering av ROT och RUT.

2010-02-11 @ 23:19:27
URL: http://magnusahlkvist.bloggvanstern.se
Postat av: Björn Fridén

Hemservicebranschen sysselsätter 11.000 människor, enligt branschorganisationen Almega.

2010-03-02 @ 10:05:27
URL: http://www.alliansfrittsverige.nu
Postat av: Joel

Personligen tror jag på slarv, för i ett enda stycke åstadkoms även följande:



"bärde", "skatteredution", "indutrin"



Dock är det imponerande hur Solveig satt punkt mellan 40 och 000, vilket tyder på en viss medvetenhet om talets storlek.

2010-03-02 @ 10:40:38
Postat av: Razmatazuz

Hon menar kanske 40 komma noll noll noll... :)



Det är väl bara en fortsättning av den lögnkavalkad som Centern försöker sig på för att locka väljare. Maud Olofsson sa inte mindre än 3 gånger på två minuter i Agenda-debatten med Luciano Astudillo att 11 000 jobb skapats av RUT-avdraget, vilket alltså skulle innebära att inte en enda person jobbade med hemservice innan avdraget infördes.



Andreas Carlgren hävdade att licensslakten på varg skulle ge mer acceptans för densamma. Endast en vecka efter slakten var avslutad tjuvsköts en varg, och ytterligare ett par veckor senare nästa.



Åsa Torstensson har hävdat att Förbifart Stockholm är precis vad människor vill ha, trots att Stockholmarna röstade igenom trängselskatterna för att få en bättre kollektivtrafik. Vi har i vinter också sett vad det egentligen är för trafikform som behöver nya anslag. Listan kan göras ännu längre, men då orkar ju ingen läsa :)

2010-03-02 @ 11:01:29
URL: http://razmatazuz.blogspot.com
Postat av: Sverker

Personligen tror jag inte det handlar om slarv, eftersom hon inte brytt sig om att ändra inlägget eller kommentera efteråt.



Så det är upp till bevis, Solveig! Är det siffror du står för?

2010-03-02 @ 11:20:03
URL: http://www.sverker.se/
Postat av: Nils Granström

Är alla Centerpartister så där? Lögn och Lögner efter varandra. Var är miljötänkandet. Uttagsbeskattningen som dödat intresset för vindkraftskollektiv. Förbifart Stockholm som bidrar till ökad biltrafik Vargjakten. Skäms ni inte för vad ni ställt till med? Vill ni bryta uran också? Eller?

2010-03-02 @ 15:20:48
Postat av: Sven Uppdhal

DU går idag ut och KU-anmäler den minister som var ansvarig för omorganiseringen av Försäkringskassan under socialdemokraternas regering 2005. Detta är en uppenbar aktion för att stävja den kritik som förts fram för att försäkringskassan är tydligt underfinansierad och överarbetad - och istället föra över skulden på den tidigare regeringen.



Problemet är dock att DU inte orkar ta reda på vem som hanterade frågan, utan istället KU-anmäler "den minister som var ansvarig".



Om man nu, istället för att se över den Försäkringskassa som man av antingen lathet eller ovilja har försummat sedan maktövertagandet, ska försöka skylla ifrån sig så borde man åtminstone försöka efterforska vem man ska skylla på.



Och då det rapporteras att, din kollega, den moderata socialförsäkringsministern Christna Husmark Pehrsson blev varnad om krissituationen redan för ett år sedan, långt innan Försäkringskassan öppet tvingades be på sina bara knän för pengar, så är det kanske ditåt DU borde rikta blicken.

2010-03-03 @ 19:52:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0