Mer bostäder i Uppsala

Centern vill bygga fler bostäder centralt, på höjden och vill luckraupp miljökraven till nytta för Uppsala.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/centern-vill-se-fler-skyskrapor_4127699.svd
 Läs detta och ni förstår att goda råd är dyra.

Vi behöver mer bostäder i Uppsala. Bättre att spara viktiga områden ordentligt än att nagga lite här och där. Grönområden och parker, gångstråk och lekplatser behövs. Eftersom Stockholmarna bara ser till sig själva och till Gbg och Malmö är det dax att berätta för omvärlden att landets fjärde största stad är Uppsala och en av de snabbast växande, med lägst arbetslöhet med mera. Dessutom är det en universitetsstad med landets äldsta universitet och med lantbruksuniversitetet som innebär att det finns enormt många studenter som inte vill eller kan betala skyhöga hyror. Men bo iskyskrapor har de ingenting emot och att bygga på höjden blir billigare än att bygga på längden.

Kulturens vagga fanns ju i Mälardalen och i Uppsala som alla vet alltså är kulturhistoriska miljöer dominerande i denna vackra stad som minner om Linné vid Fyrisån med slottet och kyrkan som kulisser.

Min egen, eller den jag delar med pappan, lilla student i Kristianstad har tenta idag. Hon bor billigt, man gör det i Kristianstad om man har tur och det har hon.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0