Företagare på krigsstigen

Har fått massor av mail och telesamtal från företagare som är besvikna och uppröda över vad vi gjort för dem. De har fått en försämring av sin trygghet när vi ändrat till 7 dagars karen. Beslutet om förändringar i trygghetssytemet innehåller 9 punkter. Alla punkter passar inte in på alla företagare. För det första gäller beslutet bara enskilda firmor och handelsbolag. Alltså inte egenföretagare som har AB.
Från företagarnas organsiationer framkommer 2 olika synpunkter. Företagarnas VD klagar, hon klagar på allt vi gör för företagen. Företagarförbundet skriver det ni ser nedan.

"Ökad trygghet?

FöretagarFörbundet har länge drivit kravet på en anpassning av trygghetssystemen för företagare. Våra undersökningar visar att färre än var tionde småföretagare tar ut ersättning för sjukfrånvaro. De betalar helt enkelt till ett system som det inte utnyttjar. Regeringen har nu sänkt egenavgifterna och samtidigt ökat antalet karensdagar från noll till sju. Många egenföretagare har hört av sig till mig och uttrycker en stor oro kring den tilltagna karensen. Jag har full förståelse för deras oro, men anser också att det är viktigt att se på helheten. Att regeringen nu tar ett steg i rätt riktning genom att anpassa trygghetssystemen är positivt, men kanske finns det delar som måste ses över igen"

Alltså skillnad hur man uttrycker sig och jag måste säga att Camilla Littorin är mer rätt än Anna-Stina Nordmark som dessutom skriver ner Centerpartiet och Regeringen på i Di idag. Tråkigt!


Kommentarer
Postat av: Magnus Ahlkvist

Det är väl ändå ganska självklart att begreppet "egenföretagare" inte innefattar aktiebolag, som ju är egna juridiska personer där man som ägare antingen är anställd eller inte anställd.



Visst är det "nedrigt" av en intresseorganisation för företagare att de skriver ner en regering som gjort villkoren för företagare sämre... Skärpning nu, sluta gnälla och förbättra istället er politik.

2010-06-23 @ 12:54:49
URL: http://magnusahlkvist.bloggvanstern.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0