Fk:s och Af:s handläggare sågar sjukförsäkringsreformen.Förvånad????!!!

Jag blir inte ett dugg förvånad att ST:s utredning om vad handläggarna på FK och AF tycker om den nya sjukförsäkringsreformen. Läs får ni se. http://www.dn.se/opinion/

Personligen har jag besökt ett antal Af kontor och de jag har träffat, allt ifrån handläggare till chefer, är nöjda. De synpunkter de har är att regelverket kommit väl sent. Men vid besöket i Norrtälje i onsdags såg man till att få mer pengar än det kontoret tilldelats genom att begära från dom som inte utnyttjade sin del. Varför utnyttjar man inte de pengar man får? Varför säger man i ST:s utredning att det fattas pengar. För mig går detta inte ihop.

Dessutom säger man att så fort personerna kommit till Af för första samtalet blir de lugna. Ekonomin är en annan sak. I Norrtälje föreslog man att vi skulle tvinga A-kassorna att räkna ut hur mycket personerna skulle ha så de slapp leva på grundnivån. Lagstifta om det, sa man.

Varför är det ett misslyckande att personer som kommer till Af inte klarar att ingå i introduktionen. Det visar ju att handläggaren på Fk har bedömt fel, eller???????? Testen/intron på Af är ju en del i att se om man är arbetsför. Efter detta har man ju bättre under fötterna för att fatta beslut om mer rehab, längre sjuskriving, sjuk-eller aktivitetsersättning med mera. Är inte det bra?

Jag tycker det är konstigt att aldrig jag träffar dom som är kritiska? Beklagar att en ny reform medför att människor kommer i kläm men min uppgift är att det blir så få som möjligt. Undrar dessutom vad man menar i utredningen där man säger att man ska tjäna på att jobba. Vill man ha ett extra jobbskatteavdrag för dom som varit långtidssjuksrivna? Undrar vad pensionärerna säger om det.

Dessutom ska man inte enligt utredningen bli omförsäkrad men man ska ha tydliga gränser då olika insatser ska sättas in. Vad betyder rehabkedjan och dess avstämningar????????????

Jag sågar ST:s utredning.

Kommentarer
Postat av: mimmi

Har du ingen verklihet uppfattning kom och titta www.resurs.ning.com Vi har över 1800 medlemmar resurs för sjuka och utsättas rätt i samhället.vi har många som lider detta sjuka sjukregler utförsäkrade som mår psykisk -fysisk ekonomisk misär i dagens Sverige många som får 3000.5000kr månad eller inget Kan du leva såna summor månader och köpa din medicin rehab som finns inte verkligheten.verkar att ni har ingen uppfattning vara sjuk dagens Sverige SKÄMS!

2010-03-02 @ 13:59:34
Postat av: Kerri Corley

Jag sågar alliansens sjukreform! Om man ville att sjuk och skadad skall komma tillbaks till arbetslivet borde man kräva att rehabilitering ske innan folk sparkas över till arbetslösheten. Så i den mån det finns arbetsförmåga kan man verkligen ta vara på det!

Riv upp hafsverk och tillsammans med alla riksdagspartier komma gemensamt överens om våra sociala försäkringar. Vi är många medborgare som gärna betalar skatt(och din lön) bara vi vet långsiktig att det finns en riktig trygghet åt alla.

Alliansen kommer inte att vinna kommande val om ni fortsätta försvara dagens inhuman sjukförsäkring!

2010-03-02 @ 18:49:01
Postat av: LN

2010-03-03 @ 00:44:31
Postat av: Abacus

Det existerar ingen rehabkedja... Att flytta fokus till Af, som då inte kan ett dugg om de sjukdomar som leder till långtidssjukskrivning, är helt fel. Sjuka ska skötas om av de som är kompetenta för det. Och socialförsäkringen ska täcka det och ge inkomster så att den sjuke/a kan leva skäligt. Dvs. kunna bo, äta och betala räkningar och så ska det finnas en guldkant på tillvaron.

2010-03-03 @ 07:54:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0