Ta bort pensionsåldern

I dag har vi haft presskonferens om Alliansens "äldreprogram". Mitt bud är överlämna livet till de äldre, låt dem besätmma över sitt liv. ta bort hinder och skapa incitament. Maktfullkomliga vänsterpolitiker ska inte bestämma när, var och hur deras äldreomsrog ska vara. Lagstadgat om Lov, lagen om valfrihet, 2014. De äldre ska bestämma innehåll, tid och vem som ska ge dem omsorgen och vården.

Ta bort åldersgränsen i arbetsförhet. Lagstifta om att äldre ska kunna arbeta längre än 65 år. Ta bort hinden i bidragssytement i socialförsäkringen och underlätta för företgen/arbetsgivarna att behålla den äldre genrationen. Det är hos de äldre kunskapen finns och erfarenheten att lära de yngre.

Hjälpmedlen ska man få anskaffa där man själv vill. Inför en lagstiftning som säger att det är det högsta priset för ett hjälpmedel, ex toaförhöjning, rullstol eller hörapparat. Ge de äldre en "hjälpmedelscheck" så får de välja.

Kommentarer
Postat av: Olle Nilsson

Herregud vilket trams. Sverige bör ju istället sänka pensionsåldern 10 år så att vi får samma förmåner som övriga Europa samt de invandrare som kastat sina ID-Handlingar för att kunna pensionera sig tidigare och sedan åka tillbaks till sitt land och leva livets glada dagar med äldreförsörjningsstöd.

2010-05-30 @ 18:07:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0