Kvotera inträde på arbetsmarknaden

Besökte idag på fm Socialförvaltningen i Uppsala tillsammans med Stefan Hanna och Maria hans politiska sekreterare. Himla intressant för syftet var att ta reda på vad som görs och behöver göras för att förmå människor att arbeta. Alla som lever på försörjningsstöd, har varit länge arbeslösa, med större eller mindre arbetsförmåga, missbruk, funktionsnedsättningar, psykiska problem, mm.

Samhället har mycket att erbjuda men ändå finns grupper- fler eller färra - som har problem. Vad kan vi göra mer än det vi redan gör? Jo ett förslag var att kvotera in personer med svårigheter att helt enkelt låta varje arbetsgivare med fler än 25 anställda att anställa en peron från "utanförskap". Det skulle tydligen finnas i Dk?

Ett annat förslag är att kalla det för biståndsbedömd åtgärd för då kan man få sjukersättning försörjningstöd och låta dem arbeta från 8 -17 med "samhällsarbete". Inom vården finns massor av jobb som aldrig blir gjorda.

Vi måste göra något inte minst för våra invandrare som blivit gisslan och varit utanför arbetsmarknaden i många, många år.

Ett spännande ämne som vi jobbar vidare med. Hoppas att vi kan besöka AF i Uppsala i nästa vecka.

Kommentarer
Postat av: Från ord till handling

Nog behöver det göras någonting åt utanförskapet och på kort sikt är säkerligen kvotering eller samhällsarbete en bra åtgärd.



Men för många behöver man börja tidigare än så nämligen redan i skolan. Man behöver helt enkelt jobba in det entreprenöriella förhållningssättet redan i grundskolan. Alltså att få männniskor att ta sig för och utveckla sina egna idéer och tankar.



Ett sätt kan ju vara att man får träna på att starta eget företag. Och det är ju någonting som kan rymnas inom skolämnet samhällskunskap redan i 9:an. På Bergvretenskolan i Enköping har vi redan startat med det entreprenöriella tänkandet...och resulatet är förbluffande.



Det gäller alltså att få fram det egna drivet, modet och självförtroendet hos många av våra kreativa ungdomar. Det i sin tur gör att fler människor vågar tro på sina idéer och starta eget.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0