Vilken dag!

Det här är en mörk bild från ett tidigt morgonmöte på UKK i dag kl 7. Det var fullsatt 200 personer från Uppsalas företagrvärld som kommit för att lyssna på Arne Wåhlstedt. Han berättade utan omskrivningar varför Enköping är bland de främsta företagrkommunerna i landet. Många applåder fick Arne och han gjorde det verkligen jättebra.

Dagen forsatte med medverkan vid Geokonferensen som handlade om den data vi behöver i vårt samhälle för att kunna planera bättre. Hur får vi kartor och information från och till våra myndigheter och liknande. Jag tycker den datan ska vara gratis så polisen, räddningstjänsten med flera kan nyttja den utan att ekonomin sätter gränser. Så är det i dag och det betyder att ambulansen åker fel när de ska hem till en jättesjuk person eller polisen som inte hinner i tid så folk far illa. Himla intressant och något vi alla borde tycka är en viktig infrastrukturverksamhet. Egentligen livsviktigare än en brevlåda eller att tåget är 15 min försenat men det har svenska folket inte upptäckt ännu.

Slutligen gjorde Kenneth Johansson, ordf i socialutskottet , Anders W Jonsson, riksdagsledamot och jag besök på UAS och smärtrehab. Ett kanonbra besök då de berättade om hur de använt sina rehabpengar. Äntligen kommer pengrna till rätt ställe och har avsedd verkan. Folk blir bättre, samverkan med Fk, Af och kommunens socialförvaltning funkar. Teamen inom slutenvården och primärvården är precis de som vi lagstiftare menade. Rehabkedjan och socialförsäkringsreformen kan verkligen bli precis som alla människor har rätt att kräva. Få personlig hjälp att komma tillbaka till arbetslivet. Men det är inte lätt om man varit sjukskriven i 5, 10, 15 år - inte lätt med det går. UAS ligger i framkant!

I dag har Toots nyttjat sjukvården. Han har opererat foten och har just nu jätteont. Men, som för alla andra, det blir bättre.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0