Riksmötet öppnas



I dag öppnas riksmötet och Toots är färdig och sitter på mitt rum och läser DN. Jag har en debattartikel i DN idag om socialförsäkringen. Läs den.
http://www.dn.se/debatt/sjukforsakringsfel-maste-rattas-1.1182812

Vi ska snart gå till kyrkan för den traditionella cermonin sedan blir det Riksdagshuset och Kungens tal, Statsminsterns regeringsförklaring och ministerlista. Det hela avslutas med en buffémingel i Sammanbindningsbanan. I kväll är det Konserthuset och en fin underhållning, det är jag övertygad om, sedan är det natt över Sthlm och i morgon är det jobb igen.

Kommentarer
Postat av: Magnus Ahlkvist

Det är inte oppositionen som hittat felen i utförsäkringssystemet. Det finns tusentals människor som förlorat allt på grund av din och övriga Alliansens utförsäkringssystem. Några få har orkat berätta om sin situation i media. Men ni visste ju redan att det här skulle bli resultatet. Remissinstanserna var tydliga, men ni valde att blunda. SÅ cyniskt. Än mer cyniskt att du nu pratar om att det behöver lappas och lagas ytterligare. Felet är att ni tidsbestämmer sjukdomar och gör sjuka människor fattiga, istället för att lägga krutet på rehabilitering av de som kan rehabiliteras.

2010-10-06 @ 08:42:02
URL: http://magnusahlkvist.bloggvanstern.se
Postat av: Leo

Tycker att du fick ett ganska bra svar från Försäkringskassan på din debattartikel (http://www.dn.se/debatt/battre-sjukforsakringsregler-politikernas-ansvar-1.1184357).



Kan tänka mig att det finns ganska många handläggare på Försäkringskassan som är ganska trötta på politiker som skyller på de anställda istället för att faktiskt ta ansvar för sina beslut, vilket har varit ganska vanligt under den gångna mandatperioden.



I övrigt så välkomnar jag att du uttrycker en vilja att synkronisera Arbetsförmedlingens och Försäkringksassans definitioner utav arbetsförmåga och att Försäkringskassan inte ska kunna ompröva specialistläkares bedömningar. Å andra sidan tror jag att du är väl medveten om att arbetsförmågedefinitionerna hos de två myndigheterna har helt olika syften och att det i propositionerna och förarbetena till den nuvarande lagstiftningen inte precis har funnits några meritokratiska tendenser när det gäller att förhålla sig till läkares bedömningar...



Nåväl, det hade varit kul om du hade svarat Försäkringskassan (men jag har inga förhoppningar, du är ju trots allt politiker...)

2010-10-07 @ 00:47:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0