Motion, motion, motion, .....

Nu är det motionsskrivande som gäller. Har just lämnat in 7 stycken. Ska fixa ett par till i morgon. De som är inlämnade i dag handlar om myggbekämpning i Nedre Dalälven, sänkt skattt på syntetiskt drivmedel, dansbandsmomsen, upprustning av vägarna 55 och 56, apoteksmonopolet, tandvårdsstödet  och sänkt skatt på återinvesterade medel i nystartade företag.

Tänk vad det är bra när man får förslag från vänner och bekanta, från okända mailskrivare och centersympatisörer från när och fjärran.

Har i dag på förmiddagen diskuterat pensionssystemet. Himla intressant. Vi har ju en del utmaningar som vi inte får blunda för. De måste lösas. Åldersutvecklingen, placeringsregler eller hur får vi ut mer ur AP-fonderna. Inget av detta är ju gjort i en handvändning utan det tar ju några år innan vi fått alla fakta på bordet så vi kan fatta rätt beslut. 

Har i dag också svarat på en insändare i VLT. Personen i fråga hade inte hört eller noterat att Centerpartiet någonsin kritiserat sjukförsäkringsreformen. Snudd på ärekränkning. Jag som verkligen tjatat och tryckt på, på alla sätt som finns. Men vill man inte se och höra gör man inte det. Mitt svar ger insändarskribenten upplysning i alla fall. Ja, vad vore livet utan sjukförsäkring och pensioner och trygghetssytem som berör människor. Inte mycket. Vilken tur jag har som får jobba med dessa frågor och medverka till att människor får det bättre och att nätverksmaskorna blir tätare så att så få som möjligt smiter igenom. 

I morgon är en ny dag med utskott och allt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0