Gjutet i betong

I dag har jag o Alliansens ledamöter i Uppsala län besökt kommunledningen i Enköping. Vi samtalade om vad som är angeläget i Kommunen. Det gällde infrastrukturen, Veckholms skjutfält, näringslivet, byggnationen/arkeologiska o utgrävningar.

Lunchen serverades på Westerlundska gården, en oas i Enköping, där Dr Westerlund verkade under tidigt 1900-tal. Han lanserade rehabilitering och var på sin tid världsberömd. Vi fick en genomgång av närlingslivet i i kommunen och det blomstrar. Intressant att en tydlig strategi under flera år verklingen ger resultat när det gäller att få arbetstillfällen till kommunen. BAHCO, den stora industrin i Enköping lades ner 2007 och 275 arbetstagare fick gå. Då satte man till alla medel och och i dag finns fler ahundera nya jobb. Det går om man vill!

Vi besökte Con-Element AB och vd Håkan Evengård visade och berättade om företaget som gjuter element, bl a allt till Friends arenas nya fina hotell. Företaget startade 2011 och fick en stororder direkt. Det har gått otroligt bra. Nu märks det att efterfrågan har mattats men föetaget ser med tillförsikt på framtiden.


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0