Turistmål

Igår var det den traditionella invigningen o vernissagen ute på Grönsöö. Varje år vid den här tiden på året öppnar fam v Ehrenheim sitt hem för allmänheten. Ja nästa hela hemmet. Man visar olika "skatter" från gården som leksaker, damast, silver, smycken, verktyg, porslin, med mera. Familjen har ägt denna egendom i nästan exakt 200 år.

Grönsööäpplet är väl känt o det unika lusthuset som är klätt inuti med snäckor. Jordbruket och skogen o trädgården finns också. Unikt att det finns kvar o vårdas av familjen i en stiftelse så man inte ska skingra egendomen.

Men det är inte gratis man kan inte leva på att ha öppet 4 mån per år. Vi i C som värnar turismen o inser att det är viktigt för en levande landsbygd måste göra något åt detta. Årliga bidrag som ska sökas fungerar inte. Det måste finnas någon form av statlig ersättning till denna typ av riksintresse precis som ges till Operan eller nationalparker t ex. Det är något att jobba för i Riksdagen.

Jacob v Ehrenheim hälsar välkomna och överlämnar sedan till de andra som ska vara delaktiga i invigningen. Bredvid honom är hans fru Bessan som också jobbar med detta tillsammans med Jacob.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0