Ärna flygplatsDet diskuteras mycket om ett eventuellt civilflyg på Ärna utanför Uppsala. Man vill samsas med militärflyget. Ingen dum idé då redan landstinget gör det. Under flera år har det varit ett Regeringsärende. Många menar att ärendet dragits i långbänk. Oavsett det så är det ett jättekomplicerat ärende. Många olika delar att ta hänsyn till. Centern i Uppsala är delad i frågan och man har beslutat följa Miljödomstolens beslut. Där har man nu sagt nej! Regeringensda ord blir det sista.
Personligen säger jag nej då miljön för mig är viktig och som alliansens gröna röst borde det inte vara något att tveka om. Har förstått att det ska komma ett beslut innan jul från Regeringen. Men, men man vet aldrig vare sig vad beslutet blir eller när det kommer.....
I dagens UNT försöker nu S o MP göra politik av ärendet i den 12-timmen. Så dax nu..... 

Kommentarer
Postat av: Magnus Ahlkvist

Nåja. V och MP har sagt nej till civilflyg på Ärna sedan länge. Sedan några år är även Socialdemokraterna motståndare. Detta är inte första gången frågan diskuteras politiskt i Uppsala kommun. Men om Centerpartiet i Uppsala skulle ge ett tydligt besked så skulle DET i så fall vara första gången.

2013-11-07 @ 20:41:12
URL: http://enkoping.vansterpartiet.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0