sjukförsäkringen ingen arbetslöshetsförsäkring

Nu börjar sossarna skrämmas. Alla sjuka ska ut på arbetsmarknaden eller stå utan ersättning den 1.1 2009. Ingen människa kan tro på den spökhistorien. Men när de inte har någon egen politik eller förslag att komma med då tar man till lögner.

Alla, varje individ, som är sjukskrivna nu eller har fått tidsbegränsad sjuk och aktivitetsersättning ska enligt den nya sjukskrivningsprocessen endera erbjudas rehabilitering, fortsatt sjuskrivning, varaktigt förtidspension eller vara arbetssökande om de har arbetsförmåga. Konstigare än så är det inte.

Nu vill socialdemokraterna att vi i dessa varseltider ska göra om sjukförsäkringen. Befängt. Sjukförsäkringen är ingen arbetslöshetsersättning. Den är till för att personer som är arbetsoförmågna ska ha ersättning till dess de får rehabilitering och återfår arbetsförmågan eller pension om de inte kan arbeta något mer.

Pengar, pengar ,pengar

Nu har Regeringens efterlängtade finanspaket kommit. Det är ett bud på 8,3 miljarder och en förlängning eller tillskott till nästa års budget. Intressant att man tyckte att budgeten för 2009 var snål. Sossarna tyckte att man kunde lägga på lite mer och inte spara 32 miljarder. Nu förstår väl alla inklusive S att det var tur att vi sparade. Pengarna kommer väl till pass nu.

Satsningar görs på infrastrukturen, forskning och utbildning på angelägna åtgärder som kommer att vara till stor nytta när allt vänder igen. För det gör det ju men det blir kärvt något år. Även om vi i Sverige har det bästa finansiella läget än något annat land. Ingen tröst men det inger hopp om framtiden. En förståndig regeringespolitik bäddar för framtida satsningar och jobb för alla i vårt land.

Bra tycker jag som ser att vi då får mer pengar till välfärden något som mitt hjärta brinner för.

RSS 2.0