Kommer inte hem i kväll

Här sitter vi, valda riksdagsledamöter av Sveriges folk, och väntar på att debatten ska ta slut. Debatten som handlar om Lissabonfördraget. Debatten började kl 12 idag och blev avbruten för Statsministerns frågestund och rapport från EU möte. Men debatten är inte slut ännu och kl är 22.28. Mitt sista tåg till Enköping går kl 23.07 så det är bara att konstatera jag kommer inte hem i kväll.

Lissabonfördraget

Det är otroligt vad taktikspel kan åstadkomma. Nu vill vänstern försinka och ställa till problem för regeringen. De tar alla tillfällen i akt för att jäklas. Lissabonfördraget, den gemensamma skrivningen om hur vi EU-länder ska förhålla oss till varandra och hur vi ska agera i vissa frågor. Minsta gemensamma nämnare med andra ord. Eftersom Vänstern inte tycker vi ska vara med EU överhuvudtaget vill de ju sabba allt som har med EU att göra. Det handlar alltså inte om sakfrågan utan helt enkelt att ställa till problem.

Vänstern föreslår att vi ska bordlägga ärendet och inte fatta beslut om Lissabonfördraget i morgon. Det betyder att vår regeringen inte kan driva de frågor som vi i Sverige tycker är angeläget att nå framgång i. Klimatfrågan, migrationsfrågor, utbildningsfrågor, arbetsmarknadsfrågor ja allt där vi anser att vi kan förbättra. Inför att Sverige ska vara ordförandeland i EU fr o m nästa höst behöver ju våra ministrar ha mandat att jobba. Annars blir vi odugligförklarade och det vill Vänsterpartiet. De vill att Sverige i världens ögon ska framstå som misslyckade.

Gud bevare oss från Vänsterpartiet!

EP-listan

Nu har centern fastställt sin EP-lista. Vilken kanongrej. Bäst av allt var att Marie Wickberg kom på 4:de plats. Hon är verkligen en person som skulle passa bra i Bryssel. Alltid på hugget, medial och jobbar som en gnu. För övrigt är det många bra på listan och vi ska inte glömma Johan örjes som är från Enköping.

Var på centerns framtidskonvent och känner mig lite taggad att jobba på nya sätt. Måste bli mer visionär och tänka framåt längre än näsan räcker. Måste också bli bättre på att visa mig personligen inte vara tråkig utan så trevlig och utåtriktad som jag är.Har nog försökt lägga för mycket band på mig för att inte verka oseriös. Ska bli ändring på det nu. För övrigt var allt bra utom inledningen som var ett botten napp. Maud gjorde vad hon kunde för att kompencera. Det var faktiskt en omöjlig uppgift.

Fildelning ja!

Tänk att det kan väcka sådan frustration att man vill ha lagreglering för att skydda upphovsrätten. Konstnärer, låtskrivare, artister tjänar sina pengar på att vara kreativa. Vissa tycker att dom ska skänka sina förmågor gratis till oss andra. Att jobba idellet är det inte många som vill förutom pensionärer som har sitt på det torra ändå. Men "utövare av de fria yrkena" kräver man det av. Minuspoäng. Därför tycker jag att det är självklart att vi får en lagstiftning som skyddar dessa alster. Om man sedan laddar hem för att lyssna själva på en låt tycker jag det är o.k. Men börjar man distribuera det till andra där går gränsen, eller ännu värre sälja till andra.

Nu tycker jag också att man ska kräva av dom det berör att de ska jobba med att få fram spärrar så det blir omöjligt att "ladda ner". Det verkar som internet har kommit som nysa och vilka möjligheter som finns med det sättet att kommunisera. Alltid ligger vi steget efter de kriminella. Varför kan vi inte ligga steget före? Man kan åka till månen och då måste man också kunna skydda alster på nätet.

Det är mycket nu

Oj vad det händer grejer nu. Äktenskapsbalken, fildelning, Obama som president och jädra bra opinionssiffror för alliansen. Dessutom har jag varit en vecka i Spanien med min dotter, 19 år. Det är en förmån att få vara ensam med henne i en hel vecka utan killar som hänger i klasar, ialla fall tycker mamma det, och en mobil som ringer oavbrutet.

Bra att Obama blev vinnare. Han kommer att lyckas är jag fullkomligt övertygad om. Med lyckas menar jag att införa ett nytänk i det stockkonservativa USA.

Äktenskapsbalken måste göras om för att spegla hur samhället ser ut idag. Även om vi inte vill, eller vill, så lever vi inte som för 20-30-40-50 år sedan. Vi lever nu och ser framåt inte bakåt. Kön är en benämningav en egnskap inte ett ord för hur vi ska leva.RSS 2.0