Behandla sjuka män

Det är hög tid att vi i vårt välfärdsland som tar så himla väl hand om alla också såg till att behandla män som våldrar och/eller slår ihjäl kvinnor. Varför är kvinnor offer. Jag tänker på Carolin som blev mördad av en "helt vanlig man". Han har 3 barn och om han nu hamnar i fängelse måste han ju vård och behandling så han inte gör samma sak igen. Varför är kvinnor alltid så utsatta. Varför ska kvinnor vara objekt som våldtas, skadas och/eller mödras.

Det finns bra metoder som visat sig ge resultat en sådan är den norska AIV-metoden. Den är inte vedertagen i Sverige och det tycker jag den ska. Vi behöver det både för gärningsmannen och för de offer han skadar.

Vi går framåt

Underbart härligt att opinionssiffrorna börjar gå åt rätt håll. I dag visar dom att C har gått framåt med 0.9 procent och M är uppe i 24 procent. sossarna går bakåt.

Som sagt när S+Mp (+V?)börjar visa vilka de är då genomskådas de och svenska folket är inte dumma. De vet att den nuvarande regeringen för en politik och fattar beslut som innebär att alla måste få en ärlig chans att kunna försörja sig själva. Grunden till allt och till den svenska välfärden. Det går bättre för sverige med Alliansen tillväxten funkar, folk får jobb och lågkonjunkuren har regeringen kunnat hantera kanonbra.

Socialdemokratrna och vänterblocket kan inte ens enas om vem som ska få vara medOly vill, Wetterstrand säger nej de får de inte och Mona Sahlin hon säger att vi ska diskutera detta. Det skulle ha sett ut om Maud vid sin inbjudan till Höfors inte vetat vilka hon skulle bjuda och att de hade kivats sin emellan om vem som skulle få vara med.

Har varit i Luleå idag och diskuterat politk. Härligt väder nar jag tog min morgontur längs med Älven. Vad roligt det är att  få berätta om allt vad vi gjort i regeringen och vilken skillnad det blir med det andra blocket.

Sossarna är ute och cyklar

Socialdemokraterna vill väldigt gärna vara med i den kommande socialförsäkringsutredningen. De vet inte till sig hur de ska kunna få tillstånd detta. I Regeringsförklaringen och BP 09 står det att det ska tillsättas en parlamentarisk socialförsäkringsutredning. Det har vi i alliansen velat sedan den första dagen vi styrde riket. Men S har sagt nej, de vill inte vara med och skriva direktiv för vi var oense om pensionsöverenskommelsen. Nu har de glömt detta och anser att VI drar ut på tiden när det i själva verket är dom som har bromsat.

Politik är det omöjligas konst men vet man var man vill åstadkomma så når man sina mål . Det har vi visat med alla reformer till nytta för sveriges folk som vi infört. Förstår att sossarna lätt glömmer sin egen oförmåga.

S-regeringen har gjort Sverige främlingsfientligt

Har just kommit hem från ett möte med FARR. Kalle Larsson, v, Helena Leander Mp och jag var de enda som kom. Kalle är som han är allt är svart eller vitt. Från hans sida är förslagen vita och vi från andra sidan är svarta. Han pucklade på Mp så jag kan lugnt säga att inte kommer det att bli någon enda vänster falang i nästa valröresle. Dom har totalt olika uppfattning.

I alla fall är det ett bekymmer med alla gömda i Sverige. Vi måste verkligen prioritera att lösa deras problem efter att arbetskraftsinvandringen genomförts den 15 dec. Tror verkligen på den. Dessutom lärde jag mig att försvarsadvokaterna vid migrationsdomsolarna inte får ersättning om de skaffar sig landinformation. Dom måste ju få betalt för de jobb de gör för deras uppgift är attt hjälpa de som fått avslag på asylen. Landinformationen är då himla viktig. Ska ta upp det.

I dag presenteras utredning om ett nytt Trygghetsystem för Företagare. Vi som var alliansens representantern i referensgruppen skrev en gemensam debattartikel i dagens GP, se gp.se/debatt.

Heldag i Heby

Vilken dag. Har varit i Heby och träffat Inger som brinner för Qi gong och driver det på Tega Friskvårdsgård. Vi måste tillåta fler behandlingar för att få folk friska.

Besökte sedan By och deras projekt med att rena Vånsjön. Vilket projekt och vilka entusisater. Dom idkar verkligen "köksbordsdemokrati" som Maud säger. De har på naturlig väg återgått till rening av markerna med sjöängar och betande tjurar. Spännande och helt i tiden med klimatdiskussionerna.

Fortsatte till Östervåla Vårdcentral sm driver friskvård. Jag fick testa och var frisk. De har ett genomtänkt koncept och oroade sig för att det nya frittval beslutet i landstinget skulle leda till att de inte kunde fortsätta. Ska prata med Rolf Edlund om det.

Slutligen besökte vi Forsbergsbuss. Ett välskött företag med 10 heltidsanställda chaufförer, en himla trevlig chef och fina bussar. Han tyckte att man skulle ha busschaufförsgymnasier. Tycker att det ligger något i det och ska kolla om jag kan göra något.

Heby en liten fläck på kartan men en jättespännande och aktiv kommun i övrigt.

Förtidspension

Jag tycker det är så himla krångligt att man kallar förtidspension för sjuk-och aktivitetsersättning. Det är dax att kalla det för vad det är d v s förtidspension. Alltid när man ska berätta om dom som är sjuka och inte kan jobba dom  får ju en ersättning från försäkringskassan till dess att de blir 65 och får ålderspension så säger man sjuk-och aktivitetsersättning ja, förtidspension. I ställer för att krånga kalla det igen för vad det är.

RSS 2.0