Prostituerad

Att vara politiker är att bjuda ut sig att framhäva sig och sina åsikter. Det är inte lätt. Tycker jag. Det att man måste ringa och försöka spetsa till budskapet, rubriken för att få en rad i tidningen, ett omnämnande i tidningen eller en minut i TV. Det är det som gäller. För att vårt parti ska bli större att fler röstar på oss beror på det. Ja det fick vi lära oss i dag på mediaträningen.

I går hade vid halvtidsdebatt kallade vi det för. Vi var i Uppsala och alla partier var representerade med en pers. Kan klart konstaera att de på vänsterkanten hade problem. De är väldigt långt i från varandra. Det är omöjligt för dom att kunna enas. Det framkom himla tydligt. Vi fyra från Alliansen gjorde ett bra jobb. Vi tydliggjorde vad vi åstadkommit hiintills och också átt vi har mycket kvar för att få ett värderingsskifte. Men mitt namn var inte omnämnt i UNT. Alltså jag sa inte något kontroversiellt utan beskrev tydligt och vänligt vår politik. Det räknas inte. Tungt!

Tobak är livsfarligt

I går var jag på torget vid ST Per i Uppsala. Visst kände jag mig lite ringrostig att stå på gator och torg och prata med folk. Det var ju trots allt 2 år sedan. Men det var roligt. Bl annat träffade jag en dam som pratade sig varm för att vi måste minska tobaksberoendet bland ungdomar. Hon har rätt. Fortfarande börjar 17.000 ungdomar röka varje år. Och de flesta är tjejer.Hon föreslog att man skulle införa licens för försäljningställena. En himla bra idé tycker jag för då kunde licensen dras in om man missbrukade och sålde till minderåriga. Vilket verkligen förekommer. Jag skriver en motion om det.

Träffade också en kvinna som inte kunde förstå att opinionssiffrorna för alliansen var så låga. Kan inte folk förstå att det är bra för dom med lägre skatter och mer pengar i lönekuvertet, sa hon. Det är tungt med opinionssiffrorna. Tror inte riktigt på dom.

Har inte varit på Oktoberfesten i Enköping. Men det har alla mellan 18-25 och några lite äldre också har jag hört.

FRA

Nu är det klart. Vi har lyckats få en signalspaning reglerad och samtidigt lyckats skydda den personliga integriteten. I går hade vi en extra snabbinkallad riksdagsgrupp. Maud var med på tel från Bryssel och Anna-Karin från någon medelhavsö. Det gick grundligt igenom vilka förändringr som nu kommit till stånd och vilka kompletteringar. Det bästa är att det blivit en fristående domstol som ska bestämma vad som ska spanas på och vilka sökord som ska gälla. Inte ens regeringen får gå direkt till FRA och begära spaningen. Det blir bara två instanser som får begära tillstånd för spaning. Regerigen och Försvaret. Men FRA måste alltså vidarebefordra önskemålen till specialdomstolen där lagfarna personer tar ställning till om och vad.

Man har också förtydligat vad som ska vara anledningen till spaningen. Alltså yttre hot är................ också vidare. Fattar att dom som inte vill ha reglerad signalspaning säger nej. Men dom säger nej till allt och dom kan man inte diskutera med. Men dom som fattar lite bättre och tar ansvar och inser att vi måste ha detta reglerat, dom har nu fått vara med och påverka och det har blivit bra. Centern har verkligen tack vare goda krafter drivit detta i mål och jag är stolt över mina partikamrater och att vara centerpartist som värnar öppenhet och vill skydda Sverige och svenskarna.

Bra press

Va roligt det var att presentera budgeten för 2009 idag. Det gick verkligen bra. Vi fyra från alliansen  i Uppsala län var hos Liljanders på Enköpings Åkeri. Ulla L. hade bakat världens godaste äppelmuffins. Hon hade fixat jättefint med godis och vatten och äpplen i en korg. Sven L. gjorde en bra presentation av företaget innan budgeten tog vid. EP kom. Inga fler. Tråkigt. Men moderaterna hade fixat Gunilla Carlsson, sjukvårdsminster till Uppsala. Det visste inte vi och överenskommelsen var inte så vad jag vet. Men man kan inte lita på någon och i detta fall var det Moderaterna som ville visa sig på styva linan.

Hoppas nu bara att det blir bra media i EP. Dom hade ju som sagt ensamrätt på vår presentation. fick med det viktigaste och vi var verkligen positiva och det var våra värdar också. Var helt slut efter presskonferensen. Käkade lunch med Gunilla Karlsson som jag hoppas nu ser till att det delas ut flygblad i Enköping. Det ska vinnas opinionspoäng nu. Det har jag verkligen bestämt.....

Alliansens politik gör skillnad i Uppsala län

Efter 2 års bokslut visar det tydligt att Alliansens jobb har givit resultat i Uppsala län. Över förväntan har det gått. 10.000 nya jobb fler än alla som jobbar på Akis. Där jobbar drygt 8.000 personer. Drygt 16 % nya företag har startats.  Många ungdomar har fått jobb och fler har gått från sjukskrivning till jobb. Dessutom är var fjärde bil som säljs i länet en miljöbil. Tack vare miljöbilspreminen så har miljöbilsförsäljningen ökat enormt.

Vid valet 2006 var det en massarbetslöshet, utanförskapet var enormt. Alliansen lovade att om vi fick förtroendet skulle vi ändra på det. Det har vi gjort. 70 av 131 vallöften är redan klara. 45 är på gång. Vilket resultat. Det är roligt att vi nu har så god ekonomi tack vare att fler jobbar så vi kan genomföra en massa bra reformer som gör nytta. Pensionärerna får mer pension, psykiatrin får mer pengar, skolan får mer, vi kan starta läningsutbildning och Östersjön får sin miljard för att bli renare.

Detta hade inte socialdemokraterna kunnat åstadkomma. De hade inte haft den strategin och jag förstår att de nu mer och mer vill likställa sin politik med vår.

Kyrkobesökare

Idag har jag varit i kyrkan tillsammans med kungafamiljen. Inte fel. Tycker att det är ett trevligt inslag i riksdagens högtidliga öppnande. Jag tycker inget sämre om andra trossamfund för det. Jag tillhör svenska kyrkan och jag är svensk alltså går jag till Stor kyrkan. Lyssnar på vacker sång och några väl valda ord från vår präst. Den som inte vill avstår. Enkelt.

Regeringsförklaringen var bra nu satsar vi framåt, på infrastrukturen, på psykiatarin, på skolan på lägre arbetsgivaravgifter och bättre förhållanden för företagare, mer jobbskatteavdrag och bäst av allt trygghet för småföretagare. Äntligen lite go´saker för sveriges folk, som kungen säger.

Vad har vi gjort under 2 år?

Det är exakt 2 år sedan valet och exakt 2 år kvar till nästa val. Vad har vi egentligen gjort i regeringsställning och vad ska vi göra de 2 år som är kvar? Ointressant egentligen. Istället ska vi titta på vad är det som börjar hända och vad ska det leda till om 10 år. För att vända en skuta som bara har styrts av en där manskapet inte kunna säga något. Där man har varit tvungen att sova när kaptenen säger, äta när kaptenen säger, hissa segel när kaptenen säger, vara trött och vila när kaptenen säger har gjort att man inte tro sig om något.

Alliansregeringen har förändrat så det finns morötter om du tar saken i egna händer. Jobbar du tjänar du på det. Vill du har hjälp hemma är det möjligt. Vill du lära genom att jobba, lärlingsutbildning, ska du kunna välja det. Regionerna ska bestämma hur infrastrukturen ska prioriteras. Besluten ska fatta av dom som berörs inte bestämmas av oss i Riksdagen.

Enkelt. Det leder till att vi får ett samhälle som alltid har plats i. Tusen blommor blommar istället för 10. För att allt detta ska bli ännu bättre behöver vi visa exakt vad vi gjort, genomfört mer än hälften av vad vi lovade och har nästan alla andra på gång. Sen måste vi förmedla hur vi ska fortsätta så att folk inser att det kan bli bättre.

Budgeten till infrastrukturen i Uppsala län

Ja, så har det nu kommit ut hur man ska sats från infrastrukturen. Man glömde nästan Uppsala län. Eller rättare vårt regionssamarbete har inte prioriterat och legat på. Det ska satsas på sånt som kan åtgärdas under 2009 och 2010. Resten d v s den långsiktiga inriktningsproppen med helheten för både vägar, järnvägar, flyg och båt kommer om i höst och ska sedan när den är klar gälla i 12 år.

Mitträcken på ett par ställen vad var vi fick. Jag räknar då inte med att de börjat betala tillbaka vad kommunerna lånade ut för att få en Motorbana i Enköping. Men närtidssatsning, enskilda vägar och problem med tjällossning ska åtgärdas. Regeringen satsar mer än någonsin. Regeringen har pengar och tack vare att vi fört en sparsam taktik tidigare. Hoppas folket märkt att tågen börjat gå i tid, att någon väg i närheten blivit bättre.

Ylva Johansson ljuger

Socialdemokraterna presenterar en ny socialpolitk. Man ska skärpa reglerna och kräva motprestation för att få del av vårt trygghetssystem. Skandal! Vad säger Vänstern om det? Dom som har sagt att vår förändrade socialförsäkringsprocess är en utrotningskedja. Vi i alliansen som satsar på rehabilitering, 3,4 miljarder, förbättrar Företagshälsovården, möjliggör för förtidspensionerade att tjäna 41,000 kr och låter folk pröva annat jobb samtidigt som de får behålla sjukersättningen. Ja det är några av våra förslag i den tydliga rehabprocessen där det blir klart vem som har ansvar, företagen, den sjuke och myndigheterna AF och Fk som ska jobba tillsammans.

Ylva Johansson ljuger om vårat förslag som ser till den enskilda människan. Det gör alltid centerparatiet. S börjar få kalla fötter för alliansen går från klarhet till klarhet och det noterar svenska folket. Ingen vill ha dess sossar tillbaka som aldrig kunde genomföra några reformer som är bra för människor och landet Sverige.

Sossarna är inte trovärdiga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Får gehör direkt

Vilken glädjande nyhet som kom i går. Pensionerna höjd mest för de sämst ställda. Det har vi ju kämpat för från centerpartiet. Jabba!. Dessutom ska det börja gälla från 1 januari 2009. Också något vi kämpat för. Ser man sedan till att de med pensionspoäng får högre tack vare att fler jobbar så blir det faktiskt bingo. Det som vi försökt förklara så länge att pensionsuppräkningarna släpar efter 1 år. Indexuppräkningar funkar så. Men det blir i snitt 4.000 mer per år nästa år och 2010 blir det 6.000kr. Nu gäller det bara att sälja in detta så att alla får veta. Ringde direkt till min mamma och sa att du får ca 800kr mer nästa år. Det var ju inte ens en hundring i månaden men det var bättre än inget tyckte mamma.

höj pensionerna

Spelade boul med DHR i går. Centern i Enköping gör det en gång varje år. Det var 34:de året..!!!!!!!!!!!!!!!!!! Efteråt dricker vi kaffe och småpratar om en det ena och en det andra. I år blev det väldigt mycket om det ena. Det vill säga pensionerna. Alla har synpunkter på att det aldrig kommer någon höjning. Där kunde jag ju förklara att det är på gång till de sämst ställda pensionärerna. Hur mycket och exakt till vilka kunde jag ju inte berätta. Förklarade också centerns förslag i detta sammanhang.

Sedan, kom det som alltid kommer. Varför få bara dom som jobbar skattelättnader. Detta är omöjligt för de som är handikappade, som har varit det i många år oavsett om de är över 65 eller yngre. Alla har de dåliga eller mycket låga inkomster. Vi har fått folk i jobb med jobbskatteavdraget, visst är det så. Men, säger DHR personerna alla priser har gått upp och det måste vi också betala. Sant!

Det är ju denna grupp av människor som verkligen behöver vår välfärd. De som inget hellre vill än att göra rätt för sig. Men de kan inte beroende på handikapp som de själva inte är skulden till. Önskar att dessa kunde få mer, men sånt är inte vårt allmänna system uppbyggt. Fler måste i jobb så att dom som verkligen behöver kan få högre ersättningar. Nu först gäller det att höja pensionerna, inte så lite att man får skämmas utan så att det verkligen märks för de sämst ställda pensionärerna.


RSS 2.0