Delad föräldraledighet

Var på Centerkvinnornas stämma i helgen. Himla bra. Förbundsstyrelsen hade med den äran skrivit ett nytt framåtsyftande jämställdhetsprogram. Det innehöll bl a ett förslag om att föräldraledigheten skulle delas. Gjorde man inte det skulle de dagar man överlät inbringa grundersättningen i föräldraförsäkringen. Förslaget var för radikalt och gick inte igenom. Men lugn om några år....undrar hur många......????

Dessutom ska det bli möjligt att ta ut föräldradagar tillsammans. Det är bra för många föräldrar vill njuta tillsammans av sitt livs underverk.

Läs gärna mer om stämman på http://www.centerpartiet.se

Fattigdom

Det finns inga fattiga i Sverige. Jag hävdar det och menar att ingen behöver svälta ihjäl i vårt land. Det finns en falsk trygghet som socialisterna lurat oss att tro. Det vill säga när vi inte har jobb, eller är sjuka ska vi kunna leva på exakt samma nivå som om vi hade en inkomst. Det är inte möjligt. Samhället, läs socialisterna,  har gjort svenska folket till att tappa tron på sin egen förmåga. Eget ansvar finns inte längre utan någon annan ska ta ansvar eller fixa åt oss. Det är befängt och det visar sig när vi hamnar i "utanförskapet". Då får vi stå där med "mössan i handen" och be om ersättningar. Det är vissa förutsättnignar som gäller och vi är helt beroende av att vi faller inom ramarna. Faller vi utanför får vi inget. Det bästa är alltså att ha en egen trygghet som vi kan falla tillbaka på.  Ett jobb.

Vi har tre system i vårt land som ger tygghet. A-kassa, socialförsäkringsr (föräldraförsäkring, sjukpenning, pension) och försörjningsstöd från socialförvaltnigen som sista utväg och komplement.  Bor vi på gatan beror det på något annat. Det är igen dans på rosor att leva på ett minimum men man är inte fattig för att man inte kan åka på utlandssemester, inte kan köpa märkeskläder eller gå på krogen.

Sverige är ett av världens rikaste länder men vi har den minsta egna förmögenheten. Vad beror det på? Inkomsterna har ökat, fler är rika, och med det har medianinkomsten ökat. De som ligger under denna linje betraktas som fattiga. Alltså har de fattiga blivit rikare. 

Min fråga är vad är fattigdom?RSS 2.0