ESK är bäst och Fabian

Har precis varit på fotboll på Enavallen. ESK vann med 7-1 mot Armeiska-Syrianska. Vilken fullträff. Motorn bakom det hela var ingen mindre än tränaren Jesper Blomkvist. Han kan alltså spela fotboll fortfarande och han kan driva sina lagkompisar till stordåd. Inte bara åka konståking i TV.

Mer om Enköping. Var på rotarylunch idag och där hade Fabian Flink sitt Ego. Berättade om sig själv och vem han var. Pojken, jag måste säga så, är 26 år och en välrennomerad bagare. Han har vunnit SM i brödbak och kakbak. Han driver sin bageriverksamhet med lysande framgång i Enköping. Folk köar i timmar, betställer i förväg för att vara säker på att få hans surdegsbröd eller vad det nu är. Vad roligt det är med riktiga entreprenörer som har drivet , gillar sitt jobb och inte klagar. På en fråga om han hade några synpunkter på de svenska råvarorna och mjölet från våra svenska bönder svarade han. Det är jättebra och det ska vara svenskt.

Alltså patriot i dag och det är jag stolt över.

Lämnat Kristianstad

Har nu lämnat Kristianstad och Tovan lovan. Vi köpte lite fler grejer idag till hennes rum. 19 kvadrat kan rymma himla mnga grejer. Var i Åhus och kollade idag. En himla fin liten stad. Såg inte krister Asplund som är fabrikschef påAbsolut som ligger där. Vi  var skolkompisar på gymnasiet. Länge sedan.
Har läst svenskan idag och håller inte med moderaterna om deras landstingspolitik. Men dom har ju stämma eller kongress nu så de måste ju visa vilka de är.

Är i Jönköping ska fika nu.AToots behöver vila lite han vägrar nämligen låta mig köra. Undrar varför.

Handelsgödsel

Alla bönder är nog jätteglada idag. De slipper betala skatt på handelsgödsel från 1.1 2010. Ja allt ska bort. Sture Johansson LRF ordf i Mälardalen trodde knapp sina öron när jag skvallrade i går kväll. En kompensation till bönderna för att vi höjer skatten på disel från 2011. Centern har kämpat hårt i åretets budgetförhandlingar. men detta tjänar inte bara centern på utan hela Alliansen. Så slutet gott allting gott.

Nu skruvar vi upp de sista hyllorna i tovans lilla holk. Sedan tänkte vi vara lite turister och åka till havet. Tove vill nämligen inte att vi ska åka hem. Det är som att lämna henne på dagis. "Gå inte mamma och pappa". Men att lära sig umgås med bara Tove är nytt igt för Tove. Ingen Linda, Jenny, Ullis Maria, Danny, olle, Fredrik, Andreas, Filip, Gurra..............baraTove tillsammans med Tove.

Goda nyheter

Äntligen får man ge goda nyheter till LRF. Pratade just med Sture Johansson , reg ordf i Mälardalen,som pressade hö. Han trodde inte sina öron när han fick veta vad som står i morgondagens ATL.
Blev lite bekymmrad, eller rent ut sagt lite upprörd när inte det är löst med vad som händer de som blir utförsäkrade i jan. Eller rättare sagt det är klart med innehållet men inte med beslutsunderlagaget. Vill inte riskera att stå inför af och fk tre dagar före jul och säga att vi fattade beslutet i går och det ska träda i kraft 1.1 2010. Nu måste våra kära vänner i Regeringskansliet rappa på lite. Ska till östersund i nästa vecka och skulle väldigt gärna vilje komma med mer exakta besked. Det rör ju människor som redan är i utsatt possition.

är annars i kristianstad och inreder Toves lilla kryp in. En rosa dröm kan man lugnt säga. Har varit i IKEAS Mecka idag och köpt fler rosa grejer. En rosa skrivbordsstol t ex och en rosa lampa. Syr kuddar i rosa blommigt som ska ligga på den rosa sängen. Oj, stackars killar som kommer in här de måste tro att de kommit till ett docksskåp.   Men det är inte mina bekymmer. Tove har varit i skolan första dagen idag och träffade några inhemska tjejer som visste var man partade i Kristianstad. Hon kommer att få kul.

Sifos- siffror

Visst sjutton påverkas man av att läsa opinonssiffrorna. Inget snack om saken. Det kan dock inte vara sant att Sverigedomokraterna har så höga siffror. Ingen klart tänkande människa kan gå på deras retorik. Har  man överhuvudtaget tänkt sig vad det skulle innebära för oss alla om dom hade makten?
Inga kompromisser utan konfrontation. Alltså en förlamande poltik som skulle stå och stampa. Inget skulle hända, vare sig bra eller dåligt under 4 år.................
Dessutom skulle alla människor i Sverige som inte tala svenska rent- undrar om skåningar tillhör dom eller norrbottnigar som talar finska - utvisas från Sverige. Gissa hur många som sedan skulle vara kvar och klara vård och omsorg, industriarbeten, service jobb, forskning, utbildning???????? Ja, det gäller att vi helt enkelt blir får få som jobbar och får vårt land att fungera. Tänk er en mörkyad person som är 3:dje genrationen som bor lever och verkar i Sverige, skulle det vara möjligt?????

Det gäller att tala om att Sverigedemokraterna inte är lämpliga som beslutsfattare. De är olämpliga.

Vallöften

Undrar just vad som är på G. Läste nyheterna och såg att inget av vad vi anser viktigt är viktigt för Finansminster Borg. Det oroar mig. vi måste sänka arbetsgivaravgifterna. Vi kan inte se våra företagare och kommuner och landsting i ögonen annars. Vi begär att de ska anställa fler men vi hjälper dem inte, Konstigt!

Satsningar på ungdomar och att de kommer ut i arbete talar för sig själv. Jag vill inte se min dotter i ögonen om inget görs. Jag klararar mig och regeringens alla medarbetare och alla andra i vår ålder. vi har vårt på det torra men, men, men det är framtiden det gäller och framtiden den är mest för de unga...............

Vi måste höja pensionerna. Undrar verkligen hur våra pensionärer med de låga pensionerna ska kunna överleva annars. Om jag har förstått det hela rätt, och det har jag sedan jag i två veckor levde som och ägnade alla min tid till att sätta mig in i hur de med garantipension har det!? De klarar sig inte om vi inte höjer pensionerna för dem. De har verkligen inte råd att äta. Vad händer om de inte gör det? Det kostar samhället mer och det är inte mening.

Oppositionen är trevliga
Jag umgås med väldigt många från s en och annan från mp och v också. Ingen från c, fp och m. Känner mig ensam men blir väl omhändertagen av Anders Karlsson, Jasenko Omanovic och Ronnie Olander. Ronnie liver verkligen upp min grupp, vi är fem totalt. Han ska bl a bli rådgivare åt Brown och lära honom att svara för sig bättre vid PM:s frågestunder i parlamentet.

Lågavlönade riksdagsledamöter

I jämförelse med fler av Europas länder är vi Riksdsgsledamöter i Sverige lågavlönade. I Italien har dom nästan fyra gånger mer i ersättning. I Frankrike tituleras dom herr eller fru Riksdsgsledamoten och namnet under tiden de är ledamöter och hela livet efter det. I Sverige är ju alla lika gud bevars eller snarare tvärt om vi ber nästan om ursäkt för att vi fått förtroendet att bli riksdagsedamöter för vårt land.

I England betalar de en summa för att få stå på en valsedel. Detta för att visa sina ärliga avsikter och att driva en valrörelse. Ingen dum idé.

Man lär sig som sagt ett och annat när man är på språkkurs.

Språkkurs i London

Jag bor jättebra hos en ensamstående dam, lärare, för dottern går i skola på annan ort. Har hennes rum. Jättebra. i ett annat rum bor en spanjorska som går på samma skola men givetvis i en annan grupp. Hon förvånade sig i morse när vi åt frukost över att jag var mörk och run. Hon trodde att alla svenska tjejer var ljusa och blögda och var vare sig det ena eller det andra.

I min grupp finns 3 sossar, gamla inbitna, och en miljöpartist. Många av sossarna bor på hotell, inga riktiga språkkursare tycker jag......Vi har trevligt men en och annan gliring skicka över bordet. Lär mig massor av engelska parlamentsord och om deras regeringsformer. På onsdag besöker vi parlamentet på em., överhuset tror jag. Tänk att 92 personer av 740 som är överhuset har ärvt sina platser. Inga kryss där inte. I morgon kommer en tjänsteman från parlamentet och berättar om förberedelserna inför nästa års val.

Bangade äta middag med några ur gruppen, är jag tråkig eller???????????? Tyckte jag hade viktigare saker att göra, som detta t ex.

Centern står starka

Oj vad glad jag blev när jag hörde på morgonnyheterna att Alliansen har övertaget. Och att Centern och Moderaterna står starka. Ljuv musik i mina öron. Nu gäller det för oss att jobba, jobba, jobba så att våra prioriteringar ger resultat.
Ska bli roligt att träffa mina kompisar, centerns företrädare i kommuner och landsting, nu på förmiddagen. Jag kan ju lova att jag inte bara får medhåll och stryks medhårs. Men det är väl inte meningen. För ska man komma vidare behöver man ha högt i tak och diskutera med varandra annars föds inte nya tankar.

Budgetmanlingar i Regeringen

Centern prioriterar tre områden vid budgetförhandlingarna. Det är pensionärerna, sänkningar av arbetsgivaravgifterna och att lösa ungdomsarbetslösheten.
Nu har jag hela riksdagsgruppen med mig på att pensionärerna är en prioriterad grupp i nästa års budget. Jag driver nu stenhårt att det i första hand ska gälla fattigpensionärerna/garantipensionärerna. Vi ska inte gå med på några skattesänkningar eller förbättringar för löntagarna utan att först ge pensionärerna mer. Jag tänker inte ge mig!

En sänkning av arbetsgivaravgifterna påverkar ju både kommuner/landsting och privata företag. Alla som har anställda får ju med en sänkning av arbetsgivaravgiften mer pengar till annat. Bra det borde underlätta och öppna upp för nyanställningar.

Alla förslag som medverkar till att ungdomar ska komma in på arbetsmarknaden är också angeläget. Inte minst för pensionärerna. För om vi invaggar ungdomar i arbetslöshet bidrar de ju inte till att pensionerna höjs.

De närmaste veckorna är stenspännande. Pensionärerna är viktigast!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Semester

Det är lugnt nu. Jag är ledig kan man säga. Sålde lotter på torget i Enköping i går, för centern förstås. Vad pratade man om då? Jo gratis bussar i stadstrafiken för pensionärer. Som sagt jag tycker att alla skulle få åka buss i stadstrafiken gratis, Men det är väl osolidariskt förstås mot dem som bor på landet. Men jag tror man skulle spara på färdtjänst, skapa fler parkeringsplatser i centrum då färre åkte bil. Bättre miljö. Alltså en vinst för alla och då kunde man göra något även för dem på landet.

Sen var jag på fotboll ESK- Degerfors, 1-3, phu! men Esk var riktigt bra.

Pensioner förstås. Dom som pratar med mig säger att jag gjorde det bra. Alla vet i alla fall att jag strider för pensionärerna. Sjukskrivningar och bostadstillägg var andra frågor som man tyckte blivit sämre med den nuvarande regeringen. Jag hävdar, med all rätt menar jag, att den nya sjuskrivingsprocessen tar ansvar för den enskilda människan. Nu får man hjälp att korta sin sjuskriving, man får rehabilitering och hjälp av fk och af att hjälpa till så man får pröva andra jobb. Alla är värda att ha ett jobb som man utifrån sina förutsättningar klarar av. Inte som tidigare dumpades att leva som sjuk resten av livet. Vilken människosyn!

Ska besöka FK i Enköping den11/8 och kolla hur det går att vara tillsammans med Lokala skattemyndigheten.

Men först semester i Grekland en vecka. Återkommer igen den 10/8.

RSS 2.0