Pela/Fadimes minne

I morgon är det en minneshögtid både i Uppsala och i Stockholm över de två flickornas Pela/Fadime. Flickor som blev offer för hedersrelaterat våld. Det finns all anledning att påminna sig hur flickor i liknande situationer som de har det. I dag och i morgon det är inte över.

Viktigt att vi i vårt samhälle gör något åt detta så ungdomar inte behöver vara rädd och att de får växa upp till medborgare i vårt land. Urgulliga tjejer som vill anamma det västerländska sättet att leva, precis som vi säger.

Jag vill att det ska startas ett nationellt centra ett Hedershus där myndigheter så som polis, landsting, skolan, socialförvaltningar och frivillorganisationer jobbar ihop för att finna metoder för hur man ska jobba. Forskar så man lär sig mer om fenomenet. Sprider information till alla som berörs så heders relaterat våld kan undvikas och framförallt hur liv ska räddas.

Kyrkogården i Uppsal kl 16 -17
Uppsala Universitet sal 4, 18-20

Skit med oppositionen

Har lyssnat på dagens partiledarebatt. Måste säga att oppositionen inte har något att komma med. Mona Sahlin är lugn, lågmäld och timid. Benämner lite nedlåtande om våra ministrar och tycker de ställer fel repliker till henne. Peter Eriksson har inte noterat vilka miljöåtgärder regeringen har gjort. Lars Ohly inriktade sig på vad som händer i Israel/Gazakonflikten och har blundat för vad regeringen hittills gjort för att bringa fred.

Ja, så hanterar man situationen då man inte har något att komma med. Visst jag är inte opartisk men våra minstrar hade i alla fall framtidstro och förklarade att vidtagana åtgärder skulle leda framåt till något bättre.

Kalix -Haparanda- 2-4

Var i Luleå i onsdags och torsdags. På kvällen var vi och tittade på bandymatchen mellan Kalix och Haparande. Haparanda vann. Jag träffade flera sponsorer och berätta om förslaget till nytt trygghetssystem för företagare. Det togs emot väldigt bra och det är ju ett efterlängtat förslag. Fick dessutom ett stort utrymme i TV4 lokalt. De benämnde reportaget en satsning på företagare när anställda behöver hjälp. Eller något liknande. Fortfarande förstår man tydligen inte att det är hos företagare man är anställd och att det behövs flera företagare för att det ska finnas fler arbetstillen att bli anställd till.

Besökte också FK i Luleå som var bekymrade med högar av ärenden och att många skulle bli utförsäkrade 2010. Tänk att man kan orora sig för en framtiden som kommer att vara långt ifrån den verklighet vi lever i idag. Givetvis ska man ha framförhållningen men tiden ska också användas till att göra det bättre. Vi är på god väg.

Ett oerhört intressant integarationsarbete fick jag information om i Luleå, Hertsön. Det exemplet på att ta tillvara möjligheter, se möjligheter och få alla att jobba åt samma håll skulle som sagt hela Sverige behöva ta efter. Till alla vill jag säga läs mer om det.

krig är världelöst

Nu när julhelgerna är över och vi alla är mätta av all julmat och glada för alla julklappar finns det dom som faktiskt inte vet om dom lever om en timme. Fattar inte att FN, EU med fler kan göra mer för att få slut på detta onödiga krig i Israel och Gaza. Varför kan inte Palistinerna få sin landplätt så blir de nöjda. Prestig i stort och smått är det värsta som finns.

Bråkar vi på våra barn, och det är det för många som gjort under dessa långa helgdagar, så är det svårt att säga förlåt. Tänker man så nära kanske det inte är så enkelt med att få slut på kriget i Israel. Kanske ska vi börja hos oss själva hemma i våra egna kök. Men det kanske är för lätt, för nära, för personligt. Det är betydligt lättar att lyfta blicken och säga att någon annan ska göra något.

Själv tänker jag förbättra mig när det gäller att säga förlåt och inte hålla på någon prestig.

RSS 2.0