Ung och deppig

Så heter mitt seminarium på förmiddagen. ska bli himla spännande och intressant att höra vad "experterna" säger. Fast idag är jag trött. Maria min rumskompis är också trött. Fast vi inte varit ute i natt och inte druckigt alkohol. Men nu kör vi.

Pensionärer kan de jobba??????????

På lördag, det är inte ens en vecka kvar till jag ekonomiskt ska börja leva som pensionär. Undrar hur det ska gå när Toots (min man) ska jobba. Han får med sig matlåda. Hur ska man jämföra det med om vi verkligen vore pensionärer? Som om han jobba extra??? Alltså, funderingarna är inte lätta.


Sol, sol, sol

Massor av sol idag. Har haft diskussioner med Toborg, på gräsmattan på Öland, om varför barn mår så dåligt. Intressant att hon som är 28 år inser att vi måste ändra oss, samhället måste låta barn vara barn längre. Vi måste omvärdera vår syn på vad som gör livet värt att leva. Status och pengar är inte allt. Vi måste bry oss om varandra mer. I morgon bär det av till Gotland och Almedalen.

Rehab för förtidspensionerade

Har varit på Biskobs Arnö folkhögskola och fått info om ett kanonbra projekt. Det handlar om förrehab för de som i flera år haft tidsbegränsad förtidspension. På Biskops Arnö har man ansökt om pengar fårn Samordningsförbundet för en kurs som bl a innehåller natur och trädgårdsrehab. Kan det bli bättre?

Sats på pensionärerna

Håller med göran Hägglund, kd. Pensionärerna ska verkligen prioriteras när det finns utrymme i statens finanser. Som alltid säger jag som centerpartist att det i första hand ska vara de sämst ställda pensionärerna som ska prioriteras.

Pensionärsblogg

Har tänkt blogga om ett liv som pensionär i två veckor. Men det är jättesvårt. Detta med att blogga är just nu övekurs för mig. Måste lära mig att länka hit och dit. Får be dottern, 20 år, om en kurs i kväll. Phu! Börjar med att bjuda henne på lunch.

Byggfelsförsäkring

Det kan inte vara rätt att en privatperson som bygger till sig själv ska teckna byggfelsförsäkring. Man kan ju inte driva en process mot sig själv. Hur har man egentligen tänkt?

Kostnaden för försäkringen som är obligatorisk är 1,2% av byggkostnaden. Om jag bygger mitt eget hus är det en inte ringa kostnad. Man bygger ju själv bl a av anledningen att minska kostnaden. Alltså här borde vi se en förändring. Skriver idag en fråga till Näringsminister Maud Olofsson.

JK Göran Lambertz och jämställdhet

Frukostmötet i morse i Riksdagen hade inbjudit JK Göran Lambertz att tala om och samtala om förhållandet mellan skyddet mot diskriminering och allmänhetens intresse att främja jämställdhet. Krånglig innehåll men himla intressant. JK hade delat in detta i tre områden. Det första var Grundläggande rättigheter , det andra var samma chanser och samma förmåner eller dela lika på sysslorna och det tredje var jämn fördelning.

Det finns för -och nackdelar med allt. Eller också å ena sidan och å andra sidan. Vi har olika värderingar och ska religionsfriheten får råda. Spännande tankar som fick mig att fundera över att allt inte är självklart.

Jag tycker att man ska förbjuda slöjor på flickor i skolan och att alla ska vara med på simundervisning och sexualundervisning. Är man i Sverige så är man här gäller den svenska skollagen. Alltså är det rätt att ta över föräldrarnas ansvar för sina barn och religionens regler. JA. JA är man barn så är man det tänker jag aldrig tumma på!!!!!!!!!!!!!!!!!


Besviken över valreultatet

Lena Ek hade varit värd att ha fler kamrater i Europaparlamentet. Fler centerpartister hade gjort nytta. Men vi jobbade inte tillräckligt hårt i valrörelsen. Vi förmedlade inte vårt budskap tillräckligt mycket. Varför? Centerpartister brukar ju vara bra på det. Men vi litade på att någon annan skulle göra jobbet. Nästa år när det är allmänna val måste vi göra en insats var och en av oss. Lyfta oss i håret och ta ett steg till.

Vi får lära oss av det som varit och se positivt på framtiden. Centerns politik är bra. Men vi har en tendens att vi ska grotta ner oss i detaljer som inte är bra. Låt oss se det positiva i de jobb vi gör och de belsut vi fattar i kommun, landsting eller riksdag. Lyft fram det vi faktiskt åstadkommit. Var stolta över det och berätta om det för andra.

Så enkelt vinner man röster och anhängare.

RSS 2.0