Måndag igen

Efter en helg i Sälen då vi städade och torkade och skurade är det riktigt skönt att vara hemma igen och vid skrivbordet. I dag är det hårdjobb vid datorn. I kväll är det handlingsprogramsgruppen.

Men åter till Sälen. Det fanns ingen snö men det kom några vita fjun som gjorde marken lite pudervit. Kom dit på fredagsnatten kl 1.30. Sov som ett litet spädbarn väldigt länge. Fixade sedan en säng som skulle lagas, besökte Barbro (handelskompaniets ägare), Sälens turitsbyrå och köpte en Staffansstake tänk att jag har en sådan nu efter 10 års önskan, träffade Petra och kollade runt. Sen städade vi och åt till slut en jättegod middag på TB, Högfjällshotellet. Kanongott. Lördagen städade vi färdigt och avslutade med en pizza på Kalas. Man kan ju inte leva i sus och dus varej kväll.

Pratade med Tove flera gånger och hon längtar till sin lgt. Tänk att vi köpt en lgh i Kristianstad. Vi har ett sommarställe kan man säga.

Men när vi åkte hem i går lyssnade vi på radion förstås, efter kl 12.00 Då handlade det om mitt skötebarn, Rehabkedjan. Programledaren sa bl a att Adrina Lender, FK:s Gd, sagt att de flesta skulle komma tillbaka till Fk igen efter Introduktionen på Af. Han ljög, han for med osanningen för Adriana sa att 1/3-del kunde tänkas komma tillbaka. Funderar på att klaga på programledaren. Sedan så intervjuades A-kassans handläggare för Metall, tror ni att han var positiv?
De bästa var Af:s ansvarige som var väldigt positiv och tyckte att det skulle gå bra.

SAAB vara eller inte vara

Hur ska det bli med SAAB. För mig är det världens bästa bil. Man kan fråga sig hur det kunde bli så här. Ingen vill äga SAAB.  Regeringen har sponsrat med god information, sökande av fakta, godkännande av pengar från EU och riskkapital till en ev ny ägare, tusen samtal med GM, ja på alla sätt underlätta och vara positiv. Inget mer kan de göra. Än är inte tiden ute men domen kommer på tisdag. Håll tummarna!

Idag är det förutom utskott även pensionsgruppen. Dax för oss 5 partier at diskutera pensionssystemet igen.
Får sedan besök från Älvklarleby och 20 SPF:are. Kul!

I går kväll var det en bra dag kväll tillsammans med Centerkvinnorna i Uppsala. Förutom en bra politisk diksussion var det väldigt gott med risgrynsgröt och skinkmacka, den första inför denna jul.

Pengarna eller livet

Var på en jättekul kommedi i går kväll. Det var "pengarna eller livet" med Rolle Nordqvist, teliappan, bl a. Faktiskt jättekul.

I dag ska jag på förtroenderåd där vi får veta vilka grejer som kommer att gälla i valet. Om någon undrar så har valrörelsen 2010 börjat. Med stormsteg. Läs DN debatt idag:http://www.dn.se/sok/?s=debatt+med+Maud+olofsson&x=22&y=12

Men först lite utskottsmöte.

Förrehabilitering

Lägg detta på minnet. Förrehabilitering! I rehabkedjan ska vi komplettera med just förrehabilitering. Det presenterade Folkhögskolorna för oss på utskottet idag. Jag besökte BiskopsArnö Folkhögskola mellan Enköping och Uppsala i somras. De hade börjat jobba med detta och diskuterade då med Samordningsförbundet i C-län. Men allt är så himla trögt. Inget hade kommit i gång i okt och jag blir smått irriterad. Kontaktade då soc förv i Enköping, Fk i Uppsala och de var alla intresserade av ett gemensamt projekt. Det handlar om att motivera personer som varit sjukskrivna i 6-7-9 år till att fundera på arbetslivet igen. Det krävs nytänk, nya metoder inte bara medicinsk rehabilitering, psykosocial hjälp utan något annat. Receptet är Förrehabilitering i folkhögskoleregi.

I dag har Tove skrivit på kontrakt om en lgh. En, bostadsrätt, en 2:a i Kristianstad. Historiskt!


McDonalds

I dag har jag varit på ett jättebra besök på Mc Donalds i Fyrislund, Uppsala. Super trevliga killar Christian, Fredrik och Marcus tog väl hand om mig. De berättade allt, visade mig runt och förklarade och svarade på mina frågor i det oändliga. Nu vet jag så mycket om Donken att jag verkligen kan rekommendera det. Och tänk, i vinter vet jag vem som ansvarar för Mc Donaldes i Lindvallen. Det är Marcus. Måste nog besöka stället vilket jag tror att jag aldrig gjrot tidigare. För alla hamburgeälskande skidåkare kan jag berätta att det går bra att handla fr o m 3/12.

Jag förstår att ungdomar vill jobba på Donken. Tänk att 59 % av tillfrågade företagare säger att de värderar att ha jobbat på Donken mer än 1/2 termins statskunskapssutider. Snacka om disiplin, rutiner och massor av koller för att uppfylla all den lagstiftning vi har.

Mittbland alla hamburgare, milkshake, pommes, sallader och chicken stog jag och kände att jag var i vägen. Ungdomarna for som små råttor för kunden ska inte behöva vänta.

Nu ska jag förbereda mig inför äldregruppen som ska fortsätta jobba med de viktiga frågorna  som ska tas fram för att påbörjas efter valet nästa år.

En vanlig dag

I dag har jag bara varit jag. Toots jagar så jag gick min vanliga promme, kollade på morgontv, åt gröt (mums), köpte Expressen med lördagsbilagan. Har läst den noga med alla glöggpartyrecept. Kollat lite på skidor på tv och ska nu måla lite i källaren. Det börjar bli klart! Det blir så himla fint, vitt, vitt, vitt. Städar samtidigt så det är klart till jul, där i alla fall.

Måste kommentera Fp och deras agerande i Enköpings kf. Nu är det en person som slutar och man har inte hållit i hop alliansarbetet. Tycker jag varit med om det förut, en gång?, två gånger?. Fp är som dom är, lite svårt att lita på, då de kör sitt eget race i kommunen och i Rd. Kan man verkligen tjäna på det?????????

Till målarpenseln igen............

Sthlm tur och retur

Efter Rotary i morse, där jag blev invald till inkommande preseident, blir det juni 2011, åkte jag till Rd. Ville vara i kammaren och lyssna på Maud och den speciella debatten om Vattenfall. Miljöpartiet hade begärt den. Sossarna och vänsterkartellen anklagade Maud för att ha vilselett svenska folket, för att ha undanhålitt sanningen om Tysklandsaffären med mera.

Maud förklarade lugnt och sansat att affären med Tyskland gjordes av den förra regeringen och att den inte hade tagit reda på konsekvenserna av affären. I alla årsredovisningar sedan dess har det stått att man gjort affären men inte vad konsekvensen blivit. Inte, generaldirektören, styresleordf. eller stryelsen kände till konsekvenserna. Maud har tagit reda på detta och fick det verkliga konstaterandet i oktober. Hor har ju inte kunna säga att hon "tror" att det är si och så, En minster måste veta och inte sväva i något som inte är sant. När hon fick fakta på bordet reagerade hon direkt mot Vattenfall. Något som inte den förra regeringen gjorde utan fick anmärkningar av Riksrevisionen vid två tillfällen 2004 0ch 2005.

Men allt detta glömde tydligen sossarna och vänsterkartellen.
Vill svenska folket ha en sån regering`? Bättre att behålla den vi har eller hur?

Försöker nu beta av mina 167 inkomna mail. Phu! En som är glad idag är i allafall tovan lovan hon har fått besök av Olle och Jenny, två personer som hon verkligen gillar, från Enköping.


Företagsamma Uppsala

Det blev en bra artikel i UNT http://www2.unt.se/pages/1,1826,MC=3-AV_ID=984592,00.html?from=puff efter mitt besök där i går. Himla bra diskussion med företagarna som hade synpunkter på en det ena och en det andra.

Var på Läkarförbundet i går kväll och det var positiva omdömen om Sjukförsäkringsreforemen och Rehabkedjan. Uppriktigt sakgt trodde jag inte det. Men det ansåg att det hade blivit en tydligare lagstiftningen och därmed en bättre behandling av patienter. Det önskade ett bättre samarbete med FK även om de sa att de kommit en god bit på väg. Mer återstår i deras gemensamma ansvar att fatta riktiga beslut och där ska ju läkarintygen vara viktiga. Dessutom fick vi väldigt god middag och diskussionerna forsatte livligt runt matbordet.

I dag har Solveig Zander sprungit runt Djurgårdsbrunnskanalen. Jobbigt men gud vad jag är nöjd nu. Det bästa som kan hända är att det blir något av min föräldraartikel så vi får bemöta överförmynderiet runt föräldraledighet som s har beslutat och folkpartiet har förslag på. Låt föräldrarna bestämma själva vem som ska ta hand om barnen.

Ett nytt liv

Så börjar ett nytt liv. Behöver inte längre anpassa livet efter kommunfullmäktige i Enköping. Det har jag och familjen gjort i drygt 20 år. En lång tid som började innan Tove föddes. Hon ammades i fullmäktige, hon har många, många gånger kommit ner med tidtagaruret då jag glömt det och inte kunde ta tiden på replikskiften, hon har haft turen att få vara med sin pappa jätte, jätte mycket. Vad jag kommer att sakna detta! Ska erkänna att det känns vemodigt.

Men nya utmaningar väntar och jag vill att det ska gå bra för de nya i kf. Centern har ett kanongäng som är på  g med yngre fiska krafter.

Vill att det ska vara slut på Vattenfallhistorien. Lyssna på vad Maud säger. Hon beklagar att hon inte uttryckt sig så att det gått hem vad hon menade. Hon vill gottgöra detta. Jag vill få ett slut på att hitta fel och i stället hitta det som verkligen stämmer i denna härva. Snälla låt oss se framåt för vi vill ju alla ha en miljövänligare energi. Vattenfall ska producera det för det vill ägaren, staten, Regeringen.

Vatten,spår,vägar och luften

 dag har vi haft ett jättebra morronmöte med Leif Zetterberg. Våra infrastruktursatsningar skulle inte vara det de är om Centern saknades i Regeringen och om Leif Z saknades i departementet. Vi har alla förutsättningar att få satsningar på rätt ställe så att hela Uppsala län kan leva om vi hanterar våra möjlighetr rätt. Men det räcker inte bara med Centerpartiet våra medsystrar och bröder i Alliansen måste också vara med. Men 56:an, UVEN och Mälaren, spårbilar i Uppsala är angelägna kommunikationer som centern laddat för.

Finns det några intressanta kommunikations/infrastrukturidéer så hör av er.

Nu ska vi jobba med rehabakademin Lennart Levi, Åke Nyberg, Marie Åsberg, och jag ska träffa Statsrådet Christina Husmark Persson. Finns de idéer om hur vi ska få folk arbetsföra? är öppen för alla förslag.

2grader.se

I går var jag i ett regnigt Uppsala i 3 timmar tillsammans med Marcus, Anne, Åsa och fixade namnunderskrifter för 2 grader kampanjen. Vi fick ihop drygt 200 namn. SAAB i Enköping sponsrade med en miljöbil. Saab 9-3 Bio Power."Att köra miljömedvetet är ett rent nöje" som reklamnen säger. Man ska alltså köra med etanol i stället för bensin.
Det flesta var det inga problem med att få att skriva på men många visste inte vad det var för miljökonferens i Köpenhamn. Men med lite förklaring så visste man. De som var lättast att få underskrift ifrån var småbarnsföräldrar. Rätt, eller hur, det gäller ju framtiden och våra barn rätt att växa upp i en värld där miljön "finns kvar". 
Gå in på http://www.2grader.se/ och skriv under uppropet.
Visst är det ett bra initiativ.

I dag har jag målat i källaren. Det blir så himla rent och fint med lite ny målarfärg. Riktigt roligt. Men det känns som jag konkurrerar med Rot-avdraget och alla hantverkare. Men dom har ju jättemycket jobb så jag kanske bara avlastar. Vad tycker ni om Rot- och Rut-avdragen?

Jämställdhet 30 år

Historien kommer i fatt. Under Regeringen Fälldin på 70 talet sa han i regeringsdeklartionen att man skulle göra verklighet av en utredning om jämstäldhet. För exakt 30 år sedan antogs den första jämställdhetslagen i Sveriges Riksdag. Den första Jämställdhetsministern hette Karin Andersson och var förstås Centerkvinna. Just detta har Centerkvinnorna uppmärksammat mig på idag. Jag tycker verkligen att det är värt att fira. Utan Centern och Centerkvinnorna ingen jämställdhet kan man säga.

Sveriges största kvinnoförbund, Centerkvinnorna, gör nytta även idag. När man pratar om gräsrotspolitik är det personifierat i centerkvinnorna i vårt avlånga land. När förbundet bildades 1933 sa man "de blommiga kvinnornas armé". Stämmer i dag med. Så uppmärksamma gärna de aktiviteter som sker den kommande veckan när det gäller jämställdhet och Centerkvinnor.

Snart får jag besök här i Riksdagen av Monica och Janne Dahlén.  Monica driver Johanssons presentaffär i Enköping. Ett ställa där inget saknas alltså värt ett besök. Toots kommer också. Vi ska titta runt i huset och äta middag här.

Vattenfall lägg av

Vattenfall är verkligen ute och cyklar. Nu får det vara nog. Först snackas det om mer kärnkraft. För en centerpartist är det som ett rött skynke. Undrar om det är meningen? Se´n är det utförsäljning. Hur kan man agera på egen hand utan att fundera över vad man har för roll i förhållande till sin ägare och uppdragsgivare. Tur att Maud har sagt ifrån. Läs vad hon sagt;
http://www.sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=3231634

I går hade vi en kanonbra debatt om de långa handläggningar i Fk. Det gällde de överprövade ärendena alltså inte alla andra 60 miljoner utbetalniningar som görs varje år. Vi fick fram att Fk börjar komma till rätta med utbetalningar, handläggningar och omorgansiation. Vänsterkartellen stod sig slätt.
Så här skrev DN http://www.dn.se/ekonomi/forsakringskassan-ater-riksdagsfraga-1.991668

Nu har jag jobbat som ett gnu sedan kl 8.30. Ska gå till lgh och sova nu.

Vilken bra dag!

Började morgonen med att dela ut material om "varning för röda gubbar". Ja givetvis var det varning för kommuniserna till riksdagen. Idag är det ju 20 år sedan muren föll och då vill vi inte ha dem tillbaka. Nix vi vill ha mer liberaler mer precist centerpartister i Sveriges Riksdag. Vi var 7-8 pers som stod utanför järnvägstationen i Uppsala mellan 7.30 och 8.30. Kanonkul och jättebra gick det.

Klockan ett besökte Åke Hedén och jag Nina Brunstedt i Säva Ridcenter. Vilken företagare. Vilken energi och vilken idéspruta. Dessutom hade hon många bra idéer som hon delgav oss. Jag ska sannerligen jobba med Ridledsfrågan igen.

Avslutade det hela med distriktsstyrelse och den var innehållsrik och slutade ändå kl 21.00 Rekord!

Varning för Röda Gubbar

http://www.newsmill.se/artikel/2009/11/06/kommunism-vs-liberalism 
Läs det  och ni nser att det finns all anledning att tänka till. Hur vill vi att vårt land ska styras? Vilken inriktning vill vi att det ska finnas på den politik som formar Sveriges framtid? Vi i Centern tänker uppnmärksamma att det är 20 år sedan Berlinmuren föll. För att väcka alla gör vi det ordentligt. Något annat hjälper inte. En insändare i UNT ger inte samma effekt som en kommentar i UNT:s ledare. Så på måndag morgon kl 07.30 står vi centerpartister vid Jänrvägsstationen i Uppsala redo med information om Röda gubbar.

Tovan har tenta idag. Toots jagar. Jag har joggat, ska på 75års uppvaktning och sedan ska Toots, jag och mamma åka till min bror Ronnie och hans familj i Älvros. Ja, vi ska få se och lukta på snö. Himla härlig dag.

Småföretagaren, ensamföretagaren kan inte nyttja ledigheter.

Att vara med barn ska kunna leda till att man kan få föräldraledigt 1 månad innan barnet föds. Befängt. Då gör man verkligen barnafödandet till en sjukdom. Det var en utredning som föreslog det idag. Dessutom föreslogs det att man skulle få 10 dagar ledig efter att anhöriga avlidit. När jag var Avd ch fanns det dom som behövde vara lediga i samband med dödsfall och begravning och det fanns det möjlighetr till redan nu i avtalen. När föräldrar bodde långt borta t ex. Men hur småföretagarvänligt är dessa förslag. Kan en ensamföretagare nyttja detta? Betala med sina skatter ska dom men ha möjlighet att nyttja - nej! Urdåligt!

Upp till kamp småföretagare!!!!!!!!!!!

Ännu ett beslut som rör upp

Regeringen ger tillstånd för Nord Stream AG att lägga ut två rörledningar på kontinentalsockeln inom svensk ekonomisk zon i Östersjön för tran­sport av naturgas.
Utgångspunkten för regeringens beslut är att alla stater har rätt att lägga rörledningar på internationellt vatten och på en kuststats kontinentalsockel. Att säkerställa Östersjöns miljö är dock en prioriterad fråga för regeringen. Regeringen har därför ställt höga krav på att bolaget ska klargöra vilka konsekvenser projektet kan komma att medföra.
Detta kommer att debatteras, sanna mina ord. Men vi måste se sanningen i vitögat. Alla miljöhänsyn är beaktade, vattnet är fritt och vi måste vara olidariska till alla i baltikum som inte vill frysa, vinter efter vinter.

För mig är det ingen stor fråga jag ägnar mig mer åt socialförsäkringsfrågor. Hearingen idag gick riktigt bra!

Nu bär det av hemåt, torsdag och städningen som vanligt.


Miljön behöver fler järnvägar

http://www2.unt.se/avd/1,1826,MC=70-AV_ID=977888,00.html?Akommentar=1
En mycket bra artikel om att det behöver bli verklighet av tanken på att återuppväcka järnvägen mellan Uppsala och Enköping, Västerås och västeröver. Landets fjärde största stad behöver det. Hela länet tjänar på det. Ska vi norr om Mälaren någon gång kunna konkurrera med Sthlms området behöver vi bättre kommunikationer. Gods och människor måste knytas samman på andra platser än Sthlm. Hargshamn skulle kunna bli ett ärligt alternativ till Sthlms hamnar, Arlanda skulle kunna bli än lättare att nå, arbetstillfällen i Roslagen skulle kunna bli tillgängliga för att nämna några fördelar. Visst går det att få med sig markägarna bara man som planerare är lyhörd och får goda råd från dom som blir berörda.

På måndag ska vi ut och kampanja om 20-år sedan muren föll. Vill vi ha den uppbygd igen? Allt beror på hur mycket kommunisterna får att säga till om efter nästa val. Vi träffas kl 7.30, på måndag, vid jvs i Uppsala och delar flygblad. Väl mött!!!!!!!!!!

Bredband i hela landet

Äntligen kommer det som alla sagt ska bli verklighet också genomfört. Björn Rosengren, en inte alltför okänd fd sosseminster med mera, sa att hela Sverige ska ha brdband. Han är en av dem som idag inte har det då han bor på en ö i Mälaren, Enköpings kommun. Det han inte klarade klarar en Centerminster att genomföra. Så läs detta:

http://www.regeringen.se/sb/d/11345/a/134633

Det är jätteviktigt för företag och privatpersoner på landsbygden att kunna hantera it-mediet. Om man är föreningsaktiv och inte har bredband är det katastrof. Då måste man ha pappersbrev för att hålla sig uppdaterad. Nu blir det andra bullar.


Pensionsdebatt

I Ljungby på pensionsdebatt idag. Detta med uppskjuten lön stämmer inte. Alla vill ha pension även nästa genration. Hur får vi pengar till det? Fler som jobbar? Hur får vi fler att jobba? Genom att ge pensionärerna lika mycket pengar som dom som jobbar??????????? Nä alla håller med om att det givetvis ska löna sig att jobba alltså jobbskatteavdrag men pensionärerna vill också ha mer. Gå in och läs detta så förstår ni att löntagare har utgifter som pensionärer inte har. http://www.rod.se/politikomraden/ekonomi_och_skatter/Pensionarens-planbok-fetare-an-lontagarens/

En riktigt bra debatt där Sossen kammade hem applåder. men var pengarna till höjda pensioner skulle tas i från blev han svaret skylldig. Lova kan man ju när man vet att man aldrig behöver genomföra det.

Tovan har åkt hem och nu gäller det att jobba så man inte saknar henne så mycket. Nu kommer hon hem den 18 dec. Längtar!

RSS 2.0