Ny E-mailadress

Har varit på Ledamotsnära rådet. Först var det morgonprommen runt Skeppsholmen och Kastellholmen. Blev tokig på mina stavar för den ena bara åkte in. Ledamotsnärarådet ja, vi ska byta e-mailadresser för vår egen skull inte för riksdagens säkerhet. Men många ledamöter vill inte det. Det blir krångligare för folk att ha kontakt med oss då. Folk vet ju idag inte knappt vad vi heter mycket mindre vilket parti vi tillhör. Och det nya är att vi till våra adresser idag ska foga partibeteckning. Vi ska få mer information om saken för det är inte kul att få mail som är "hemligt" och riktat till en person som heter som jag men tillhör motståndarlägret.

Morgonbestyr

Tog prommenaden runt östermalm i dag. Det var länge sedan. Riktigt härligt höstväder. Kollade morgontv och blev riktigt glad när jag hörde att nu äntligen verkar det lösa sig med företaghälsovården. Landstingen klarar ju inte att få företagshälsovårderna att utöka sina uppdrag. Nu går pengarna direkt till källan d v s till företagshälvovårderna som äntligen kan tjäna som primärvård och då slipper människor gå till två ställen. Kan vara klart till jan säger man. Vi har tjatat på departementet och nu måste det vara klart.

Skulle köpa nya blommor på vägen till rummet. Behöver snygga till lite. Man tillbingar ju en aohc annan timme i detta kontor. Men det finns ju inte några öppna blomhandlare så tidigt på morgonen och på Norrmalmstorg säljer de bara lösa blommor. Vi från landet har tydligen andra behov än stadsborna. Kom så till Rd och läste EP och UNT. Där slutade def min härliga morgonkänsla. Nattakuten ska läggas ner. Skäms landstingspolitiker.

Längtar efter Tove

Nu har jag varit mannekäng. Det gick bra. Mycke folk var det också så Canserforskningen får sig en riktigt stor hacka. Bra.
Sparar alla motionsaktiviteter till i morgon då det bär av till Sthlm igen. ska till infra dep till sammans med Kommunledninge i Östhammar och prata vägar inför slutförvaret. Sen blir det motionerande, alltså teoretiskt för det handlar om att det är allmän motionstid i Sveriges Riksdag nu.  Blir nog Sthlm hela veckan. För jag ska bl a till Polska ambassaden på tillställning på onsdag. Spännande och kul.

Men jag längtar efter Tove. Ska inte åka till henne förän om  drygt 2 v. Tänk att man kan längta så efter en unge på 20 år. Det är inte lätt att vara mamma. Jag vet att hon har det bra och klarar sig alldeles utmärkt utan mig. Men att förnuftig är en sak och att vilja ha henne här jämt är en

Hälsomässa

Det var en himla bra hälsomässa i Enköping i går. Jag var där tillsammans med Cecilia. Tänk att vi har så många hälsosamma företag i Enköping. Det var allt ifrån Kravproducerande bänder till juicepressar från Johanssons presentaffär. Fabian var där och sålde sitt surdegsbröd och jättegoda bull och kakor (kanske inte så hälsosamma eller....) och det var jättegott. Utan problem var vi där i nära 2 timmar. Massor av trevliga människor som jag kände och fick mig en pratstund med.

I dag är det männekänuppvisning som Centerkvinnorna anordnar för att få in pengar tiull bröstcanerfonden. Jag ska visa kläder för Outlet-butiken i Örsundbro. Riktigt fina. Hoppas det kommer mycket folk så bröstcanerfonden får ett välbehövligt tillskott.

Provade kläderna i fredags när jag var på väg till Uppsala. Besökte Rigionförbundet och fick veta mer om hur vi i länet ska satsa på turism och sedan var det kampanjande för Alliansen. Nu kör vi inget att förlora bara att vinna. För har man den bästa politiken är det inga problem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Varför mår barn dåligt?

http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/halsa/artikel_2612403.svd 

Läs det som står här ovan. Carl Lindgren var hos oss här på Riksdagen i morse. Det var ett av de bättre frukostmöten jag varit på. Kanske beror det på att jag tycker ämnet är intressant. Hur behandlar vi våra barn egentligen. Varför tar vi inte vårt föräldraansvar. Säger ifrån, skapar gränser, ser till att barnen lär sig att livet är att ta ansvar för sig själv och att man duger som man är. Lämna inte ifrån sig föräldransvaret till nånannan, skolan, barnomsorgen utan tagga ner. Barn tar tid, en alldeles för kort tid inser man när de är gamla och klarar sig själva. Barn behöver sin pappa och mamma, inse det vid skiljsmässor. Slit inte barnen emellan er, var inte oense, använd inte barnen som vapen.

Jag är inte fulländad som förälder, långt ifrån, men jag tror att jag tagit mitt föräldraskap på allvar tillsammans med dotterns pappa.

Politiker är konstiga

Ibland, just nu, skäms jag över att vara poltiker. Tröstar mig med att jag inte behöver ta något världsansvar för alla politiker. Våra landstingspolitiker, borgerlig majoritet, ska driva igenom att stänga nattakuten på Lasarettet i Enköping. De vill utveckla lasarettet med  drygt 1.000 nya operationer och samtidigt lägga ner, stänga nattakuten. Behöver man akutvård ska man tas om hand i en ambulans och forslas till Akademiska i Uppsala.
I dag sa dom på radion att en äldre dam fått vänta 17 timmar på aktuen. Stackars patienter i framtiden.
Lasarettet har ett bättre kvalitetssystem än Akademiska det ska den läkare som har kvalitetsansvaret på Lasarettet. Hur kan ett säkert lasarett bli bättre för patienterna?

Hela aulan på Korsängsskolan i Enköping var knök full av folk alla ville ha kvar nattakuten. De andra förslagen hade man inget emot. Inte ens intraprenad. Men våra politiker vägrade att lyssna på folket. Kör man över massorna får man lida för det. Sanna mina ord. I kväll  förlorade Alliansen majoriteten i landstinget från 2010. Tråkigt, men sant.

Invigning och budget presentation

Blev bra media på budget presentationen i går. Oppositionen har som huvudbudskap "att alla stödåtgärder kommer för sent". Då har man inte mycket att klaga på. Tänk att vi gör det så himla bra. Men allt kan bli bättre och jag ska fortsätta kämpa för att pensionärerna får mer och att företagen får mer  nästa gång. Kolla här t ex.
http://www.sr.se/uppland/nyheter/artikel.asp?artikel=3113744
http://www2.unt.se/pages/1,1826,MC=2,00.html?from=nav

ska bli intressant och se vad S och deras kompisar bjuder på när de presenterar sitt budgetförslag. Var berädd på mindre pengar i plånboken mina vänner.......

Deltog vid invigningen av SUF- Kunskapscentrum i Uppsala. Det är till stöd för barn och föräldrar där någon av föräldrarna har en utvecklingsstörning eller andra kognitiva svårigheter som påverkar föräldraskapet. Himla bra att alla erfarenhet är samlad på ett ställe.

Sen fick jag middag av Cilia. Alltid ett säkert kort. Tänk att det alltid är lika roligt att träffa henne fast vi känt varandra i 47 år. Alltså sedan första dag i första klass. Det är en riktig kompis. Mathilde, Cilias yngsta,  hade nya pojkvän, Anton, en trevlig prick.

Sen var det distiktstyrelse och budget diskussioner. Alla var nöjda och kände att vi kunde stå för detta och verkligen framhäva vad centern bidragit till. Företagssatsningen, jordbruket, klimatsatsningar, ungdomssatsningar, infrastrukturen och sist men inte minst pensionärerna.

Rött nagellack

Tove var lite upprörd för att hon svarade i tel och fick sitt nagellack i sitt nytvättade hår. Hur det nu gått till? Och allt var ett enda trassel. Vad är rätt nagellack mot att missa att anmäla alla församligar i valet på centerns valsedel. Vi missade 1/3 av alla våra röster i Kyrkovalet, de är ogilltiga, och missade alltså majoriteten i Kyrkovalet. Vad är rött nagellack??????????????????

BP 10

Det har pratats så himla mycket om BP10 så det verkar vara något alla har kunskap om. I morgon ska budgeten presenteras men det har läckt som ett soll så vad nytt finns i den? Nu när jag kollar och förbereder mig inför morgondagens presentation så är det inget nytt under solen. *Infrasatsningar, företagssatsningar, pensionärssatsningar, pengar till kommuner och landsting,alkolås, miljösatsningar, utbildningspengar, med mera. Ja, allt är med inget nämnt inget glömt. Mycket bra.

Ingen annan Regering i världen kunde göra det bättre. Maud och Centern har fått igenom mycket. Pensionerna hade aldrig höjts mest för de sämst ställda utan C. Till det ska läggas höjt bostadstillägg för förtidspensionärerna. Det kan jag verkligen lova. Självklart önskade jag mer men bättre med lite än inte alls. Infrastruktursatsningarna är verkligen Centerns verk. Ingen kan väl tro att Anders Borg frivilligt velat satsa på det. Utbildningsplatser är himla bra för att ge de unga jobb är överordnat allt. Måtte detta fungera!

Tovan Lovan hon ska till Sparbanken i Kristianstad morgon och bestämma arbetstider o dy. Hon ska knäcka extra trots att studiemedeln höjs nästa år. Duktig tjej, får man säga så som Mamma? Satsningar på företagande möjliggör för ungdomar att starta eget. Bra när ungdomar ofta är himla kreativa och inte rädda för att jobba om det är något de gillar.

Arbetslösheten hade helt klart blvit mycket hägre utan den förståndiga Regering som finns nu där Näringsminstern heter Maud Olofsson C.

Mer till företagen och Lasarettet vilken uppslutning

I dag presenteras äntligen delar av paketet med förslag till hur företagen ska få minskade utgifter och en tryggare soicalförsäkring. Den utredning som jag deltog i har föreslagit flera åtgärder för att våga starta företag, underlätta driften och att våga expandera, även om man är kvinna och snart ska få barn. Allt detta ska nu genomföras från 1 jan 2010 och småföretagen tjänar på detta. Betydligt mer än det som gälle under den förra regeringen Socialaegenavgifterna minskar, sjukpenningengrundande inkomst  gälla i 2 år efter startandet av företag och ett tak på ersättningen till sjukskrivna och valet att själva välja karenstid utökas. Nu kan man snacka att företagen har fått något att glädjas över

Det var massor av folk på stan som skrev på att att behålla nattakuten. De tog gröna band och knöt på stolpar och träd. Stan var snyckt smyckad med görna band. Jättebra! Jag föredrar ett eget kostnadsställa/intraprenad för Lasarettet. Det tjänar vi på för då för vi lokalt bestämma själva.

Hattlunchen har varit mycket trevlig. Hela Klara hall var full av damer och tre herrar, som bar hatt. God mat och trevlig underhållinga och jätteroligt runt bordet tillsammans med PRO-damer.

En välfylld dag

Först var det rotarymöte med släktforkning på programmet. Inte så himla lätt att gräva i sina förfäders liv och leverne. Något efter pensioneringen kanske. Direkt till Uppsala och Länsstyrelsens insynsråd. Vi fick information om bl a sluförvaret  som kommer att påverka hela vårt län och inte bara Östhammars kommun. Kan inte förstå att inte alla vill vara med och satsa på att få Linnés liv och leverne till världsarvslistan. Det om något är ju unikt för de blommar och blader finns ju fortfarande kvar som han gav namn och soterade i rätt familjer. Här borde verkligen alla stiftelser och fonder och kommuner i länet och institutioner och myndigheter gör allt för att sätta Linné och Sverige på kartan. Hoppas vekligen att Länsstyrelsen lyckas med detta.

Käkade lunch med Anneli Kjellberg och hon är alltid förståndig. Vi pratade om Lasarettet i Enköping och dess framtiden. Låt nattakuten vara kvar säger jag!

Anders Björck avtackades sedan och han hade verkligen gjort sig förtjänt av all uppvaktning. Han har varit en bra landshövding.

Klippte trasor med Gunilla Karlsson till morgondagens torgaktivitet.  Hoppas det kommer mycket folk som visar sin solidariet med att nattakuten på Lasarettet ska vara kvar. Man ska genom att hänga upp grön remsor visa sin hängivenhet till stadens trygghet,nattöppet på akuten.

Har varit själv hemma i kväll. Underbart! Tittat på TV, slumrat och haft det himla skönt. God Natt!

 


Hövdingen ska avtackas

Vilken hövding sa någon. Den som bor i Uppsala slott, svarade någon. Finns det en sån sa den första.Ja, i morgon ska Anders Björck avtackas som Landshövding. Jag har köpt produkter från Enköpings kommun. Saft och marmelad från Nibble gård, ost från norra kommundelen och Enköpings te som Elisabeths ost har blandat. Allt är inköpt vid Stora Torget i Enköping. Hoppas familjen Björck låter sig väl smaka.

Jag har sett Toves nya skidor som Toots har köpt. Dom är jättefin. Funkar dom lika bra som dom ser ut så får hon en fin skidåkning i vinter.

Utskottet gav S.V, Mp svar på tal

I dag var statsekreterarna från Soc.förs dep och Arbetsdep på utskottet. Oppositionen hade begärt att få ett extra sammanträde för att få veta vad som ska hände med dem som inte längre får ersättnining från FK efter den 31/12 2009. Alltså dom som varit långtidssjuskrivna i upp till 10 år eller har haft tidsbegränsade förtidspensioner och ingen brytt sig. Alltså det som S,MP och V totalt misslyckats med. Hur kan man bar dumpa människor till att bli totalt utan stöd och hjälp ingen rehab utan var sjuk så får du ersättning. Bli för guds skull inte arbetsför för då mister du din ersättning. Ändå säger de att vi vet att människor vill bli friska och jobba och så har de inte gjort något.

Nu finns ett lagförslag där dessa människro som kan och vill jobba får hjälp, personligt stöd och arbetsrehabilitering att återgå till jobb. Bästa sättet att komma tillbaka till jobb är är sakta men säkert börja. Vilken förskräckelse för oppositionen när vi nu äntligen gör något och visar människor att alla har ett värde.Kul att se deras snopna miner och konstruerade frågor.

Tove tyckte att pappan skulle köpa den nya SAAB:en för den "är sjuksnygg" som hon skrev. Hoppas verkligen att SAAB får leva vidare för hon har rätt SAAB är och har haft fina bilar. Kul att hon tycker som vi. Snacka om att påverka sina barn.


Jag har medverkat till att pensionärerna få mer i plånboken

Mitt bloggande och mina 2 v som garantipensionär har givit resultat. Jabba!
 Nu får pensionärerna mer. Det är de med låga pensioner som får mest när man sänker skatten. Äntligen lite rättvisa för pensionärerna. Nu gäller det att fortsätta jobba så vi ser till att de äldre får det bättre och bättre. Det är som med allt annat ett steg i taget.

Vi måste nu se till att ungdomar börjar jobba, att alla arbetslösa börjar jobba och att de som är arbetsföra och inte sjuka börjar jobba. Det måste finnas jobb till alla och företagen behöver bättre förutsättningar. Jobb ger mer pengar till pensionärerna så nu gäller det. Vi är på god väg för det måste alltid löna sig att jobba och det måste vara möjligt för företagare att tjäna pengar. Men som sagt pensionärerna se nu resultatet av en god ekonomisk hushållning. Vem/vilka har sett till det? Ja inte är det socialdemokraterna och deras kompisar.

Skitsnack

Vilket kvalificerat skitsnack från Veronica Palm, S när hon i morse diskuterade med Nyamko Zaboni, invandrarminster, om varför invandrare inte har jobb. Det beror sa Veronica på att regeringen inte jobbat med arbetslösheten. Regeringen har inte gjort något och det drabbar invandrare också,. Inte gjort något, hon måste vara både blind och döv. Visst är det bra att vi nu ska han peronliga lotsar till alla invandrare men det hjälper inte när vi inte gör något för att stimmulera arbetsmaknaden. Jag tor jag hörde fel från Veronica, men nej. Undrar om hon tror vad hon själv säger eller om det bara är en väl inövad fras för att lura vesnak volket.

I dag kan Tove och alla studenter jubla för nu äntligen ska studiemedlet höjas och förbehållsbeloppet. Äntligen får studenterna det bättre.

SSNF

Svenska stadsnäts förening hade en konferens i går. Jag uppskattar att jag blev inbjuden, i egenskap av ersättare i Tu. Vi behandlar som sagt allt som har med infrastruktur att göra, jvs, båttrafik, vägar, postboxar och bredband och nättrafik m. m. I alla fall var jag i Västerås och det var en himla spännande dag. Helt klart är att vi måste satsa en del på nättrafiken. Dels ur miljö/klimat hänsyn. Vi kan inte resa som vi gör och då måse vi kunna kommincera på något annat bra sätt. Sedan handlar det om snabbare kontakter med myndigheter, vården och servicen, tryggheten för gamla och undervisning för elever i alla åldrar, med mera.
Men det finns mycket att göra för än är inte hela Sverige med i Sverige för de har inte bredband eller annan teckning. Skandal!
www.ssnf.se/  läs här för mer information.


Klarvaken med S förslag

Nu ska man höja skatterna. S vill höja för hus som kostar mer än 6 miljor och för dom som tjänar mer än 1 miljon. Det är ju jätte, jättemånga hus i Sverige som kostar över 6 miljoner så det kommer att komma flera miljarder till statskassan. Hi, Hi, Hi!

De som jobbar och de som är pensionärer ska få lika skatt, enligt S. Undrar vad alla arbetstagare säger när de får sänkt lön. Det blir ju nämligen resultatet av att ta bort jobbskatteavdraget om pensionärerna, även dom som har en pension på fler hundra tusen per år, ska få sänkt skatt. Alltså tjänar man mer på att vara pensionär än att arbeta. Intressant men det är inte min politik. De med låga pensioner ska ha mer pension - det är viktigt och jag hoppas och ser fram emot att vi får se det i BP 2010.

I dag har Tovan och jag givit Toots födelsedagspresent. Ett par golfskor. Han blev jätteglad på fördelsedagen när jag kom med kaffe på sängen och paket. Nu är vi lika gamla igen i några månader Toots och jag, 54 år.

Fler poliser och ny cykel

Nu har "höga vederböranden" släppt nya grejer som kommer i BP 10. Den här gången har vi nytta av det i Uppsala län. Mer pengar till rättsväsendet helt enkelt. Alltså kan man få fler poliser och jobba med förebyggande, då slipper man Gottsunda bråken, och förhoppningsvis fler poliser synliga på gator och torg. Kanske ändå det jag önskar mest och det är att vi får poliser i alla länets kommuner, Tierp, Heby typ dygnet runt.

Se´n har jag köpt en cykel. Ska ju ta mig till Jvs och inte åka bil utan tänka på miljön och hälsan. Min cykel har ju någon annan nu och är lycklig för. Alltså ut till Långtora och köp av en begagnad, orginal sedan seklet var ungt -förra seklet alltså- men fullt användbar. Inte utan rost men, men, men. Snacka om att han hade många cyklar och prycklar. Ett nöje påstod mannen. Ja, andra spelar golf och andra läser bäcker, varför inte meka med båtmotorer, gräsklippare och cyklar i stället??????????

I morgon ska jag träffa en tjej som ska göra ett skolarbete. Ska bli roligt för hon verkar så himlat trevlig. Dessutom ska jag pepppa henne så hon verkligen inser att C är bäst.

Östersund

Måste ju berätta att jag var i Östersund i torsdags och fredags. Ett späckat program som var väldigt bra. väldigt bra. Besök och information från Finsam, och en deltagare som efter 4 år kommit i gång i arbete. Fantastiskt. Besökte Fk och deras rehabverksamhet, Af och deras verksamhet, Kvällsmöte med pensionärer om,,,??? ja, gissa och sedan var det RK som ordnat ett samtal med långtidssjuskrivna. Fick med mig många goda exempel på hur saker kan fungera med att få folk i arbete. Positiva tjänstemän kan åstadkomma många bra saker.http://www.turist.ostersund.se/ Kolla vad som finns i Östersund, mitt andra hem. En fantastisk stad och bygd.
Dessutom har de sänkt sjutalen en hel det. Bra jobbat och ett stort tack till alla människor som återigen får en chans.

Bodde hos moster Anna-Lisa ( min pappas moster) och sparde på så sätt kostnader för en hotellnatt. Hon är underbar. Var på sitt första politiska möte, 83 år gammal, och tyckte det var så bra. Dessutom tyckte hennes väninna att centerpartiet det var något extra och fakta fick man om pensionssystemet och inte en massa villseledande information från S-kartellen som hon alltid litat på förut. En ny medlem till C kanske????????????

Visade bilder på Tovanlovan, min lilla älskling som jag är stolt över. Kan man säga annat än att hon ser gullig ut?.

långtidssjuskrivna och återgång i arbete

Nu har det hänt, äntlige. Vi har tjatat att det måste komma i tid förslaget om vad som ska hände amed de personer som inte får sin sjukersättning förlängd efter 1/1 2010. I torsdagskväll fick jag så de glädjande dokumenten. Någon form at JoU. Alltså inte socialförvaltningen och en passivitet. utan sysselsättning, arbete eller jobb och så ersättning. Bra!!!!!!!!!!!

Jag är trött och kan inte förstå hur man orkar komma hem kl 05.00 på morgonen efter en partykväll. Fråga Tove hon vet!.http://tovezander.blogg.se/.

Inget slopande av karensdag

Jag tycker inte att man ska lagstifta om att ta bort en karensdag. Lärarförbundet och TCO har ju varit ute och sagt att det ska vara så nu när den nya influensan står för dörren. Det är ju upp till arbetsgivaren om dom vill betala ut lön även för den första sjukdagen. Det är ingenting som Riksdagen ska lägga sig i- Lagen är dispositiv och om arbetsgivaren tycker de tjänar på att personalen är hemma istället för att gå sjuka till jobbet och smitta fler är det upp till dom. Det gäller både priva och offentliga arbetsgivare så klart.

För övrigt mår jag bra och ska till Östersund i morgon och på fredag. Ska prata om det jag tycker mest om pensioner och sjukförsäkringar med rehabkedjan. Jabba!

Tove är på första festen som högskolestudent i kväll. Hoppas hon har kul.

Frukost hos Lasse Åberg och Musse

Var på frukost i Bålsta med Håbos företagare, säkert 100 pers. I arla morgonstund hade de tagit sig till Lasse Åberg museet för fika och trevlig samvaro med innehåll.
Benders berätta om sin mycket luckerativa verksamhet bland tegelpannor och sten tillverkning. Nu vet jag hur alla fina stensättningar i trädgårdar har sin grund. Säkert hundra olika färger, former, tjocklekar mm finns att välja   på och mycket av detta görs i Benders fabrik i Bålsta.
Familjeföretaget har också tack vare senior en hästverksamhet med trav hästar som omsätter ca 20-30 miljoner ca 5 procent av hela företagets verksamhet.
Blir himla imponerad av driftiga människor som vågar satsa och dessutom tänker i miljötermer. Nu ska allt som tillverkas transporteras på järnväg. därför har man köpt egna vagnar, egna lok och bygger egen järnväg som ansluter till det ordinarie nätet. Problem med transporttillstånd förstås. som tur är hade det löst sig annars hade jag känt mig lite dum.

Ska avrunda kvällen med ett centerkivnnomöte.
Har föresten hört av Tove och hon är en riktig student nu. Har blivit uppropad och betalt kåravgiften nu återstår första festen och den är tydligen i morgon. Så nu har vi en riktig student Toots och jag. Våran lilla är inte liten längre hon är vuxen, för det var ju jag i samma ålder och när jag började på socialhögskolan i Östersund.

RSS 2.0