Det går framåt och till Tove

Var på världen bästa frukost i morse. Företagarnas småföretagarbarre presenterades. De går uppåt alla spår en lysande framitd. En tredjedel tror sig kunna antälla. Alltså 70.000 nya jobb. Och det stog svart på vitt:
Regeringen har hanterat krisen bra. Det betyder att hade det barit en annan regering hade det varitt natta för småföretagen. Men har man en bra Näringsminster så har man. Det får man om man röstar rätt.

Nu bär det av till Tove och Kristianstad. Ska bli kul att tillbringa helgen med henne, Toots, Mormor och farmor. De står på Mynttorget och väntar på mig nu.
Trevlig Valborg.

Annons

Nu börjar valrörelsen kan man säga. Jag sätter in min första annons i Upplands Nyheter. Det är totaldistribution i Enköping denna vecka och då är det ett bra tillfälle att visa att jag finns. "Din röst i riksdagen för bättre pensioner" är temat. Det är ju sant för om det är något jag verkligen jobbat för så är det pensionerna. Var för övrigt en bra insändare i UNT i går, om jag får säga det själv. http://www.unt.se/debatt/fler-i-jobb-ger-hogre-pensioner-922081.aspx  Dessutom tänker jag fortsätta jobba för det om jag får förmånen att fortsätta i riksdagen efter höstens val. Jag behöver ju kryss för det även om jag står på första plats på Centerns riksdagslista.

Senare i dag ska jag träffa en Företagshälsovård. Vi har ju gjort förändringar så de har fått ett större ansvarsutrymme till nytta för alla anställda och arbetsgivare. Vitsen är att man ska komma tillbaka till jobb så fort som möjligt och då behöver man rätt stöd och behandling.

I kväll kommer ca 25 centermedlemmar från Uppsala län till mig i Riksdagen. Ett digert program så de ska känna att de får påfyllning av centerbudskap.


Myggromanen fortsätter

Nu har jag träffat jordbruksdep och gått igenom vilka pengar som skulle kunna användas till myggbekämpningen i dalälven och Tänsjö. De skulle kolla ett par saker till innan jag tar en ny diskussion med länsrådet Byman. En himla trevlig karl som i detta sammanhang är jobbig. Jag skäms när min egen länsstyrelse inte vill betala sin andel för att bekämpa myggen.

Som sagt fortsättning följer.

I dag ska jag till Uppsala och avtacka Lar o Ericsson. Han ska gå i pension efter ett gott värv som centerns starke man i Uppsala kommun. Må han få det så bra som han förtjänar som pensionär.

Återtåget

Ja, nu är jag på tåget igen tillbaka till Mälardalen. Har varit bra dgara i Lund tillsammans med Centerkvinnorna. Bra debatter och en jätetrevlig förbundsfest. Fick möjlighet att berätta om kvinnoprofilen i socialförsäkrigsreformen. Vi ser till att kvinnor får rehabilitering och möjlighet till återgång i arbete istället för livslång sjukskrivning. I Uppsala län fick 1.209 personer rehab 2009 av dessa var 900 kvinnor. Dom hade om det varit den förra regeringen fått vara sjukskrivna och sedan fått förtidspension och sedan varit dumpade och tvingade till ett liv på den ekonomiska marginalens slaka lina.

Jag fick igenom att förbundsstyrelsen ska jobba fram en ny föräldraförsäkring. Jabba! Det inte partiet klarar det klarar Centerkvinnorna.

Har haft en jättefin eftermiddag, kväll och morgon med Tovanlovan. Min lilla gullunge. Kom till Kristianstad i går eftermiddag. Vi tog en lång promme och hon berättade om allt. Sen låg vi på sängen i flera timmar och då berätttade hon mer. Handlade och fixade middag och sedan lite Tv och natten. Såg Maud på morgontv och hon fick verkligen fram att vi, Centerpartiet, är bra på företagande. Behöver bli lite större, fler röster, för att få bättre gehör i Alliansregeringen. tänk på det den 19/9. tove följde mig till tåget och nu är jag på X2000.

Tove sa, och det värmer i hjärtat, det känns inte så tråkigt att du ska åka nu mamma för du kommer ju tillbaka på torsdag. Älskar den ungen, som ni förstår.

Lund här kommer kvinnornasarmé

Nu är vi centerkvinnor på väg till Lund och stämma. Den jämställda politiken har ett ansikte i Centerkvinnorna, Sveriges största kvinnoförbund sa vi tidigare. I alla fall är vi väldigt aktiva och vad vore partiet utan sin systerorgansiation.

Nu handlar det för mig om att berätta att den nya sjukförsäkringen är mest och bäst för kvinnor. De högsta sjuktalen hade kvinnor och har kvinnor. Sosseregerigen gjorde ingeting åt det utan lät det vara. Kvinnor är tydligen inte värt något i deras värld.

Nu har vi i rehabreforemen satsat på just de diagnoser folk är mest sjukskrivna för och det är röresleorganen i nacke och axlar och för lättare psykiska åkommer d v s utbrändhet. Alltså kvinnosjukdomar. Bara i Uppsala län fick förra året 1.209 personer hjälp med detta och 900 var kvinnor. Ja det är rätt 900. Alla dessa kvinnor hade förut gått raka vägen till långa sjukskrivningar och sedan förtidspension. Tänk vad detta hade inneburit ekonomiskt 64 % av inkomsten och sedan den allra lägsta pensionen. Nu får de hjälp och stöd att komma tillbaka till arbetslivet, får vara med i arbetsgemenskapen, får en bättre inkomst nu och sedan.

Alliansregeringen med Centerpartiet och Centerkivnnorna gör skilland.

Förr sa man när Centerkvinnorna bildades 1933 att det var "den blommiga klänningarnas armé", för alla damer som var fina då hade blommiga klänningar.

Ska hälsa på Tove på söndag och det ser jag fram emot. Släpar med mig en ripsmatta i rosa och vitt förstås. Den köpte jag i Sälen, hos Barbro, så den är forslad långt för att passa i Toves kök. Vad gör man inte för sitt enda barn den bästa dotter man kan ha.


n

Vi behöver inte Mona Sahlin som statsminister

Statsministerkandidaten Sahlin verkar sakna förmåga att leda den egna koalitionen - hur ska hon då kunna leda Sverige? Sahlin företräder Sveriges största parti, ändå blir hon överkörd av miljöpartiet och vänsterpartiet i fråga efter fråga.  Sahlin sa i lördags (17 april) till sina partikamrater ”Vi kommer med ett gemensamt besked. Vi rödgröna överraskar gång på gång och visar att vi kan komma fram till gemensamma lösningar i svåra frågor”. Uppenbarligen misslyckades hon. Igen.
Beskedet om folkomröstningen visar Sahlin oförmåga att ena vänsterleden och att hon sätter makten framför den egna övertygelsen. Precis som hon gav efter för Lars Ohly i RUT- frågan. Vilka fler frågor kommer Sahlin att tvingas backa i?

 Regeringsdugliga är Alliansen utan tvekan.


Myggorna måste bekämpas

I kväll har jag varit i Tärnsjö och fått veta hur det ligger till med myggorna i Tärnsjö. Inte så bra. Eller ännu har de inte kommit men om de kommer så är det problem med finansieringen - igen. Det är fyra län och 4 regioner som ska dela på kalaset tillsammans med 2 berörda kommuner. 3 Länsstyrelser, 4 regioner och två kommuner som betalat, den som saknas är Uppsalas Länsstyrelse. Skandal. Jag ska jobba med att det ordnar sig.

Före var jag på Upplandsradion på debatt om ja, gissa,? socialförsäkringen.

Det är kul att vara med Marie Wilén hon är himla bra en tillgång för Centern i Heby kommun.

Lysekil i socialförsäkringens tecken

Hara idag varit med Maria Kornevik i Lysekil och fördjupat mig i socialförsäkringssytemet. Det började med att vi träffade en person som hade synpunkter på sytemet. Han hade varit sjuskriven och nu blivit omförsäkrad till Af. Han prövade om han kunde få stå kvar som sjukskriven men beslutet om detta kom inte förän 2 dagar innan introduktionen slutfördes. Så lång ska inte handläggningstiden vara. Han väntade på en opertion i höst som förmodligen skulle kunna göra honom anställningsbar. Han är egenföretagare och hade problem med trygghetssytemet. Det ska vi ju ändra som tur är fr o m 1/7. Äntligen. Nu anpassas systemet efter företagandet och inte som nu enbart efter att vara anställd. Det var alltså tre grejer som varit fel för honom. Två av dem ändras egenföretagandets välfärdstrygghet och att man ska få besked tidigare av prövningen att få vara kvar hos Fk. Det tredje med långa väntetider får vi hoppas att kömiljarden och sjukvårdsmiljardern rättar till. Snabbare behandlingstider.

Sedan besökte vi Af och där fanns också en person från Fk. Till att börja med framkom synpunkter av det negativa slaget. Men ju mer vi diskuterade och i slutet så kom det fram att sjukförsäkringsreformen var mcyket bättre än den tidigare lagstiftningen och handläggningen. Dock fanns två saker som måstefiörtydligas. Det ena är att man ska vara arbetsoförmögen livslångt. Vem kan garantera att din sjukdom finns kvar till du blir 85 år? Enligt Fk blir man fri från sin fibromyalgi vid 80-85 års åldern. Vi måste naturligtvis skriva att det gäller så länge vi är i arbetsförålder eller dy. Det ska gälla till pensionsåldern typ 65 eller 67 då arbetsgivaren inte behöver ha kvar den anställde eller till 70.

Det andra är att vi måste få igenom Centerns förslag om en arbetslivsförsäkring med en myndighet av Fk och Af. Det blir så tydligt med den nuvarande lagstiftningen där det är två datasystem, två regelverk, två ersättningssytem. Under nästa mandatperiod ska vi göra allt för att vårt förslag blir verkligeht.

Toppkandidatutbildning

I helgen har vi haft utbildning för kandidater till riksdagen. Himla bra 3-dagars duvning. Nu är i alla fall jag taggad att driva "Centern Alliansens gröna röst" och "Centern Alliansens företagaröst"  och själkvklart är det sjukförsäkringen och pensionerna som är mina frågor.
socialförsäkringsreformen är det bästa beslut vi tagit under denna mandatperiod. 70% av alla som omförsäkrades från Fk till AF har möjligheter att komma in på arbetsmarknaden igen. dom har med andra ord helt oförtjänt tvingats leva på ersättning från Fk. De har missat inkomst och löneförhöjning och socialsamvaro med jobbarkompisar.

Nu gäller det att förmå dessa ,3 av 10, som kan tänka sig att rösta på centerpartiet att också göra det. Det gäller att träffa dom och berätta vad vi står för och vad vi kämpara för. blir vi många i riksdagen har vi större chanser att få igenom våra förslag. Det skulle göra tillvaron bättre för många och samhället skulle tjäna på det.

I morgon bär det av till Lysekil. Ska tillsammans med Maria Kornevik träffa en person som omförsäkrats och är missnöjd. Hoppas jag kan hjälpa henne. Sedan ska vi till Fk och Af. Ska bli riktigt roligt och intressant.

Äldreriksdag

I morgon är det äldreriksdag i Älvsjömässan. Jag ska vara där förstås och berätta om centerns politik. Ska bli riktigt roligt. Valfrihet är ju det vi kämpat för och fortsätter kämpa för. LOV, lagen om valfrihet är något vi lyckats driva igenom. Nu ska vi bara se till att alla kommuner i landet är lika framåt som Östhammar. Kan verkligen rekommendera alla att titta på hur de har gått tillväga.

Valfrihet är också att få välja vilket apotek man ska vända sig till alltså omregleringen är bra. Det innebär att vi får apotek i hela landet på mindre orter och tillgängligheten att kunna köpa på ICA, bensinmackar och liknande.

Tillgänglighet i vården är också nödvändig att känna trygghet när man blir gammal och riktigt dåligt. Slippa bli forslad hit och dit.

Ja, nog har jag en hel del att säga alltid. Ska verkligen inte glömma att pensionerna måste bli rättvisare med högre pension för dem som har den lägsta nivån.

Dagen forstätter sedan med Toppkandidatutbildning. Ja vi som vill vara kvar i Riksdagen som har mer att uträtta och för dom som vill in.Våpen

I dag är det dagen D för den viktiga vårproppen. Det innebär att det vi speciellt kommer att lansera i valrörelsen kommer att visas. Visst kommer det fler frågor som vi vill räta ut och göra bättre under kommande mandatperiod. I från våra Alliansgrupper som jobbat i några månader nu kommer det under våren förslag som vi vill ha finansierade så vi kan genomföra dom under 2011-2014.

Men idag är det pensionärerna som får 5 miljader, infrasturkutren är kanon, tryggehten för småföretagare är en jättebra grej. Tack vare att Sveriges ekonomi är välskött alla åtgärder vi gjort under lågkonjunkturen har varit bättre än i övriga OECD- länder. Det innebär att vi faktiskt har pengar att lindra för dom som drabbats mest av lågkonjunkturen. Som centerpartist tycker jag det är jättebra.

Om jag ska tipsa om vad vänsterkrtellen kommer att säga om våpen så är det. "vi kommer att ge mer och mer och mer." Frågan är var finns deras sedelpress.................

Dax att börja cykla

Ja, det handlar inte om att "vara ute och cykla" utan tvärt om här gäller det fakta och kunskap. Det är idag vi ska behandla det första betänkandet som bara handlar om cyklar. Tänk att det ska vara en centerstyrd infrastruktur som har sett till det. Aldrig någonsin har den sosse styrda vänsterkartellen insett cyklingens betydelse. Jag som tillhör dom som alltid har sett cykel som min bästa vän. Utan min cykel hade jag inte kommit långt här i livet.

I dag ska det debatteras.


Stupstocken = hugga huvudet av

I dag är det en särskild socialförsäkringsdebatt igen. Den är som vanligt begärd av Sossarna. Denna gång handlar det om att man inte får en individuell prövning av sitt ärende hos Fk. Det är ju vad man får, individuell och personlig prövning. Ingen är den andra lik. Men, givetvis och beklagligt nog finns det handläggare som gör fel. Jag vill hävda att de är undantagna. Önskar jag kunde hjälpa alla dessa som kommer i kläm. Men det blir inte bättre av att man som sossarna gör detta till en regel utan undantag.

Dessutom säger sossarna att när man blir omförsäkrad till Af då hamnar man i stupstocken. Arbetsförmedlingens personal ska med andra ord hugga huvudet av folk som kommer till Af. Förskräckligt. Skrämselpropagande som går för långt. Sköra människor blir ju vettskrämda och det måste väl nästan vara straffbart.

Ska ta dagens debatt och förklara att det är sossarna som fått folk att hamna i den situationen och det borde det vara "kännbara straff" för.........................

Ska få besök av Sontaföreningen från Enköping i kväll. Det ska bli jättekul. 16 trevliga damer som ska äta med mig i Rd och sedan ska jag visa runt och berätta om byggnaden, konsten och vad som händer i Rd.

Fadime som staty!!!!

/www.unt.se/debatt/ Läs detta och fundera över vad det står. Jag är helt emot att man ska tillåta någon form av hedersförtryck. Dessutom har jag skrivit en motion om att Rikskvinnocentrum i Uppsala ska hantera även hedersförtyck. Så har också blivit fallet nu och givetvis tycker jag att det är bra.

Att upprätta en staty till Fadimes minne är jag inte villig att stödja. Däremot ska det gärna, mer än gärna uppföras någon form av minnesmärke, kanske ett torg, en park, ett gatunamn eller något liknande. Tänk er en vacker plats dit man gärna går och får positiva tankar, ser vacka blommor t ex det vore något att ge till Fadimes minne.

Ska i kväll till Östhammar och diskutera politik.

Sälen

Är i Sälen tillsammans med goda vänner. Jättetrevligt. Men har förstås pratat med Gp om pensioner och den dagliga, eller i alla fall ofta, mailväxlingen med Lars o. Ericson, i Uppsala. Det är skönt att få prata med människor om vanliga saker och inte bara politik. fast det blir mycket sånt också. I allafall peppar dom mig att jobba stenhårt för att Alliansen ska fortsätta styra Sverige.

När det gäller Tove fick jag just veta att hon planterat blommor i sina ballkonglådor.


Ny ombudsman- Teliamannen

Nu har Centerdistriktet i Uppsala län vunnit högsta vinsten. Vi har fått en valombudsman, den bästa man kan få, Roland, Rollo, Nordqvist - alla vår Teliamannen. Han är en fullfjädrad journalist och mångsysslare inom det området så nu kan det bara gå bra, bättre än förra valet.

Rollo börjar den 15/4 så då får våra "motståndare" huka sig för nu laddar Centerpartisterna i Uppsala län om för en otroligt rolig valrörelse.

För alla som eventuellt vill nyttja hans tjänster framöver kan jag säga att han blir ledig från den 1/10.

Många repliker

Det är många repliker på insändare som jag skrivit. Det är två i Ep och en i UNT. Visst är der roligt att man bemöter det jag skriver men när pensionsystemet ältas om och om igen då blir man som trött. Balanseringen som gjort att pensionerna blivit lägre är ju ett resultat av systemet. vi har ju försök mildra genom att förändra balnseringsprincipen. Ska vi göra större förändringar måste hela sytemet förändras och det tar år att genomföra.

I går kväll var det himla bra information på Fk. Sjuktalen har sjunkigt. Man var stolt över det. Organisationen börjar falla på plats och ekonomin går ihop betydligt bättre än tidigare. Handläggningstiderna blir kortare och allt pekar alltså åt rätt håll. Givetvis finns mer att göra för allt går att förbättra.

Statistiken vi fick på riksdagsgruppen om opinionsundersökningar är ju inte dåliga för C. Maud är omtyckt, centern är trovärdiga och "hederliga" som omdömen uttrycks.

Resten av dagen bär det av till C-läns residensstad, Uppsala. Det är först möte med landstingsrådet, Rolf Edlund, sedan intervju av ev valombudsman och slutligen som grädde på moset distriktsstyrelse.

Trygghet för företagare

Nu är det dax att blogga igen efter ledigheten. Det har varit jätteskönt att vara i Sälen. Vädret var inte det bästa men det är alltid skönt att vara där för då är man verkligen ledig. Har åkt en del skidor och det gick bra. Bröllopet i torsdags var jättefint och middagen kanontrevlig med massor av roliga tal och god mat.

I dag ska vi få veta mer om de nya förslagen till trygghet för företagare. Det gäller bl a förbättringar inom sjuk och föräldraförsäkringen, lättare med övergång från anställning till företagare, ökad karenstid och ett tak för hur mycket man ska betala för sjuka anställda. 

Nu måste alla småföretagare bli glada för det här är precis vad de vill ha. Inte vill de ha ett års ledighet som Mp föreslår i alla fall. tänk vad det kostar staten och vilka skattepengar som ska användas till det kan man undra.

Återkommer. Ska till Fk i kväll.

RSS 2.0