En kampanjdag med klösMaud var i Uppsala i egen hög person tillsammans med de andra pratiledarna. Säga vad man vill hon är bäst!

Mycket folk var det, enormt mycket folk. Nu vinner vi valet!

Så var det sensommarfest i Parksnäckan i Uppsala. Totte Wallin.

Den som ordnade centerns sensommarfest och gjorde den till en succsé var Ulla Bäckmark, Hon är verkligen värd en hel blomrabatt som tack. Alla kommunern skulle bidra och Enköpings bidrag var bäst Totte Wallin.


Gubbarna som jobbar bakom kulissernaEn ögonblixtbild från centerexpen nu på morgonen med Anders Eriksson och Ture Svensson som är herrarna  bakom kulisserna. De planerar, fixar och donar så att allt ska fungera när frontfigurerna är ute och kampanjar. Gäller Uppsala Centern alltså.

Själv har jag nyss varit på upplandsradion och berättat att Centerpartiet är alliansens gröna röst. Den miljöpolitik som drivits denna mandatperiod kan man tacka Centern för. Vi gillar bilar men inte miljöförstöring. Vi vill skatteväxla inte lägga på utan alla som är miljömedvetna ska tjäna på det.

Centern jobbar för tillväxt som samtidigt ser till miljönyttan. Inget av detta gör vänsterkartellen.

tovan på torgetMin största supporter. Hon vet vad jag kan och gör och är därmed trovärdig.

BildkavalkadFull fart på torget i Enköping när vi kom med bussen. Centerns valstuga.Barnen leker framför valstugan. Vad måne detta bliva. Toots skymtar till vänster.Självklart skull jag själv upp på scenen. Jag tog med mig mina med/motkandidater. Karin Ernlund som står 5:a på Rd-listan och Sara Sjödal som står 3:a på listan. Det här är tjejer som utmanar mig om platsen i Rd.
Vi berättade om våra hjärtefrågor. Jag om välfärd och trygghet får pensionärer, äldre, sjuka och barn och till det behövs företag som vill och kan anställa för folk måste arbeteta för att ge pengar till välfärden.

Karin berättade om ungdomar och deras rätt att få in en fot på arbetsmakrnaden och där är skolan entrepernörsskapstänk viktigt, Sara berätta om landsbygden och att hela Sverige ska leva.
Så bar bussen i väg till Östaföretagarmässa och givetvis en bild på mig i fönstret.


Vilken morgon ut på valturnéHoppas ni ser hur vacker det är från mitt sovrumsfönster denna morgon. Solen lyser på daggen och morgondimma ligger fortfarande kvar.

Kan en dag börja bättre när vi nu ska runt i länet med buss och berätta om centrns politik och vad vi kommer att göra under nästa mandatperiod om vi får förtroendet att fortsätt i majoriteten. Vi startar i Uppsala sedan blir det Knivsta, Bålsta, Enköping och Heby - Östa marknad/mässa och så blir det Hållnäs och Uppsala.

Roligt att få driva valrörelsen nu när det bara går uppåt för centern och när vi fått igenom så mycket i alliansens valmanifest.

Spännande besök i BålstaHåkan Jonsson, Bålstacentern och jag besökt Bålsta Byggmarknad. Vi fick en trevlig pratstund med dottern till ägaren. Lite krångligt med en massa papper och man betalar och betalar och får egentligen ingenting tillbaka, sa hon. Vi pratade om vad som gjorts under mandatperioden och att mer måste göras för företagandet.

Besökte också "Lyssna och njut radio och tv" som förutom att de sålde radio, tv, telefoner så drog de kabeltvnät i Håbo. De har 8 anställda och tyckte företagandet inte var några problem. De önskade oss verkligen lycka till.

Radiointervjun i morse med Pyren Niemi, S, var inte så tokig. Men det var det att ingen media kom när Stefan Hanna och jag inbjöd till presskonferens. Men vi ger oss inte utan försöker igen.

Ingenting kan stoppas oss nu. Vi går från klarhet till klarhet. Centern lyfter.......

Tierp där leder Centern AlliansenI Tierp, (bilden är framför valstugan) där jag var i dag, leder Centern Alliansen. Catarina är kommunens nästa kommunalråd (hon i grönt)och Sara hoppas jag gör mig sällskap i Riksdagen och Fritz han jobbar på hemmaplan. Det gör naturligtvis Sara också.

En trevlig stund i Tierp som gick himla fort. Träffade trevliga ungdomar som svarade på Saras fina tipsfrågor. Alla svar var att Alliansen var bäst. Pratade med lärare som tyckte att arbetslinjen var överskattad och en mamma som hade en dotter som var hörselskadad och behövde teckenspråksträning på dagis och i skolan och familjen behövde lära sig det. Här har jag ett uppslag till motion i Riksdagen i höst.

I dag gick opinionssiffrorna upp igen. Centern i i en uppåtgående spiral och alla satsar gärna på en vinnande häst. dom ska inte bli besvikna det lovar jag.

Nu har Tovan bara två dagar kvar på sitt sommarjobb. Sedan blir vi ensamma Toots och jag. Usch vad det ska bli tomt.

Välfärd och trygghet i framtidenI går var jag och besökte Ring Knutstorp. Snacka om att det ger vinster för kommunen. Så Viking Motorpark i Enköping måste komma igång. Vi i centerpartiet tror ju på bilen men inte på miljöutsläppen. Vi vill ju ha en fosilfribilpark och den måste tests fram. Då behövs banor och områden för det. Alltså Viking Motorpark har det att bidra med och mycket mycket mer. SUPERMILJÖBILDPREMIEN SOM NU CENTERN FÅTT IGENOM I ALLIANSEN ÄR EN JÄTTEFÖRUTSÄTTNING FÖR DET.

Träffade också fler som var aktiva inom alternativmedicin och under kvällens övning då vi pratade om socialförsäkringssytemet och pensionerna var det en livlig dikussion. Ska vi ha en välfärd och ett trygghetssytem i framitden behöver vi fler företag som vill anställa, fler som arbetar längre och ungdomar som börjar arbeta tidigare.

Bilden visar att i Skåne där har man persikor vid entrédörren. De är redan ganska stora som synes. jag vill också ha det. Nu är jag påväg tillbaka till Mälardalen igen.

På väg till SvalövTåget var bara 5 minuter sent till Sthlms C. Är på väg till Svalöv och ett besök på Knutorp ring. Centerpartiet är inte emot bilar bara utsläppen. Mp är ju som bekant emot allt vad bilar heter de inser inte att visssa faktiskt är beroende av bilen.

Kvällen ska handla om välfärd och mitt mål är att förklara att pension inte är en uppskjuten lön. Förutsättningen för välfärd och tryggheten är att det finns företagare som vill anställa. Vi har gjort en del och mer lär komma.


Håbo är på GInnan det var dax för kräftskiva hos fam Albertson i går kväll var jag först i enköping på torget och pratade med folk sedan bar det av till Bålsta tillsamans med Johan Örjes, vår man i landstinget. Där träffade vi givetvis  på dugliga valarbetare från Håbo centern. Jag är övertygas om att Centern i Håbo kommer att göra ett mycket bra val. Deras visioner och drömmar om  Håbos framtid är precis vad kommunen behöver.

Festen hos Bosse och Fia var jättetrevlig, god mat, roliga lekar och jättetrevliga människor. Natten blev lång men har man roligt märker man inte det. Tog en långpromme dit i dag för att häta bilen. Det tog faktiskt prick 2 timmar från oss, genom Storskogen och fram till Kolarvik.

Fest i HebyI kväll har det varit stugfixning och affischering. Här är det Heby med Marie Willén till vänster, M-represntant och Annika Krispinson. Annika är kandiat till landstinget och kommunen och Marie W som är mycket kompetent som politiker, skulle var ypperlig som kommunalråd. Hoppas det blir så.

Jag har varit i Heby och delat ut material med Annika. riktigt mycket folk. Sedan bar det av till Östervåla där fanns 4 tappra stjälar. Vi bjöds på grillkorv och det var gott.

PersonvalupptaktI dag hade jag personavalupptakt vid Hamnmagasinen i Enköping. Jag kom roende i båt och Björn spelade lite vacker Taubmusik. Folk stog och tittade och fick höra vad jag gjort i Riksdgen och vad jag tänker göra efter valet när jag blivit omvald.....

Detta är min affisch. Himla fin tycker jag.

På väg till SkåneSnart är Toves sommar hemma hos mamma och pappa slut. Hon åker till Krisitanstad i morgon. Tentar på fredag och partar sedan till dess att hon kommer tillbaka sent söndag kväll- På måndag börjar sista veckan på Sparbanken för nästa helg kommer Leu och hämtar henne.

På bilden ser vi hur hon bär ut saker till bilen så hon kan åka direkt när hon slutar i morgon. Hoppas tentan går bra.

Själv har jag pendlat mellan hopp och förtvivlan.i dag. Skulle fixa 1000 personvalskort innan studiebesöket på arbetsförmedlningens enhet för funktionsnedsatta i Uppsala. En bra verksamhet som hade mycket goda resultat. Det finns ett arbete och en arbetsplats för alla! Lyckades fixa 1000 personavalskort tack vare fler men bl a Roland Nordqvist.

Stog vid valstugan på torget i Uppsala och avslutade kvällen med attt lyssna på en debatt anordnad av Företagarna i Enköping. Urban Wahlberg, C första namnet på kommunlistan, var mycket bra. Om jag tvekade skulle jag rösta på honom.

Centerns distriktsexpeditionUlla Bäckmark är i full gång med att fixa inbjudan till Parksnäckan som går av stapeln den 30/8. Sensommarkväll med mycket bra artister några Sverigeidoler (Totte Wallin), några Uppsalakändisar, Ulla Bäckmark och några lokala förmågor som represnteras av en 15 årig tjej som spelar nyckelharpa. I rörelsen finns många kändisar bland annat Jacob Spangenberg, kområd i Östhammar.

Johan Kärnbo och Roland Nordqvist kommer med goda råd. Själv jobbad jag med diverse bl a inbjudan till min peronvalsupptakt och massor av mail.

ValstugepremiärFösta passet i valstugan i Uppsala. Jag fick den stora äran att vara den första som fick bemanna valstugan i Uppsala. Det måste vara ett gott omen. Några "yrvakna" väljar kom med raska steg till stugan och utbytte lite idéer. Jag delade ut material, bjöd på kaffe, och spred villigt centerns budskap.


Är på väg...............Är på väg till Emmaboda och har just bytt tåg i Alvesta. Har läst SvD på tåget och inte har S fått någon vidare bra respons på Mona Sahlins tal i går. Pensionärerna litar inte på dom. Dessutom hade hon fel när hon sa att vi hade höjt skatten för pensionärerna. Vi har låtet det vara som det är och minskat för dom som jobbar. Skälet är att det gör större nytta för pensionärerna när fler jobbar då de tjänar på det. Dessutom har vi verkligen sänkt skatten mest för de pensionärer som har lägst pension.

Dessutom är V och Mp tveksamma till S löften, enligt AB. Trovärdigt?

Maud och Centern vill göra RUT och ROT till stora valfrågor nu när t o m Företagarnas Vd skriver i SvD att det skapats 18.000 jobb under ett år tack vare dessa åtgärder. Maud hon har rätt och Centern är verkligen en starkt kugge i Alliansen. Reifeldt sa i sitt tal att det finns utrymme för fler skattesänkningar så vi tar väl sänkt moms på frisörer och krogar också........

Valupptakt i ÖsthammarskretsenI går kväll hade Östhammarskretsen sin valupptakt. Samma dag 14/8 varje år. Det var väldigt mycket folk och jag hade mamma Lillemor med mig. Hon var min "boddy gard". Jättekul att ha med henne och jag tror att hon tyckte det var roligt, det verkade så. Vi fick god mat och trevlig underhålling. Blev himla glad när Jacob spangenberg uttryckte sin uppskattning över vad jag gjort för kommunen. Han poängterade att det var viktigt att vi jobbade i hop kommun, region, riksdag och regering.

Träffade förstås Kerstin och Uno, Bertil och Inga och alla andra trevliga Östhammarsbor.

ValupptaktPå torsdag ska jag ha valupptakt. X.kampanjen har då börjat. Temat är "Ge drömmen en chans". Resten av evenemanget kommer att offentliggöras då.
Spänningen är olidlig.

Skokloster har framtiden för sig

Var på ett mycket spännande besök i går. Göran Eriksson, Bålsta, och centerns första namn där - Kryssa Göran - och jag besökte Skokloster. De har startat ett närverk för att utveckla en bygd i nedåtgående. På 6 månader har det vänt trenden och idag öppnar återigen en bensinmack och en liten affär där. Fler företag med framåtanda och entreprenörskap är med i nätverket. Christer Lindh berättade entusiastiskt om verksamheten. Läs! http://www.skoklostergruppen.se/centerpartiet-pa-besok-hos-skoklostergruppen/

Det behövs en färja över det smala sundet för att minska tiden och spara miljön för alla som bor och verkar på Skokloster för att lättare komma till Uppsala. En snabbuss till Bro skulle också underlätta. Vi politiker har en del att göra.

ValkonventI helgen hade centern valkonvent i Sthlm. Det hela började med förtroenderåd och Maud som berättade för oss om valplattformen och våra frågor. Hon är suverän och fyllde dessutom 55 år här om dagen. Grattis i efterskott får man säga.

Som man skymtar i bakkgrunden är "Centerpartiet alliansens gröna röst" Det är inom den gröna sektorn som framtiden finns för mänsklighetens överlevnad och där finns också de nya jobben. Det innebär avv Centern också är "Alliansens företagsamma röst". 

Vill man ha en regering där miljöfrågor och företagsfrågor drivs då ska man rösta på centerpartiet. Blir vi mycket större får givetvis dessa frågor mer tyngd och kan förverkligas fortare.
 

Familjepolitik ur barnperpektiv

I dag gör man en affär av att det är få som använder sig av vårdnadsbidraget. Familjepoltiken ska alltid utgå från barnens bästa. Vår familjepolitk ger föräldrar möjlighet att välja olika alternativ för att ge sina barn den bästa uppväxten. Det är fyra alternativ - vårdnadsbidrag, barnomsorgspeng, jämställdhetsbonus och förskola från 3 år förutom föräldraförsäkringen förstås. S och V,MP är givetivs emot valfriheten och vårdnadsbidraget. Det ska bort. Men om baret behöver vara hemma längre än vad SVMP tycker då är det inte föräldrarna som ska avgöra det. Och då ska det inte vara möjligt. 

Föräldrar vet inte bästa hur deras barn mår bra utan det vet SVMP. Skandal. Maktfullkomlighet. Ge föräldrana mer valfrihet och låt dom framförallt få bestämma själva. Ska barna till barnomrosg före 1 år låt det vara möjligt. Ska föräldrar kinna dela ledigheten låt det vara möjligt. Vill de välja barnomsorg i annan kommun använd barnpengen och låt det vara möjligt. Använd vårdnadsbidraget och låt det vara möjligt. Myndigförklara föräldrarna.

Det är lika med det som med att  V och Magnus Ahlqvist som inte tycker att det ska finnas möjligheter för duktiga föetagare och entreprenörer som vill jobba extra mycket för att förbättra vår välfärd ska tjäna pengar. Nej alla ska ha lika och att få en högre län är inte rättvist. Undrar om Magnus Ahlqvist och alla i V tackar nej till löneförhöjning? Detta med tanke på att de är så notoriskt emot att friskolor eller personaldrivna dagis får högre län och möjlighet att tjäna pengar.


Friskolor är jättebra

Vänstern och Lars Ohly avskyr allt som inte staten äger. De tror de är maktfullkomliga och kan bestämma över oss människor. som tur är har de inte så många anhängare. Nej tacka veta att låta folk ta egna initiativ och tillåta att vi har friskolor. Som dessutom om dom gör det bra får tjäna pengar på att de driver en skola. Såg i Expressen i går att största tätheten av lärare och bästa resultatet av alla skolor i Enköping var Kunskapsskolan. Det är en friskola. Ett exempel som är lika i hela landet.

Robinson, I ur och skur, driver också skola i Enköping. Jättebra. Dom investerar sin vinster i att bygga fler förskolor och skolor. Det är ju väldigt bra. Om dom dessutom får mer pengar till dom som driver skolan är det dom väl unt och lite till.

Tur att det finns entreprenörer och folk som vill driva föetag och anställa. Hur ska vi annars få skattepengar till våra välfärdssystem till äldrevård, sjukvård, barnomsorg , pensioner, sjukpenningar och skolor?????????????????

familje kväll i sthlm


SamhällslönÄntligen får de funktionsnedsatta som har så stora svårigheter att de aldrig kan komma i fråga för arbete. De behöver ekonomiska förutsättningar att klara sig själva och inte vara beroende av sina föräldrar. Föräldrarna ska också äntligen ges en chans att veta att deras barn har pengar som gör att de klarar sig själva. detta skulle ha varit gjort för lnge sedan men ingen har tyckt att dess barn/ungdomar och vuxna varit viktiga.

Centern tänker på människa oavsett hur vi fungerar eller vilka funktioner vi har. Sätt människan i centrum. Läs mer om samhällslönen på http://www.expressen.se/Nyheter/val2010/1.2087463/centerpartiet-vill-ha-ny-typ-av-ersattning

Jag har arbetat med dessa personer, som kurator, i många år och vet hur viktigt det här är. Viktigt är dock att kommunerna gör sitt och erbjuder dessa en daglig sysselsättning och stimulans.

Som ni förstår går Centerns konvent vidare och idag har det hnt en hel det. Våra minstrar har visat upp sig och givit oss fakta i argumentationen och Maud hon slår alla rekord. Centern är på G nu och kommer att lyckas. Alla behövs, du med......

Centern kan man lita på

I dag har det varit förtroenderåd och Maudan var strålande. Vi har en mycket bra politik det är helt klart. Nu gäller det att få ut det vi vill. Vår politik kan man lita på. Vi säger det vi menar och driver det vi lovar och det har vi ju sett att det ger resultat. De fyra år som gått har vi verkligen sett att centern gjort skillnad inom miljöområdet, inom företagarvärlden och inom valfriheten i välfärden.

Piratpartiet. Egentligen räcker det men för tydlighetens skull. De säger en sak ena dagen och ändrar sig den andra.
http://www.dn.se/nyheter/valet2010/piratpartiet-andrar-sitt-valmanifest-1.1149361
Hur kan man säga att barnpornografi har dömt för hårt och sedan säga vi menade inte det.

I morgon är det valkonvent och sedan finns ingen återvändo. Sedan stormar Centerpartister fram.

Anti rökning


Tove är en person som jag verkligen bråkat på så att hon inte ska röka. Tror att jag lyckats........

I dag är jag stolt. Läs det här som står i UNT idag. http://www.unt.se/uppsala/skarpt-kontroll-av-tobakshandlare-1007190.aspx#kommentaranchor
Jag har nämligen motionerat, alltså inte bara fysiskt,  om att man ska skärpa lagstiftningen och på alla sätt motverka att man röker. Det kostar samhället enorma pengar som jag tycker man ska använda till bättre saker. Dessutom ska inte ungdomar röka för det bidrar till andra negativa effekter för dom.
Som riksdagsledamot kan man alltså påverka och det har jag gjort. Då har jag rätt att vara stolt när man lyssnar på mina åsikter.
Alltså kryssa för mig i valet så vet ni att ni får något tillbaka.

En grej till som jag är stolt över --- jag har fixat in bilden själv!!!!!!!!!!!!!!!!!

Företagandet ger en bättre välfärden

I dag på morgonnyheterna, i TV4, har man kört vad NOVUS kommit fram till att svenska folket prioriterar i valet. Det var välfärdsfrågor, de mjuka frågorna kallar vi i centern det för. Sedan kommer jobben inte företagen vilket verkar förvåna. För mig är det sistnämna inte konstig. Om man frågar mig vad jag vill så säger jag att jag vill att ungdomar och alla andra ska jobba. Jag förklarar inte att det förutsätter att det finns jobb eller vem är det som erbjuder jobb. Alltså självklart är att vi måste ha företag för att kunna erbjuda jobb. Fler företag är alltså nyckeln och huvudsvaret på allt. Företag skapar jobb och fler som jobbar skapar förutsättningar för en väldfärd som alla vill ha. 

Vem jobbar för det, vilka har sett till att 172 förbättringar har gjorts inom företagarsvären, vilka har gjort 156 insatser för att skapa bättre förutsättningar för sveriges landsbygder? Svar Centerpartiet! Magnus Ahlqvist, V i Enköping, säger att Centern inte gjort något. Han måste ha varit isolerad de senaste 4 åren. Avvecklingen av sjuklöneansvar efter 14 dgr, möjligheten att slippa revisionsplikt, sänkta egenavgifter med upp till 10.000kr/år, en enklare ledighetslagstiftning, fram t o m 31/12 2008 (har ingen senare tillgänglig just nu) hade kostnader för regelförenklingar minskat med 3,9 miljarder netto, förenkling av kontrolluppgifter för betalning från utlandet, billigare att bilda aktiebolag, med mera, med mera.

Centern kämpar för ett bättre företagarklimat och vi är Alliansens företagsamma röst. Utan Centern i regeringen hade inte mycket av vad som gjorts blivit verklighet. Magnus Ahlqvist, V, det är verkligheten.

Tjejhelg

Ja, det kan man säga att det har varit. Åkte till Åsa efter den hellyckade centeraktiviteten i Enköping i går. Det komma många barn och vuxna och åt grillad korv och drack kaffe, lärde sig mer om vattenparken och gjorde lite vattenexpriment. Dessutom fick vi, jag, många pratstunder med trevliga människor. Det frågades om RIT, diskuterades fördelar med den nya sjukförsäkringen och lite allt möjligt och allat var himla bra.

Cilia och jag åkte till Åsa och hos henne var Ann och vi fick jttegod mat och sedan åkte vi till Hälleforsnäs. Där så/lyssande vi på en teatermusikal. A little shop of horror, amatörteater och dom var himla bra alla, sjöng och dansade. Vi var i kolhuset därav namnet "kolhusteatern". Sedan blev det ostbricka och vin hos Åsa innan Ann åkte hem och vi somnade in.

Tog en promme innan vi begav oss mot Enköping igen. Självklart i min fina bil.

RSS 2.0