Livets mening

Har lyssnat på partiledardebatten. Vänsterkartellen har långt kvar innan de kan föra en enad politik. Det kommer aldrig att gå för de står för långt ifårn varandra. Svenska folket inser det ju mer de berättar om sina respektive förslag.

Men livet är hårt för Tovan lovan. Frågan är vad som är livets mening? att bekymra sig över partiledardebatten eller att inte kunna åka hem, vara i Sälen i påsk, kunna gå på bröllop på skärtorsdagen i Sälen? Det senare är Toves bekymmer det förra är mitt. Eller som mamma är ju det sista också mitt. Jag ska åka ner till min lilla flicka och muntra upp henne. http://tovezander.blogg.se/

När det gäller politiken ska jag berätta och berätta om vad som gör att Sverige bli ett bättre land med Centerparitet i Regeringen, om nu händelsevis det inte redan har framgått..................

klang och jubel


Utanför Operakällaren står bilarna uppradade i kvällNu är SAAB räddat. Snacka om att Maud Olofsson har hanterat detta jätte bra. Nu kan ingen säga något om att allt har fungerat som det ska. Naturligtvis har man från Regeringen inte kunnat säga allt som skett under detta år. Men en sak är säker man har funnits med hela tiden och försökt kratta managen.

För mig som SAAB åkare är det dessutom peronligt ingen dum grej. Jag hade stora problem med vilken bil vi skulle åka med om inte SAAB fanns.

Nu får man faktiskt fira om man jobbar på SAAB och om man bryr sig om att vi har en biltillverkning kvar i Sverige. Så korka upp!!!!!!!!!!!!!!

Mer bostäder i Uppsala

Centern vill bygga fler bostäder centralt, på höjden och vill luckraupp miljökraven till nytta för Uppsala.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/centern-vill-se-fler-skyskrapor_4127699.svd
 Läs detta och ni förstår att goda råd är dyra.

Vi behöver mer bostäder i Uppsala. Bättre att spara viktiga områden ordentligt än att nagga lite här och där. Grönområden och parker, gångstråk och lekplatser behövs. Eftersom Stockholmarna bara ser till sig själva och till Gbg och Malmö är det dax att berätta för omvärlden att landets fjärde största stad är Uppsala och en av de snabbast växande, med lägst arbetslöhet med mera. Dessutom är det en universitetsstad med landets äldsta universitet och med lantbruksuniversitetet som innebär att det finns enormt många studenter som inte vill eller kan betala skyhöga hyror. Men bo iskyskrapor har de ingenting emot och att bygga på höjden blir billigare än att bygga på längden.

Kulturens vagga fanns ju i Mälardalen och i Uppsala som alla vet alltså är kulturhistoriska miljöer dominerande i denna vackra stad som minner om Linné vid Fyrisån med slottet och kyrkan som kulisser.

Min egen, eller den jag delar med pappan, lilla student i Kristianstad har tenta idag. Hon bor billigt, man gör det i Kristianstad om man har tur och det har hon.


Fp, jag säger bara Fp...........

Har lyssnat på partiledardebatten. Som vanligt körde Mona S med att hon minsann suttit i många regeringar och har stor erfarenhet vilket våra minstrar inte har. Mona S skulle alltså ha egenrätt på att veta hur landet bäst ska styras. Hon om någon har ju visat hur fel allt kan bli. Trots högkonjunkturer, färre att samverka med, många mandatperioder har de ju åstadkommit negativa saker för svenska folket. Långa sjukskrivningar där ingen brydde sig, hög arbetsläshet, många ungdomar som inte fick godkänt i skolan, ungdomars arbetslöshet, missnöjda företagare, urusel miljöpolitik, nedrustning av landsbygden och jordbruket, ja en flathet helt enklet. Så nog är Alliansregeringen betydligt bättre skickad. Maud fick fram vilka satsningar vi gjort inom miljön, en lång lista, inom företagen, för de sjuka och vi vill mer, mycket mer nästa mandatperiod och nästa ...

Men Fp dom förnekar sig inte. Där blottade man sig när det gäller kärnkraften coh vad som skulle göras för att motverka energiprisernas stegring. Jag tycker inte det är passande att man tar upp frågor som är och har varit högaktuella för ett alliansparati. Fy!

Orättvist, osäkert och oduglig

Sossarna och vänterkartellen förnekar sig inte. Nu har de visat vad de går för och hur de tänker hantera socialförsäkringen.
Man ska få nytt inträde till sjukförsäkringen när man nått slutpunkten för att försäkringen gäller. Alltså en ny MEDBORGARLÖN. Sjukförsäkringen blir inte längre en erättning då man mister sin arbetsinkomst p g a sjukdom utan för att man inte får ersättning någon annan stans i från, Socialförvaltningens försörjningstöd behövs alltså inte längre.
Slopar tidsgränser för att kontrollera att man hjälpt människan slopas. Det blir rättsosäkert och orättvist för nu blir det som tidigare ingen kontroll på att människan blir sedd. Nä, sjukskriven kan man vara hur länge som hälst, ingen bryr sig och man är inte värd något. man är värdelös. Det gynnar dessutom höginkomsttagare då man höjer ersättningen från 7,5 till 10 basbelopp. Vad tar man pengrna ifrån?????????????Företagen förstås!!!!!!!!!!!! Sist men inte minst är man 58 år blir man DUMPAD, ingen tillgång på arbetsmarknaden längre. För att man varit sjuk länge, säg en trafikolycka, då ska man inte längre få en möjlighet att komma tillbaka till arbetslivet då ska man få förtidspension. Skrämmande. vi vill ju att människor ska få jobba hur länge de vill, vi behöver ju kunniga människor som fortsätter och är mentorer för de yngre. Alltså STUPSTOCKEN går vid 58 år. Jag har 3 år kvar. Phu!!!!!!!!!!! Vem ska betala hur ska vårt pensionssystem se ut när vi drenerar det på pengar. Tänk att leva på 64% av sin inkomst vid 58 hur lite får man i ålderspension sedan. Något för Pensionärförbunden att tänka på.

LÄS OCH BEGRUNDA;Oppositionspartierna på DN Debatt:

Centerns kärntrupper

Våra medlemmar beskyller ofta oss i riksdagen för att vi glömt våra kärnväljare våra trogna gräsrötter. Jag försvarar och förklarar att de vi gjort sannerligen inte gynnat Stureplanscentern som de gått på sosseproppagandan och anammat. fick bevis för att vi gör skillnad i alliansregeringen. Reinfeldts själv erkände att han sannerligen inte drivit på när det gällde att sänka skatten på handelsgödsel. 

http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=broadcast&Id=2114212&BroadcastDate=&IsBlock= Kolla får ni se.

Tove längtade efter sommaren. Det gör inte jag för i dag har jag unnat mig att åka tre varv på golfbanan. tänk att Golfbanan kan nyttjas av alla nästan. För dom som spelar golf givet vis, och för alla hundägare som rastar hunden, för de som prommenerar och för oss som klämmer lite lagg och svettas. Vad vore livet utan snö och längdlaggen?


Moronsoffan

Såg på moronsoffan och Fredrik Reinfeldt. Han berättade bl a om att sjukskrivningarna gått ner. Halverats från 200 till 100 tusen personer. Detta i en lågkonjunktur. Dessutom har de långtidssjuskrvina minskat med 50.000. Varför visas aldrig någon av dessa i media. Några som är betydligt fler än de som drabbats negativt. Men vi behöver göra mer. Målet är att ingen ska hamna i kläm och att de som verkligen är sjjka och arbetsoförmågna ska få hjälp, behandling och rätt till ersättning.

Våra arbetsplatser behöver bli bättre och det inkluderar också skolan. fick ett mycket bra exempel på en metod som kan nyttjag läs mer på www.fms.se.

Det som händer i Hahiti är förskräckligt eller vad ska man säga. Fruktansvärt. Här sitter vi och har det bra och klagar på att det är 20 grader kallt, när vi kan vara inne och elda och ta på oss lite tröjor, äta varm mat och mysa med lite ljus. Nej, det känns som jag skulle vilja göra något, något för att hjälpa dessa människor. skänka pengar ja, men vad kan man göra mer?

Migrationsverket och moment 22

http://www2.unt.se/pages/1,1826,MC=77-AV_ID=1003471,00.html?from=puff Läst detta och förundras över hur man kan krångla till lagstiftningen. Vi ska ju följa barnkonventionen i Sverige men det verkar inte fungera i detta sammanhang. Jag ska verkligen följa upp detta ärende då jag anser att det är något fel. Om inte annat för jag medverka till att lagen ändras.


Rotary och den duktiga tjejen Annie J

I dag har jag varit i Enköping. Besökte gunilla på C-expen och var på rotarylunch och lyssnade på Öhrling skattexpert som förklarade de nya skatteregler som införts i år. Han lovordade jobbskatteavdraget och förklarade att vi fått höjd gräns för när vi betalar kommunal respektive statlig skatt. Han nämnde fastighetsavgiften och några exempel på att kunna överlåta aktieutdelning och slippa skatt. Alltså positivt!

Sen´har jag jobbat med länsprogrammet som blir bättre och bättre. Har också titta på inslaget med Annie Johansson min riksdagskompis som är himla duktig när det gäller att uttrycka sig och inge framtidstro. Kolla in detta http://www.vadstarpaspel.se/tv/?video_id=67791.

I morgon är en stor dag för då fyller jag år. Blir riktigt gammal kan man gott säga.

Kalmar - Sthlm- Uppsala

En himla bra dag i Karlmar i går. Bra samtal och respons på socialförsäkringsreformen. Missade tåget till Enköping, sj, sj gamle vän........så jag sov i Sthlm i natt. Kan därför jobba på Rd idag. Ska till Uppsala på em och mingla med Landshövdingen och hans gäster. Hoppas träffa den nye som börjar i vår. Ska bli intressant. I kväll blir det alliansträff i Uppsala. Ombudsmännen träffas men vi har ju ingen på distriktet så jag går dit. Viktigt att vi är med i planeringen från början.

Tänk att Expressen nedlåter sig till att klaga på att Maud är på semester. Precis som att SAAB skulle stå och falla med det. Undrar om någon förstår att hon är uppkopplad per tel dygnet runt alla dagar på året och mer till. ALLTID! Dom som kan detta med bilindustri är ju på plats i USA, Regeringens främsta inom detta område. NOg för att Maud är himla kompetent, jätteduktig, så är nog experterna på dep ett strå vassare. Sanna mina ord. Jag håller tummarna får Spyker och SAAB. Vad ska vi ha för bil om inte SAAB finns. Får börja köra moppe.............

Vad tycker jag om pensionsystemet?

Den frågan ställde Expressen. Bra, det är stabilt mer än 90% av riksdagen står bakom. Ger tygghet att veta att det finns pension oavsett vilken regering som sitter. Men nu för första gången prövas systemet i o m att bromsen slår till. Då måste vi se över systemet. Hu få fler att jobba längre, hur placera pengarna bättre, hur kunna kompencera de med garantipension och de lägsta inkomsterna?

Ungefär så svarade jag. Nu är det Tierp som gäller. Sitter på tåget och vet faktiskt inte hur jag kommer hem i kväll. Men allt brukar lösa sig.

På banan igen

Nu börjar allvaret igen. I går kväll var jag på ett himla bra centermöte i Bålsta eller rättare hemma hos Leif Zetterberg. De har ju en väldigt fin konferensavdelning där Håbocentern bjudit in till möte. Att få berätta om centerns politik är alltid kul för alla tycker den är bra. Nu kom vi överens om att vi tillsammans ska göra allt för att för ut den till alla, alla, alla.
 I dag bär det av till Sthlm och alliansens äldregrupp, sen till Tierp och Nordupplandsgruppen. Det gäller att peppa folket och få förklara att Centern sannerligen är småfolketets parti - småföretagen på landsbygden t ex, låginkomsttagarnas, barnens/ungdomarnas - förespråkare.

I morgon är en annan dag och då blir det Kalmarlän och Anders Åkessons domäner som kallar. ska då ägna mig hela dagen åt något jag gillar skapr Socialförsäkringen och rehabreformen. Underbart!

Jul hemma i Enköping


Nyårsafton Med Familjen


Åker Skidor i Sälen


RSS 2.0