En blå i en grön stad.

I dag ska centern i Enköping ha en familjedag i Vattenparken. Jag ska dit förstås för jag är miljöfreek. En av dom som aldrig kommer att erkänna det är Magnus Ahlqvist. Han är en av dom som aldrig kommer att hålla med om att centerns agerande i energiöverenskommelsen är avgörande för att avveckla kärnkraften. (magnus.ahlkvist@vansterpartiet.se När ni läst detta så förstår ni vad jag menar. Men tillhör man vänsterkartellen som inte har något beslut om hur kärnkraften ska utvecklas och hur vi ska få miljövänlig energi som ger trygghet till vår industri så kan man ju inte säga att cetern och Alliansen har gjort en avgörande överenskommelse.

I kväll ska jag till Flen och gå på utomhusteater tillsammans med mina kompisar Cecilia och Åsa. Ska bli riktigt roligt.Bilder från cykelturenFösta bilden är på Monica Hallgren när vi kommer till Lidingby.
Andra bilden är i "Smedjan" hos familjen Vallin i Lidingby, Anna-Märta och yngsta
"drängen" och ryggen på Håkan.
Tredje bilden är hos familjen Larsson i Folberga, Inger visar sina fina lammskinn och
sitt fina ullgarn.
Tredje bilden är Folke Haegermarck som kokar kaffe till oss efter att vi tittat på hällristingar
i Boglösamuséum och fria naturen i Hemsta hagar.

Himla trevlig dag att på cykel se sig om i bygden och mycket positivt från alla vi pratade med. 3 - 4 mil
går lätt att cykla när man har trevligt sällskap. Vad gör det att regnet öste ner??????????

Ingen bild på vårt sista stopp som var hos Resee där man inte kan motstå att köpa blommor.

Cykeltur

I dag ska vi ut och cykla. Ska visa våra fina centercyklar och berätta om länets handlingsprogram. Det regnar och jag tror det blir åska. Men skam den som ger sig. Det är Monica Hallgren och Johan Örjes och jag.

Hade hellre valt bilen idag. Men att cykla är ju normalt kul.
Börjar med frukost i Bresse. Första gången det händer i mitt 55 åriga liv. Har nog varit i Bresse en miljon gånge rmen aldrig fått äta frukost där, Nej när det begav sig som mest då hade man matsäck med sig, gick i simmis och fick på sin höjd köpa glass.


Nu kör vi!


Ungdomsjobb

I morse när jag prommenerade med Tove och Jenny diskuterade vi ungdomars arbetssituation. Tjejerna var överens om att alla måste börja från början. Man kan inte ha höga löner direkt, man kan inte diktera arbetstider och arbetsvillkor och man får helt enkelt ta det som det är. Dessutom måste man kämpa för att få ett jobb. Det är ingen som erbjuder en utan man måste fråga många, många och få många, många nej innan man får ett ja.

Jag tror på avstampsjobb, lägre arbetsgivaravgifter för unga under 26 och förändrad Las, med studerandeanställning. Förstås är det något som Centerpartiet föreslår.

Ska till Tierp i dag och träffa Eskil igen. Kul! Catarina Deremar har gjort ett jättebra program för dagen som avslutas på Gammelgården.

Ska åka dit i min nya fina stripade bil. Vem slår det??????????????

Vem kan man lita på?

Läste UNT i söndags och döm om min förvåning när Nina Brunstedt, Säva ridcenter skrivit att hon undrade vad politiken gjorde för företagare och att ingen var bättre än någon annan. Undrar vad hon varit de senaste 4 åren. Om det har framgått med all önskvärd tydlighet så finns det ett parti som gjort skillnad - Centern. Men vill man att något annat parti ska framstå bättre så är det klart man är missnöjd då det partiet inte uppfyllt ens önskemål. Dessutom var vi ju hos henne i förra veckan tillsammans med Jordbruksminstern. Tydligen fick Nina uppmärksamhet helt i onödan.

Det finns ett parti som är företagarnas parti framför andra och det är Centerpartiet med Maud Olofsson, Näringsminstern i spetsen. Konstigare är det inte och det kan man lita  på.


Måndagskväll i SkolparkenI kväll var Monica Hallgren och jag på måndagskväll. Vi hade centerns matchtröjor på oss och cyklade på centercyklarna. Hippt. Träffade Erik och Eva Göthberg som alltid är trevliga. Det var PRO som hade Måndagskväll och det var väldigt bra underhållning. Om bilden jag tog varit bättre hade ni sett att det var Korsbandet med bl a Ingela Arosenius, och Douglas Horwath. Ja, dom  var himla bra. En annan hjärtknipande dam var Elsa Göransson. 10 år och ägde scenen. Kom ihåg hennes namn hon kommer att finns i de stora sammanhanagen om 10 år, sanna mina ord.
Monica och jag laddar för cykelturen på torsdag. Då ska vi titta på den lokala besöksnäringen i Trögden.

Trevlig kväll i går.

Det var jättetrevligt i Trogsta i går Affe och Kristina är alltid roligt att träffa. Fick himla god mat. Natten blev sen och det är väl ett bevis för att man har det bra.

Vi pratade lite om min kommande bil och det blir nog jättebra. Men den är vit och miljövänlig förstås, så jag får nog tvätta den ofta. En centerpartist i valrörelsen kan ju inte ha en smutsig bil. I avvaktan på att bilen blir klar funderar Monica Hallgren och jag på att ta en cykeltur i nejden. Träffa lokalbefolkningen, slå ett slag för ett miljövänligt forskaffningsmedel och berätta om en näring som vi tror på i centerpartiet - besöksnäringen.

Toots har åkt till Sågmyra och jag förbereder att "tjejerna" ska komma. Den äldsta är 72 (min mamma) den yngsta 54 (Åsa). Ska bli kul att höra hur Gunilla har det och om hon fortfarande är vår stora idol som hon var för 40 år sedan. Då var hon i 20 års åldern gick på Statt, snackade om killar, hade fina kläder, målade sig och var alltid fin i håret. Åren går men hon är nog fortfarande någon vi ser upp till ...................


Ovanligt kallt

När jag skulle ner och ta prover på vårdcentralen i dag frös jag. Det var bara 15 grader kl 8.00 i morse. Ovanligt! Men det var riktigt skönt. Tog med andra ord ledigt från morgonprommen, Tove är i Kristianstad, och cyklade istället ner på stan.

Läste UNT och blev väldigt glad då jag såg att journalisten från Eritrea, Habte Tesfamichael Asfhat, får återförenas med sina barn som fått uppehållstillstånd i Sverige. Ibland slutar allt lyckligt och tur är det. Har ju varit lite inblandad i detta ärende och därför känns det personligt skönt att det blev bra.

Ska försöka bringa reda i vad som gäller med kassaregisterlagen. Lite svårt att få fakta men skam den som ger sig.

I kväll ska jag till Trogsta och hälsa på i familjen Johanssons paradis. Kul!


Fernandos och stripad bilI dag bjuder centern på momsen till matgäster hos Fernandos i Enköping. Mellan 11-13 ses vi där.

Det var ett mycket bra samtal med krogägare i Uppsala i går. Ett 20-tal lunchgäster blev glatt överraskade när det fick 15 kr rabatt på lunchen. Det motsvarade momssänkningen på den resturangen. Krogägarna som vi träffade på Magnussons i Uppsala sa att en sänkning av momsen skulle kunna innebära mer personal, ytterligare förbättringar på restaurangen eller på fler resaturanger, nöjdare gäster och ja bättre länsamhet för företagaren. Himla god spätta åt jag, Roland och Stefan. Kan rekommenderas. 

Måtte de andra i Alliansen inse att sänkningen av momsen på krogar och frisörer kommer att ge lika mycket jobb som Rut och Rot har gjort.

I dag ska jag ser till att Bilforums bil som Affe lånat mig i valrörelsen ska bli stripad med Solveig Zander och varför man ska rösta på mig och Centerpartiet. Bilforum är den bästa bilfirman i Mälardalen. Det är bara att välja vill man köpa en bil i Enköping gör det eller i Märsta eller Kungsängen - det är du som väljer.

I kväll åker Tove till Kristianstad och grattar Leu som fyller 22. Hon jobbar sent i kväll men tänker hinna med planet till Ronneby. Själv tänker jag se på "byggaom programmet" med Ernst. Det är sommar tycker jag.

Magnussons och sänkt moms på krogen

Jag ska till Uppsala idag och äta lunch. Lite långt att åka 4,5 mil men det är för att visa att Centern vill sänka momsen på krogbesök. Det skapar fler jobb inom restarurangbranchen och ger fler människor möjlighet att gå ut och äta nyggig och god mat till ett vettigt pris. Alltså bra både för restauratören och gästen.

Centern bjuder på momsdelen till några av gästerna. Vi ska prata med ägaren och någon resturatör till för att höras deras situation som företagare. Vi vill ju ska fler jobb, inte minst viktigt i en studentstad som Uppsala. Studenterna behöver extra knäck för att leva på studielån är knapert.

Kan inte förstå varför Moderaterna och övriga i alliansen är tveksamma. Men Centern går ju som oftast i spetsen eller vad sägs om succén RUT och ROT. Alltså mer Centerparti vill vi ha..............

Underar om det kommer lika mycket media som till Eskil Erlandssons besök i går? Vem vet.

Har prommenerat med Tove och Jenny i dag också. Oj vad de snackar. I 50 minuter pratar de oavbrutet om en det ena och en det andra, mest det andra........Toots har åkt från Sågmyra och ringde just och berättade att han kommit till jobbet. Skönt är alltid lite orolig när någon är ute och åker.


Ny layout och en dag med jordbruksministern

Tycker min nya blogg är hur bra som helst. Tack snälla Jenny K. Du kan verkligen det här. Nu kommer det att gå kanonbra för mig i valet. Det går bara inte att misslyckas med denna blogg.

För övrigt var det en mycket fin dag med Eskil Erlandsson på Säva Ridcenter hos fam Brunstedt. Fick god mat och intressanta uppgifter. Dom måste verkligen få sin vägskylt. Har givit mig tusan på det. Dessutom behövs en säkrare väg för alla ungdomar som går på vägen. 55:an är livsfarlig och om inget görs händer det en riktig olycka. Alltså en vägundergång, det måste Vägverket fixa.

Ridled, jag säger bara ridled. Vi ska på något sätt se till att det blir något av detta efter alla år av snack.

Ridsporten måste bli upprioriterad som rehabåtgärd, som friskvård och som företagande. Som sagt det finns en del att göra. 

Tovanolvan och jag har umgåtts med Linda i kväll. En himla skysst tjej. Anita har åkt tillbaka till Sågmyra. Både tråkigt osh skönt. Men jag tycker verkligen om min svärmor så det blir lite tomt när hon inte sitter där på altanen och läser, löser korsord eller bara funderar över livet.
 

Solveig Tärnström och energin

Visst blev vi alla förvånade när Solveig Tärnström valda attt gå ur centerpartiet och i stället alliera sig med vänsterfallangen- Solveig som påstår sig vara för miljön och mot allt vad kärnkraft heter. Hur kan hon tro att den vänsterstyrda rödgröna röran ska kunna förbätttra miljön och ta bort kärnkraften. Jag bev besviken för jag har tyckt att Solveig varit en bra människa med sunda idéer inte minst inom rehabilteringsområdet.

Men nu.....??!!!

Läs unt:s ledare i tordagens tidning. Rikktigt bra! Speciellt slutmeningen "En avgörande fråga inför valet i höst är vad väljarna föredrar: Miljöpartiets visioner eller Centerpartiets resultatpolitik."
http://www.unt.se/ledare/centerns-dilemma-996252.aspx

För vörigt var det trevligt på Söderön i Östhammars kommun i går. pratade med lite personer och lämnade infromation om centerpartiet och mig själv. Flera frågade om energipoltiken. Där stär man inte mållös precis. kan det bli bättre??? (Ja, men vi är på lång väg, längre än någonsin.) Centerpartiet alliansens gröna röst!

Ledigheten är över.

Börjar så smått att återgå till verkligheten. Har haft några sköna dagar i Sälen och inte öppnat mailen en enda gång. Vandrat på dagarna och sovit gott på nätterna. Tove fyllde år i går och då var det fest. tänk att vara 21 år. Avundsjuk? Nej men glad för att jag har goda minnen sedan den tiden.

Nu har jag så smått börjat läsa länets handlingsprogram som handlar om "livskvalitet, livskraft och självbestämmande i vården" och "Din miljö är vår och viktig för oss alla".

Ska till Fiskare Loberg och äta middag med familjen i kväll. Hoppas det inte regnar.


Sälen på Sommar


Hejdå visby

Så bär det i morgon bitti av till fastlandet igen, Det har varit en späckad vecka, vill jag lova. Tog mig ledigt i dag på fm och besökte Rigmor och hennes Gösta. Vilket paradis de har här på gotland. Besök dom i Kapellshamn/Böle om tid finnes för Rigmor har fina grejer man kan köpa,

Debatt på em som Fryshuset ordnat och som handlade om barn och ungdomar i skolan och om möjligheten att byta skola.

Avslutade kvällen med att städa lgh och att äta middag med AMF. Trevligt och gott.

Hämtade Toots som efter en brakmiddag med Siléns, Wåhlstedt och Hallgrens var proppmätt, d v s proppmätt.

Nu är det semester i en vecka.

Börjar jobba igen den 18/7 då jag ska till Östhammar.

Vad gör man i Visby?

I går var det frukost med SAAB. Provkörde den nya 9:e5:an. Vilken fin bil. Berättade det för Jan-Åke Jonsson som frågade om jag skrivit en beställning. Kontrade med att den får Affe och Bilforum i enköping i så fall. Victor Muller sa att jag der att det går bättre och bättre och att mycket är på G.

Sedan var det 2 olika seminarier. riktigt bra. Avslutade med ett samtal med Amnesty om tortyr och hur vi kan straffa dem som gör det. Middagen med "gänget" avslutade kvällen efter att ha lyssnat på Jan Björklunds tal. rätt bra.

Ser fram emot dagens evenemang. R seminarier och Centerns dag. Nu jädrar kommer det ..................

Allmedalen 2010 & Saab


Almedalen here we are........

Nu är vi på plats Toots och jag. Tidig morgon. åkte hemifrån 05.00 till Färjan i Nynäshamn. Somnade som en stock i vilfåtöljerna så resan gick fort. Direkt på ön ringde vi Hallgrens, Wåhlstedts och Siléns. Träffade Rigmor Stenmark som bjöd oss till sitt nya hus här på ön. Ska verkligen försöka åka dit.
Fick nyckel till lgh som verkligen är en positiva överaskning.

Stod cykelklara vid Donners plats 16.45 som utlovatas. Var ett 30 tal med fina gröna cyklar. Med Maud i spetsen cyklade vi runt stan. Maffig manisfestation för "inte bilen under milen." Miljövänligt fortskaffningsmedel. Man ska leva som man lär.

I kväll var det en snabbis till Företagarnas mingel innan jag gick till middagen med Försäkringsförbundet. Mycket bra diskussion om framtidens sjukförsäkringssystem allmänt eller privat. Det är frågan - inte enkel - men viktigt att lösa. Kan vi komma överens parlamentariskt? kan vi hitta ett system som pensionssystemet? kan det bli en mix? Diskussionen fortsätter i den nyligen tillsatta utredningen.

Lyssnade på Ohlys som vill rusta ner Sverige och satsa på offentliga sektorn och inte på  företag och mer jobb.

Förlåt Talmannen att jag valde cykelturen med Maud istället för seminariet som anordnats av Talmannens jämställdhetsgrupp -där jag för övrigt ingår.

Allmedalen 2010


Kampen går vidareDet gäller att ligga i. Armhävningar är bra när man ska få kraft att "armbåga sig fram" i valrörelsen. Har i dag varit ordförande på ett årsmöte för en sommarstugeförening utanför Enköping Kul att få diskutera postlådeplaceringar kontra en för alla eller om det ska finnas en feskommité och i så fall vad den ska göra.

Pratade med Siirpa Åhr som vill att vi skriver svar på Fi:s debattartikel i UNT. Vi har gjort mycket mer för jämställdheten och kvinnorna denna mandateperiod än vad Fi kunnat drömma om. Dessutom är en röst på dom bortkastad eftersom dom aldrig kommer att komma till maktens boningar. De kan bara gnälla till skillnad från oss som får något gjort.
Rotary och Arbetsplatsbesök ?

Jag vet egentligen inte vad man ska säga. Är det arbetsplatsbesök när jag besöker Rehabforum och mina fd arbetskamrater? Jag är ju fortfarande tjänstledig från Landstinget i Uppsala län och min tjänst som kurator. Ett himla bra jobb även om jag mest av allt vill fortsätta vara tjänstledig och få fortsätta i Riksdagen 4 år till.

I alla fall var det bra med dem alla även om de känner av besparingskravet som lagts på Rehabforum och Lasarettet. Kan uppriktigt inte förstå hur man kan spara på en verksamhet som är förutsättningen för att folk ska kunna återgå efter en tid sjukdom. Men, men socialförsäkringsreforemen är bra om nu verksamheterna för att medverka till kortare sjukskrivningar och möjligheter till återgång i arbete verkligen fungerade. Landstinget och landstingen gör inte sitt bästa!

Titta också på den jättefina Rehabträdgården som nu verkligen är välfungerande. Det var det sista jag gjorde, sista dagen jag arbetade, innan riksdagen, som jag anställde den trädgårdsmästare som gjort i ordning trädgården. Jätteroligt att se att den blev så fin. Trädgårdesmästaren heter Sylvia v Ehrenheim och kan rekommenderas.

Började dock dagen med att gå på Rotary, vi har frukostmöte, och var med om Presidentbyte. Spännande för nu är jag inkommande president. Intressant definitivt något nytt.

Norrlandsturnè

Efter att i går åkt hemmifrån kl 6 hamnade jag i Skelefteå och träffade en pratsam radioreporter och sedan pensionärer som fick veta mer om socialförsäkringen och pensionerna. Riktigt trevligt. Åke Sandström och jag åkte massor av mil och hamnade i Lycksele där vi träffade kommunalt aktiva och SPF:s ordf. Mer socialförsäkring och pensioner. Så hamande jag i ett jättetrevligt hem. Vi var hemma hos Åke oh hans fru. Snacka om god mat!

Efter en trevlig kväll somnade jag ovaggad.

I dag bär det av till Umeå och sedan hem till Enköping igen via Bromma.RSS 2.0