Begravning

Har idag varit på Jörgen Johanssons begravning. Det var väldigt fint. Precis som jag skulle tro att Jörgen velat ha det. Många från Riksdagsgruppen och kansliet var med. Talmannen, Landshövdingen, Fler  Landstingsråd, riksdgsledamöter från olika partier, ministrar, statssekreterare, kommunalråd, centervänner, släkt och kamrater - ja alla var där. Lars Ivar, Centerns egen präst, hade en fin begravning han var personligt och andäktig.

Johan Örjes och jag åkte tillsammans till begravningen och till Centerpartiets hemliga resa. Färden gick till Grönsöö slott. Slottsvisning, utställningen och kaffe i brygghuset. Det var rekord 60 personser som kommit. Det går framåt för centerpartiet.

I morgon bär det av till Umeå ch på torsdag till Skelefteå. Jättekul.

Vilken späckad dag......Dagen började med besök på Samhall i Uppsala kl 07.30. Hade då hämtat Roland som följde med pigg och glad. Besöket hos Samhall var givande från början till slut och det var det kl 11. Tackade Cilia och hennes jobbarkompisar och lovade ta i tu med frågorna i Rd i höst. Måtte jag komma dit så jag kan göra det..... Behöver X av alla snälla som tror på mig.
Var sedan hos Länspolismästaren eller rättar tf som tog emot frågorna om vad man gör för att stävja och motverka människohandel och de som kommer i kläm. Ett uppdrag som kommer från Centerkvinnorna. Ska fortsätta med att frågorna också ska besvaras av socialförvaltningarna i våra 8 kommuner.
Eftermiddagen ägnades åt mailen och kvällen till en joggingtur med Tove. Den övre bilden är före springturen (7 km) och den nedre bilden är efter.
Jobbigt men nyttigt. Du måste annars orkar du inte"enda in i kaklet mamma" säger Tove. Vad gör man inte för ett bra valresultat.

Längtar till Almedalen

Himla mycket spännande saker som kommer att hända i Almedalen om en vecka. Ser verkligen fram emot det. ska vara med på några riktigt bra seminarier och diskussioner bl a om Företagshälsovården, Atma-allerigfröbundet, Försäkringsförbundet , barn.och ungdomsfrågor, AMF och jag sedan är det ju centers dag hela onsdagen. Vill verkligen åka till Gotland i år och Toots ska åka med.

Toots har tänkt gå på ett eller annat seminarium, förstås det som Företagarna har, men han tänker också ha semester, för det har han. Det blir lite golf med Lena och det är dom väl unnat.

Snart kommer Tove hem igen efter en Midsommarhelg i Kristianstad.

Midsommar

Nu är det midsommar natt och dagen har varit god. Började med att hissa flaggan och ta det lugnt. Sedan på med hembygdsdräkten (Enköpings) och ut till Härledsgården. Något bättre ställe att fira traditionsenligt finns inte. Pratade där med en äldre man som ville att vi skulle berätta vad vi gjort för de äldre och vad vi tänkte göra. "Solveig det måste komma fram så att alla vet att centern är bäst på äldrefrågor" var hans begäran. "Jag orkar inte skriva själv längre", sa mannen.

Träffade en gammal arbetskompis. Jätteroligt att höra att de nu har det bra igen. Lovad hälsa på. Ja säga vad man vill men en del av allt är att fika och träffa kompisar.

Kvällen avslutades i glada vänners lag i Kälinge hos Siléns. Där björds god mat och dryck och mycket trevligt sällskap. God fortsättning på Midsommarhelgen.

Föräldraförsäkringen ska föräldrarna disponera

Varför ska vi politiker lägga oss i hur föräldrarna disponerar föräldraförsäkringen? Det är betydligt bättre att vi gör det ekonomisk lika oavsett vem som är hemma. Bygger ut jämställdhetsbonusen helt enkelt och gör den enklare och att den betals ut i samband med att man nyttjar den. Kvoteringar och politiker som tror att de vet bäst, nej sånt ställer inte jag och centern upp på.


Skitsnack av Mp

Lyssnar just på debatten från kammaren och det är Mp somhar ordet. Där sägs det bl a att Sverige har dalat på listan över  "bäst i klassen" på miljöarbete. Man har dalat under denna mandatperiod påstår det. Vilket kvalificerat skitsnack. Vi har ju fått massor av beröm för hur vi han hanterat miljöarbetet. Energiöverenskommelsen, internationellt arbete, Östersjööverenskommelsen för att nämna några.

Nu bjuder miljöpartiet över sig själva och vill göra allt bättre, mer och kostsammare. Det är int trovärdigt.

Företagare på krigsstigen

Har fått massor av mail och telesamtal från företagare som är besvikna och uppröda över vad vi gjort för dem. De har fått en försämring av sin trygghet när vi ändrat till 7 dagars karen. Beslutet om förändringar i trygghetssytemet innehåller 9 punkter. Alla punkter passar inte in på alla företagare. För det första gäller beslutet bara enskilda firmor och handelsbolag. Alltså inte egenföretagare som har AB.
Från företagarnas organsiationer framkommer 2 olika synpunkter. Företagarnas VD klagar, hon klagar på allt vi gör för företagen. Företagarförbundet skriver det ni ser nedan.

"Ökad trygghet?

FöretagarFörbundet har länge drivit kravet på en anpassning av trygghetssystemen för företagare. Våra undersökningar visar att färre än var tionde småföretagare tar ut ersättning för sjukfrånvaro. De betalar helt enkelt till ett system som det inte utnyttjar. Regeringen har nu sänkt egenavgifterna och samtidigt ökat antalet karensdagar från noll till sju. Många egenföretagare har hört av sig till mig och uttrycker en stor oro kring den tilltagna karensen. Jag har full förståelse för deras oro, men anser också att det är viktigt att se på helheten. Att regeringen nu tar ett steg i rätt riktning genom att anpassa trygghetssystemen är positivt, men kanske finns det delar som måste ses över igen"

Alltså skillnad hur man uttrycker sig och jag måste säga att Camilla Littorin är mer rätt än Anna-Stina Nordmark som dessutom skriver ner Centerpartiet och Regeringen på i Di idag. Tråkigt!


Linda Bengtzing

Himla kul att Linda Bengtzing vill sjunga med Centern i sommar och höst. Med henes dragningskraft, klara stämma och trevliga uppträdande kommer det att gå bra för oss. Troligtvis kommer vi politiker att försvinna och blekna bort i jämföresle med henne. Jag tror i alla fall att det finns en person som kommer att tycka det vore bra att träffa henne och kanske sjunga duett med henne. Det är en av Toves kompisar som kan alla svensktoppslåtar  och allt annat också utantill. Han är fenomenal och heter Fredrik.

Politiken är dock det viktigaste och det vi kommer att få röster på den i valet. Vår miljöpolitik går inte av för hackor. Andreas Carlgren, miljöminster, lyckades under vårt ordförandeskap i EU ena länderna om att inrätta en internationell plan för bevarande av biologisk mångfald. Resultatet av jobbet i höstas belev konkreta beslut i fredags. Det är ett stort steg och väldigt viktigt för hela världen. Sverige har verkligen klivit fram internationellt och blivit väl ansedda inom miljöområdet under Andreas Carlegens ledning se senaste 4 åren. Men mycket återstår mått vi vi få fortsätta efter den 19/9 annars blir det flera kliv tillbaka.

Bröllop
Jag & Toots

Det  var verkligen en minnesvärd kväll i går. Tänk att vi fick den stora äran att vara med på konserten som Riiksdagen gav brudparet i present. Och vilken  present. Det var enormt, enorm  bra. Chefen får konserthuset är för det första en oerhörd tillgång. Han är så trevlig och roligt så han bidrar till att det hela blir intressant, roligt och värdigt. Han gav Redrick Reinfeldt en passus med kommentaren till frostigheten på glasen som var Regeringens present. Victoria skrattade och Fredrick bjöd på det. Sedan gjorde han en orkester av de nordiska kronprisparen och gav dem olika instrumt.

Alla artister var fantastiska men kanse det bästa om man nu kan graderar var baarnkören och de två solisterna.

Det politiska livet har stannat upp. Utom att Solveig Tärnström, C, riksdagsedamot och precis som jag emot kärnkraften, påstår att centern inte gör något för att avveckla kärnkraften. Hur enormt fel är inte det. Solveig har inte varit med på Riksdagsgrupperna på länge och inte heller pratat och lyssnat på oss andra. Då då blir det fel.


Avvecklingen av kärnkraften börjar nu!

Äntligen tar vi ett beslut som innebär att vi kan göra oss av med kärnkraften på sikt.
I dag har vi 50% vattenkraft och 50 % kränkraft som huvudenergikällor. Satsningen på alternativ har varit obefintlig till nu kan man säga. Centern har under denna mandatperiod 10 bubblat vindkraften. Om vå får fortsätta kommer det att hända massor.
Beslutet i dag innebär att vi satsar enormt mycket på alternativ och på energieffektivisering, på forskning och utveckling och elcertifikat.
Till 2020 om 10 år ska vi ha 25% alternativ energi och 20% energieffektivisering alltså 45% som vi inte har idag. Då kan vi bara behöva 5% kärnkraft.
Ska det ersättas några uttjänta kärnkraftverk ska den som bygger betala allt och dessutom ha det fulla ansvaret för säkerhet och om något händer. Vem vill betala den notan, som är hur många miljarder som hels, om vi har billiga miljövänliga alternativ? Ingen! då vi nu klagar på höga energipriser finns det nog inte en enda svensk som vill betala mer.

Alltså kärnkraften kan avvecklas och inte ersättas. Men beslutet idag innebär att vi lugnar industrin och garanterar att vi ska tillräckligt mycket energi för att klara vår försörjning och våra jobb.

Alltså tack vare beslutet idag är vi ett jättekliv närmare en avveckling av kärnkraften.

Partiledardebatt

Maud Olofsson, partiledare för C, var strålande i dagens partiledardebatt. Hon nitade dit Mp och Maria Wetterstrand så det hette duga när det blev replikskiften om miljöfrågorna. Ingen kan säga att C legat på latsidan under denna mandatperiod. Så mycket som hänt har aldrig hänt förut vad gäller miljöfrågorna. Att Mp är avundsjuka förstår vi. Tillsammans med Vänsterkartellen kommer de dessutom inte att kunna åstadkomma något.

Satsningar på företag och jobb klagade opositionen på. Då sa Maud 7,5 % regelförenklingar............ Ingen regering har tidigare gjort en enda förenkling. Visst vi hade ambisionen att göra 25%. Klarade inte det och måste alltså få fortsätta. Blir det en annan regering kommer det inte att hända något. Så, finns det något val?

Undrar varför S och Mp vill förgöra C? Vi är tydligen den största fienden för en valvinst. Intressant.

Fp och deras åsikter om kärnkraften är vidrig, VIDRIG. JAG SKA GÖRA VAD JAG KAN FÖR ATT KÄRNKRAFTEN KOMMER ATT BLI ÖVERFLÖDIG. MIN MISSION SKA VARA ATT ATT JOBBA FÖR ATT ALTERNATIVEN BLIR STÖRRE, FLER OCH EFFEKTIVARE. Fp ska ha fel, fel, fel!

VEM VILL HJÄLPA TILL?????????

Miljödebatt

I går hade jag miljödebatt med Helena Leander, MP och riksdagsledamot. I UNT stog det idag var ska man vara om inte på EKO kafféet i Uppsala och ändå kom det bara 4 pers. De fick i alla fall klart besked stog det.
http://www.unt.se/uppsala/tomt-pa-miljoduell-976741.aspx

Vi hade distriktsstyrelse också och den viktigaste punkten var att vi skulle vilja byta lokaler. flytta ner en trappa för att få lite bättre utrymme och få mer handikapp anpassat. Hoppas att det går som distriktsstyrelsen vill. Allt annat är planerat inför valet och nu gäller det att köra. Inget parti kan bli bättre än Centern på miljöfrågor och för företagsamhet när det gäller småföretag. Fattar inte vad Anna-Stina Nordmark på Företagarna menar när hon hela tiden hittar fel och är negativ till det som Centern föreslår och genomför. Tänk om Anna-Stina kunde hitta något positivt att säga för en gångs skull. Men alla andra kommenterar att de enda som gör något för småföretagarna och verkligen fått kämpa för det i Alliansregeringen är Centern.

Men vi har bara börjat vad gäller miljön och företagarna mer kommer nästa mandatperiod.

Tovanlovan gillar att vara hemma allt är som vanligt. Kompisar, tel från pappa om vad de ska äta till middag, mamma på möte och morgonprommen kl 6.00. Jag kan inte tro att det är sant.

Stipendium till Adam InersjöI tordagskväll hade jag den stora äran att överlämna ett stipendium till en himla duktig elev vid Kunskapskolan i Enköping. Adam Inersjö hade gjort personliga framsteg och jobbat för att motverka mobbing.  Stipendiet är från Rotary, Enköping Vårfru som är min klubb, vi som är morgonpigga och träffas varje fredagmorgon mellan 7-8. I bland åker jag ju iväg tidigare och då får de ha trevligt utan mig.


Framtiden med Centerpartiet -alliansens gröna röst- handlingsprogram

I dag presenterar Ceterpartiets sitt handlingsprogram för 2010-2014.
Det innehåller bl a satsningar på en väl fungerande infrastruktur med cykelbanor längst de statliga vägnätet och kombiterminaler för omlastning. Allt detta är miljöåtgärder.
Energieffektivisering är också med i handlingsprogrammet och de skapar miljöförbättringarna.Vad gäller utbildning så ska  fast anställda forskare i hög grad finansieras av universitetens egna anslag. Det gynnar småbarnföräldrar
LOV, Lagen om valfrihet, ska införas i alla kommuner och samarbetet med frivilligsektorn stärkas.
Närpolisservice ska finnas dygnet runt i alla länets kommuner.
Utbildning till personalen inom vården så de kan starta företag, bra för kvinnor.
Fyra remissfria behandlingar för att snabbt komma till den vårdform man önskar för att snabbt komma tillbaka till vården.

Jag har redan tillsammans med fler andra bl a Stefan Hanna och Mattias Johansson delat utflygblad vid tåget i Uppsala mellan kl 7-8. Riktigt roligt. Varför, undrar folk i farten, ska vänsterkartellen ta bort Rut-avdraget för hushållsnära tjänster?

Bullbak

Ja, idag har jag bakat 100 kanelbullar. Visst är jag duktig. Dom är jättegoda! Ska på eftermiddagen bjuda pensionärer på kaffe och bullar och underhållning. Björn Lindström, trubadur från Enköping, ska underhålla på sitt sätt och jag berätta om vår äldrepolitik och svara på frågor. Vi håller till i parken vid Ljunggården.

Före det ska jag gå på Stewe Gunnarssons utnämning till guvernör i vårt Rotarydistrikt. Grattis Stewe och lycka till, säger jag. I kväll ska jag överlämna ett stipendium, från min Rotaryklubb, till en elev på Kunskapsskolan. Han har varit en god kamrat och motverkat mobbing, visst ska det premieras. Vi har fina ungdomar.

Centerns jobb för att minska ungdomsarbetslösheten, med "STUDENTMEDARBETARE" som innebär att man under studietiden får jobba/praktisera och erhåller en lägre ersättning. Bra för studenterna med extrainkomst och erfarenhet och för företagen men arbetskraft och anställningbara studenter efter examen. Vinnavinn med andra ord.Sören Silén nya ersättare i Företagarnas förbundsstyrelse

Kul att Sören S. nu sitter med bland den högsta ledningen i företagarna. Han kan då verkligen driva företagsfrågor från gräsrotsnivå. Trygghetssystemen för företagare är något han anser bra och Rot-Rut får inte försvinna. Med en Rödgrån vänsterkartell försvinner Rut och Rot görs om. Det ovre förskräckligt! Inför en allmän arbetslöshetsförsäkring och förändra  LAS säger han också. Helt rätt säger jag och Centern. Alla småföretagare måste vara rädda om alliansen om de ska ha någon framtid. Utan centern är det bara storföretagen som får sitt det ser man ju nu när Moderaterna inte vill förändra LAS.

I dag ska jag Regionförbundet och på föredragningslistan står bl a slutförvaret av kärnkraften, civilflyget på Ärna och Myggen i Nedre Dalälven. Intressant.

Måste vara väldigt ungdomlig

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=114&artikel=3748063 

Detta är en undersökning som uppdrag granskning har gjort om vilka som vill ha civilflyg på Ärna i Uppsala. Jag är inte någon förkämpe för det. Tydligen säger undersökningen att ungdomar under 35 tycker som jag men att de som är äldre är mer för. Vi ungdomar tänker förmodligen mer på miljön, eller??????????????

I dag är det utskott, föredragning om Eu -fågan om samordning av vissa trygghetssystem när man flyttar mellan länder. Se´n är det pensionsgrupp. Efter pensionsgruppen kommer besök från Östervåla. Det är Johan Joelsson som kommer med 4 9:onde klasser. Jättekul! Efter voteringen kl 18.00 kommer Tove, Toots och Leu hit och jag ska visa Riksdagen för Leu. Jättekul att Tovanlovan kommer hem även om hon åker på lördag igen. Men sen kommer hon hem i nästa vecka och då stannar hon hela sommaren. Behöver hennes hjälp i valrörelsen.

RSS 2.0