Fredrick FederleyJag har just läst ut Fredrick Federleys bok "Bara Jag". En av de bästa böcker jag läst. Den är informativ, ideologisk, männsklig och utelämnande. Jag gillar Fredrick himla mycket och han är verkligen en tillgång för vårt parti.

Har du inget att göra i helgen? Läs boken!

Håbo/Bålsta och Skipark 360På Älvsjömässan idag är också Håbo kummun och visar upp sig. Ett av dragplåstren för att förstå vilken framtid kommunen har är Skipark 360. Det ska bli en jätteanläggning med inomhusåkning på länden och höjden för alla skidåkare. Tänk att ta på sig laggen och dra en 5 kilometare och sen ta en fika och knäppa på sig utförsåkargrejerna och dra ett par repor. Det blir verklighet om några år sanna mina ord. Himla trevligt att träffa Per Andersson som är en av Håbos trevligaste personer och ansvarig för företagutvecklinge m m och Glenn som brinner, ja är glödhet, för Skipark 360.

Enköping 2010 års nyföretagarkommun
Ja, det blev Enköping som blev årets nyföretagarkommun. Detta tack vare ett långvarigt arbete. Centerns kommunalråd lade grunden till det och Åke Hedén, finans kom råd t o m 2006 var den som såg till att det på 3 dagar sattes igång ett arbete med att fixa nya jobb när BAHCO lade ner verksamheten i Enköping. Nu ser man frukterna av det och Enköping är bara att gratulera.

Med på hela resan och en otrolig människa är Arne Wåhlstedt, garattis Arne, som här tillsammans med kom rådet anna Wiklund med flera tar emot priset på Älvsjömässan idag.

Sex punkter om framtidenHinner inte ens ha fikapaus när vi i centern planerarar och funderar över hur vi ska jobba den närmaste tiden, d v s de närmaste 4 åren. Vi har 6 punkter som är viktiga och ska vara genomförda till 2020.
- världens bäst utbildade och konkurrensmässiga befolkning
-bland de bästa i EU på tillväxtföretagande
-lägst klimatpåverkan/person
- ekonomisk tillväxt i alla landets arbetsmakrnadsregioner
-bästa folkhälsan
- lika löner/jämställt mellan kvinnor och män
Ovan är några av personalen på riksdagskansliet från den bänk där jag satt.Kvällen avslutades kl 23.15, då var jag jättetrött men ska den som ger sig, med lite te och smörgås eller något annat att dricka. För min del behövdes inget annat än te jag somnade ovaggad i alla fall. Trevliga polare jag har i riksdagsgruppen och på kansliet. Närmast är det Annika Q, och per Lodenius som står och med röd schal är det Karin Nilsson alla Rd-led.

Efter ytterligare en dag på Sånga Säby och många viktiga beslut om hur vi skulle jobba var vi åter i Riksdagen. Jag intervjuades om vad vi ska göra åt socialförsäkringssytemet för att människor inte ska komma i kläm.Sa till TV4 att vi behöver utbilda Fk-personalen, se till att samarbetet mellan Af och Fk fungerar bättre och ha samma inställning och tolkning av arbetsförmågebegreppet och sist men inte minst se till att vi får en rehabilitering så folk får möjligheter att bli arbetsföra.
Framåt aftonen var vi hungrida Helena och jag och då fick det bli te och kvällsmacka även den dag. Nu är det i Rd:s kaffé. Sen blev det mer motionsskrivande och jobb.


Tillhör de gamla ceterpartiet

"Tillhör de gamla centerpartiet" så säger Annie Johansson, talesperson för centerpartiet bl a. Hon är vår nya stjärna som förmedlar centerpolitik, för framtiden trots rubiken, så folk förstår, känner sig berörda och tror på centern. Hon visar i dagens DN att hon har stora synpunkter på M. De vågar inte eller de vill inte av taktiska skäl ändra LAS och turordningsregerna. M skyller på att förändringen skulle ge för liten effekt. På kort sigt ja, det tror jag med. Men på lång sikt när företagen ser att det ger skillnad då blir den lättare för grupper som i dag har svårt att få jobb. Annie förmedlar detta och fler andra synpunkter som är värda att läsa.

Hittar ingen bild eller hemsida på den nya superrestaurangen i Enköping - Fiskerestaurangen vid Hamnmagasinen i Enköping. Helt otroligt. Kan verkligen rekommendra en tur dit. Var där i lördags kväll tillsammans med Arne W och Inger F. Trevligt sällskap och mycket, mycket god mat i en underbar miljö. Kan rekommendera gösen.

Motionsskrivandet fortgår men nu ska jag till Lasarettet i Enköping och begära tjänstledigt i 4 år. Konstig känsla.

Centern tar nya tagValet gick sammantaget inte speciellt bra för centerpartiet. Utan en enorm slutspurt vågar jag knappt tänka på hur det kunde ha gått. Men nu hänger vi inte läpp för det. Vi har slutat sörja och börjat tänka på framtiden. Vid helgens eftervalkonferens där Maud var PARTILEDARE tog vi några mycket viktiga steg. Vi är alla centerpartister för vi tror på den enskilda människans möjligheter och vår uppgift är att i det gröna samhället möjliggöra för tryggheten för den "lilla människan".
Vi är inte konservativa, som moderaterna, utan vi är ekohumaniser och tror på människan självbestämmande, livskvalitet, lika möjligheter och företagsamhet. Det gäller att forma samhället så det kan bli möjligt. Våra medlemmar behöver ett djup i detta och nu ska vi koppla enskilda beslut/sakfrågor till ideologin och värdegrunden. Spännande!Efter allvar är det dax för fest. Här står den pärlande drycken uppställd för glad (inte hänga läpp längre) centerpartiser.

13 oct 2015I dag har jag fått ny nyckel till riksdagen och det gäller till den 13 oct 2015. Vad säger man om det? Jo, nu gäller det att göra rätt för sig och centerpartiet.

I morse var vår nye Socialförsäkringsminister i Ekot och sa att han inte skulle göra några snabba ändringar i socialförsäkringsreformen. Som amen i kyrkan har givetvis media tagit kontakt och frågat vad jag anser om det. Jo, det finns vissa saker som måste rättas till snabbt så att människor får tillit till försäkringen och att de får information som de förstår. Givetvis ska inte omfattande förändringar göras snabbt de ska utredas ordentligt.
Alltså jag delar inte Minsterns uppfattning för något måste göras och det så fort som möjligt.

BudgetdebattEn suddig bild från 1:a kammaren där våra pratiledare, längst fram gav några goda råd om hur och med vad vi ska jobba de kommande 4 åren. Därefter följde Anders Borg och hans förklaring till budgeten som presenterades idag. Annie Johansson var vår talesperson och hon gjorde det jättebra.

Centern har fått igenom mer pengar till alternativ energi, supermiljöbilspremie, satsningar på matlandet Sverige, mer pengar till pensionärer framför allt till de med låga inkomster, sjuktalen ska fortsätta minska, mer pengar till kvinnors företagande, mer pengar till företagarsatsningar, regelförenklingar medmera. Centern är den gröna och företagsamma rösten i alliansen. Inget tu tal om det.

Centerpartiet har gjort skillnad

 

2006 2010 %
Sysselsättningen¹ har minskat med 600 personer 194.500 193.900 -0,3%
Antal nya företag inom vård, skola och omsorg, 2007-2009² 221
Sysselsättning (privat) inom vård, skola och omsorg 5.997 7.732 (2009) +28,9%
Husavdrag³, (RUT+ROT), antal köpare sedan juli 2009 46.103
Antalet företag inom RUT+ROT 2.687
Kvinnors företagande 576 (2007) 663 (2009)
 •Förtidspensionärer 25.336 21.317 -15,8%
Ökade anslag till kommuner 2011 365,2 mkr
Miljöbilar i drift 763 14.488
Befintliga vindkraftverk 53 89

Allt detta har vi i centerpartiet drivit och fått stå bakom när det blivit verklighet. Bra jobbat tycker jag själv. Men jag är ju riksdagsledamot så jag borde inte vara så självgod. Då ska ni veta att vad jag bestämmer inte alltid når dit där de behövs. Ovanstående är unikt mycktet centerfrågor i Riksdag och regering och vilka har jobbat för detta? kan man undra???

Helgen som gickEn riktigt god och gräddig parafait till Anita 80 år. Som en liten överraskning plingade det på dörren precis när vi skulle äta middagen och in kommer Tove i egen hög person. du får mig som present sa dottern. Gulligt att komma ända från kristianstad och överraska lilla farmor.Nu är gästrummet klart. Här hängs en av de sista tapetvåderna. Här kommer Anita att snuffa gott för det hon som mest använder det.

En himla bra artikel i DI idag som beskriver att rättvisan aldrig riktigt vinner jämt- Åtminstone inte i första ögonblicket. I alla fall vet jag att det som står i DI är sant Maud Olofsson har gjort ett enormt bra arbete utifrån de förutsättningar som givits. Tänk om centern fick mer att säga till om då skulle det def blivit bättre för småföretagen. Men som sagt skam den som ger sig.

Viktiga uppdrag för CenterpartietJag har verkligen fått viktiga uppgifter för Centerpartiet i Riksdagen. Jag är himla glad och känner mig hedrad att ha fått detta förtroende. Jag ska driva de frågor jag brinner för socialförsäkring, pensioner och barn/familjepolitik. Känns verkligen stimmulerande. Dessutom har riksdagsgruppen givit mig uppdraget att vara krvittningman och ledamot av ledamotsnärarådet.

Jag ska verkligen göra mitt allra bästa och på alla sätt påverka Sverige i den riktning som vi centerpartister är övertygade om kommer de som bäst behöver det till del. Politiken ska ge människor möjlighet att forma sina liv som de själva vill ingen maktfullkomlighet från politiker. Den lilla människan måste bli sedd och känna att de har trygghet om de blir sjuka eller om de är barn eller om de är pensionärer.

I dagens EP, se bilden, stod det på första sidan och artikeln på sid 6 berättade mer om mina uppgifter. På tisdag beslutar vi om uppdragen i kammaren.

I dag ska vi fira min kära svärmor som fyller 80 år. Toots och jag ska fixa mat och dryck och jag har redan gjort efterrätten - lingonparafait. Mums.

Bildsvep från öppnandet i tisdags

Musikkåren spelar när vi går in till Riksmötets öppnande. Detta är utanför entrén till g:a riksdagshuset.

Några av mina bänkgrannar på Uppsala bänken Ulrika Carlsson, M, och Ismail Kahmil, Fp.
Damen i rosa hade inte fått tillkännagivandet ännu att hon skulle bli ny Arbetsmarknadsminister.

Detta är när Kronprinsessan Viktoria sveper förbi på vägen ur kammaren.

Bra placeringar i Konserthuset under kvällen fina föreställning.


Riksmötet öppnasI dag öppnas riksmötet och Toots är färdig och sitter på mitt rum och läser DN. Jag har en debattartikel i DN idag om socialförsäkringen. Läs den.
http://www.dn.se/debatt/sjukforsakringsfel-maste-rattas-1.1182812

Vi ska snart gå till kyrkan för den traditionella cermonin sedan blir det Riksdagshuset och Kungens tal, Statsminsterns regeringsförklaring och ministerlista. Det hela avslutas med en buffémingel i Sammanbindningsbanan. I kväll är det Konserthuset och en fin underhållning, det är jag övertygad om, sedan är det natt över Sthlm och i morgon är det jobb igen.

Från kammare till kammareDet var mannekänguppvisning i går kväll i Kryddgården. Så här såg det ut när alla visat kläderna färdigt och packat ihop. (Alltså inga nakenbildern när damerna höll på att byta om.) det var centerkvinnorna i Enköping som med den mycket duktiga Monica Hallgren ordnat uppvisningen med lokala klädhandlare som ställde upp och framför allt centerkvinnor i alla åldrar som visade kläder. Själv var jag, tycker jag själv, väldigt fin i mina byten från "Var dags rum" outlet i Örsundsbro. Kan rekommendera en tur dit.

I Riksdagens kammare när vi valde talman och v talmän. Det blev sluten omröstning och Per Westerberg vann utan att Sd fick avgöra. Skönt. Men det är katastrof att S ställde till med detta spektakel. Bara ett spel för gallerierna och för att visa att Regeringen inte ska vara för självsäker. Löjligt!
Uppropet gick bra jag svarade väluppfostrat JA med klar hög stämma när mitt namn lästes upp. Nu ser jag med spänning fram emot morgondagen och hur Regeringen ska se ut. Vilka blir minstrar??????????????? Tror min telefon varit trasig för Maud O. har inte ringt!

Fina blommor


Fixar fint hemmaJa, behovet av att görna något praktiskt har här förverkligats i att måla och tapetsera om i gästrummet. Här kommer min kära svärmor, Anita, att trivas nästa gång hon kommer.

Vad har hänt?Jag har bytt rum från L3:21 till L2:15. Det är ett enda flyttande i Riksdagen. Alla flyttar runt med jättestora flyttkartonger, hit och dit. Jag packade mitt och Ulrika och jag delade kärra och körde bergis hundra gånger innan alla papper, pärmar, prycklar, nagellack, tacksaker, med mera var på plats. Sen ska det plockas upp. Nästan färdigt....


Ja, så blev det till slut ganska bra. Mitt nya rum har utsikt möt Riksdagshuset och strömm är ljust och trevligt. Kanske jag saknar Lennart mindre nu när hela miljön blivit annorlunda. Lennart Petterson fanns annars i alla lägen. Kunde jag inte skriva reseräkning - hjälp Lennart - och han fixade, var jag trött - in till Lennart och hans godisskål -vips var man piggare, hur ska jag säga i den här debatten - tänk på vad som är centerpolitik och säg det sa Lennart - vips var formuleringarna glasklara.

Visst förstår ni att Lennart är saknad. Men man ska se det från den positiva sidan. Nu finns Fredrik där, alltid redo för en fika, Ulrika, kerstina ja alla, och det är bra.

I går var det sista utskottssammanträdet. Nu är den sagan alla. spännande att se vad som kommer nu. Vill vara kvar i "mitt" utskott.


RSS 2.0