Nu är det klart!

Alla röster är räknade och jag är så glad och tacksam att jag får sitta i mitt rum på Riksdagen igen. Det är en enorm känsla att få säga hej till alla, vakter, personal, "mattanterna", lokalvårdaren som vattnat mina blommor under sommaren och valrörelsen.


Mitt liv kommer att fortsätta och göra ännu bättre ifrån mig så att vi nästa val blir större, mycket större.

Tack alla som röstat på centern och på mig.


Är kryssen klara?Det var så här kryss-kampanjen började. Allt startade i hamnen i Enköping i mitten av augusti. Då hade valrörelsen för min del börjat ordentligt för en dryg månad sedan. Jag knyter näven det ser ni och jag var bestömd. Vi skulle ha ett eget mandat i riksdagen även denna period. Det fick vi. Jag har inte gjort det själv långt ifrån det har varit många mycket dugliga krafter som bidragit till det. Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Det stämmer.

På ABC-nytt har det sagt att kryssen är fördiga men det är dom inte. fortfarande återstår hälften att räkna. Så ännu får vi hålla oss till tåls.

I väntans tider

Det är lite stiltje just nu. Vi väntar på det def. valresultatet till Rd. Alla röster måste räknas och alla kryss. Därefter börjar själva jobbet. I morgon ska det vara klart.

Vi vinner!!!!!!!

Vilka underbara opinionssiffror som visas idag. Center går framåt och mer ska det bli. Vi ska bli näst stärsta alliansparti och vi ska ta över i Enköping. Det finns ingen bättre Ks-ordförande än Urban Wahlberg och jag har mycket ogjort i Riksdagen.

Med hjälp av alla duktiga ungdomar kommer det att bli så bra idag. Om ni alla visste vad jag tycker Tove, Leu, Linda och Jenny är kanonsnälla som ställer upp för mig.

Nu kör vi!!!!!!!!!!!


Första och sistaDet här var den fösta dagen i valstugan i Uppsala. Många stunder där har det blivit i morgon är det den sista stunden där för denna valrörelse. Vilket enormt arbete det har varit. Här har centerpartister stått från 10-20  eller mycket längre varje dag. De har träffat massor av intresserade medborgare, fört dikussioner och samtal, fått synpunkter och goda råd tillbaka och det är ett samhällsarbete av stora mått.

Nu återstår en dag och det är i morgon. Jag kommer dit på eftermiddagen och tar då med min unga kampanjorganisation. Roligt, väldigt roligt att ungdomarna ställer upp.

I dag har jag varit på Bernadottehemmet i Uppsala, i Älvkarleby och träffat frisöreroch krogägare (himla uppskattat att de fick besök) och sist men inte minst utanför affären i Grillby.

Radio Fyris

Förmiddagen tillbringade jag på Fyrisskolan och hade debatt. Vi var alla förstanamn på våra respektive riksdagslistor. Det har aldrig hänt tidigare. Riktigt roligt. Om jag får bestämma lyckades vi i alliansen väldigt bra. Vi berättade om Företagandet, jobben, miljöpolitiken, skolan, utbildningen, socialförsäkringen, integrationen ja, kort och gott allt.

Innan jag blev intervjuad på Radio Fyris hann jag med en tur till valstugan på torget i Uppsala. Sen tog jag turen förbi Ulla Bäckmark med lite valmaterial. Kvällen tillbringades framför datorn och nu tven för att titta på Partiledardebatten. Maud är suverän. Tag för det!

Min överföring från telefonen fungerar inte så därför blir det inga kort i dag. Tråkigt! Det hade blivit en bild på studion i Radio Fyris.

I morgon kommer valspurtsförstärkningen - Tove, Leu kommer hem och mobiliserar Linda och Jenny. Nu kör vi så det ryker ända till kl 20 den 19/9.


Torget Enköping en plats för C politik

I går var Radio Uppland i Enköping och jag var i valstugan hela dagen. Jätteroligt att så många kom och ville prata med mig. Men jag förstår det för Centerns politik är bra den gör skillnad. Som synes regnar det men vad gör det när livet leker och opinionssiffrorna går uppåt för centen. Jabba!

I dag kommer Andreas Carlgren till torget kl 10. sedan åker jag till synskadeades riksförbund i Uppsala och samtalr över lunchen och därefter bär det av till Clarrie och Älvkarleby. Återigen en dag som blir riktigt bra.


Mänskliga rättigheter

I går började dagen med ett arbetsplatsbesök och sedan 4 timmars materialutdelning. Kvällen avslutades med en debatt om mänskliga rättigheter i Uppsala. Och som alla kvällar såg det ut så här när jag åkte hem.

KRYSSA RÄTT


En dag i Norduppland

I fredags var jag i Norduppland. Detta är torget i Östhammar och det är Inga Alm, Rolf Edlund och Mattias Johansson på kortet. Himla trevligt och speciellt stunden med pizza och pratet med Uno och Kerstin Björck Jansson. Då fick jag ny energi.

Avslutade kvällen med ungdomsdisko i Tierp. Vi är ju verkligen ungdomarnas parti. Med oss få man 40.000 nya praktiskplatser, jobbgaranti, förändring av LAS, jobbcoaching med bemanningsföretag och borttagande av hela arbetsgivaravgiften i 6 månader. Med detta finns inga hinder att ge ungdomar arbete, något som de så väl behöver.

Nu bär det av till Gottsunda och valstugan där.

 


E18-loppet

Jag stormar in mot mål, 10 meter kvar efter 10,5 km lätt joggning. Tiden? 68 min. Ganska bra för att vara av idag in purung Solveig Z.

2 min efter målgång. Tack alla som hejade på mig under loppet. Blev jätteglad när så många önskade mig välgång, på flera sätt, sånt värmer.

 


Trädgårdsfika hos Monica

I går bjöd Monica in till fika i hennes trädgård under temat "X en kvinna". Hon menade då sig själv till kommunen, Ingegerd Andesson till landstinget och mig till Riksdagen. Kul grej och många kom.


Först på plan var givetivis allas vår Arne Whåhlstedt. Han missar inte en fika. Dessutom skulle han äta middag med Maud Olofsson senare på kvällen då de skulle inviga en ny restaurang i Strängnäs. Monica ser glad ut heller hur.


Några andra gäster som lät sig väl smaka av kaffe och äppelkaka var Ida Karlsson, Sören Sagström och Margaretha Gustafsson.

Senare åkte jag till Västerås och pratade om det som mitt hjärta brinner för Äldrefrågor och socialförsäkringsfrågor. Mått vi i Alliansen få fortsätta på den inslagna vägen där äldre får det bättre och sjuka för en chans att återgå till arbetsmarknaden.

Mat, mat och pannkakor


Innan maten besökte vi ett unikt flervåningshus. Det var byggt med trästomme. Roger Tiefensee, vår gruppledare i Rd var dagens gäst och han var väldigt intresserad.


Pannkaksgräddare...............

Marie Wilén, nästa kommunalråd i Heby kommun höll ordning på oss. Vi var på torget i Östervåla och folk drogs till oss, och doften av pannkakor, i sotra horder. Kul grej.


Juryn i enköping som avgjorde vilken restaurang som lagade den bästa äldrematen. Roger med ryggen mot kameran utgjorde jury tillsammans med 6 pensionärer. Vi berättade givetvis att vi i Centern driver frågan att LOV ska innehålla även att man ska få välja vem som ska leverera maten.
Vinnande restaurang blev Noothip Seesawat.


Stackars barn


http://www.youtube.com/watch?v=PKnY6fNg87I
Kolla denna film och ni förstår varför man ska rösta på Centerpartiet.

Pendlarmöte Uppsala - SthlmI går kväll hade jag och centern inbjudit till en informationskväll för pendlarna Uppsala-Sthlm. Detta beprövade släkte som fått stå ut med både det ena och det andra. Vad ska man göra, kommer tågen att gå i tid, kommer det att gå oftare, kommer det att finnas sittplatser, mm? Ja det är många frågor jag fått från trötta pendlare och när jag svarat att vi har avsatt mer pengar än någonsin för att komma till rätta med det. Ja, då säger dom att ni politiker bara pratar.

Alltså inbjöd jag SJ, produktchef Johan Wadman och Regionförbundets infrastrukturansvarig och bitr dir att förklara vad som ska hända.

2013 blir det bättre då ska SL börja trafikera Uppsala- Sthlm och det innebär att man kan välja att åka med dem eller att åka med SJ och regiontåget. Tanken är att tiden ska pressas till 30 min eller mindre och att tågen ska bli bättre och renoverade. Men, det behövs mer räls och det är skrivet i framtiden. Här har vi lite att göra som politiker och jag kommer att fortsätta dirva den frågan i Riksdagen.

Frukostmöte i BålstaI morse slapp jag min spartanska frukost hemma. Var istället i Bålsta och deltog i deras företagarfrukost. Intressant att höra om Futurms arbete med att inför entreprenöstänker i skolan, även i förskolan. Man jobbar verkligen på det och höver fler arbetsplatser att samarbeta med. Dessutom såg rektor på Futurum fram emot den nya läroplanen där det ska ingå lärlingsutbildning och där det nu även står inskrivet om entreprenöriellt tänkande.

Två angelägna förändringar som centerpartiet verkligen har drivit. Lärlingsutbildningen är något vi kämpat för länge. Det blir verklighet nu!

Frukostmötet avslutades med att Kjell Dahlin, författare och föreläsare i retorik visade en enastående konst i att föra ett intressant samtal med oss. Han kunde sin retorikläxa kan man lugnt säga.

I kväll blir det ett offentligt möte om pendlingen mellan Uppsala och Sthlm. Hoppas det kommer många.


Energirunda i Knivsta


En SAAB i Knivsta tillsammans med killarna fårn Lagga som gjort den nya motorn. De ville komma till Enköping 
under hösten. Så vänta och se vad Bilforum kan erbjuda.........


Boo Österberg, Knivsta C, och jag under invigningen. Man visade på att kdet limatsmart inte går att lösa på ett sätt. Det gäller många olika områden och varje grej är viktig. Bättre drivmedel i bilar och bussar. Sortera bättre. Glaspannor på taken som ger energi. Handla lokalt och handla rätt mat. Byt till bättre glödlampor inte minst i el-ljusstakarna till advent. Värmen till huset kan bli klimatsmartare. Energirådgivare i kommunen behövs. Bygg hus med miljövänligt material och klimatsmart.

Allt detta visade man i Energirundan i Knivsta och mer till, i går och det var en mycket bra grej. Det är något som fler kommuner borde ta över och initiativtagare borde vara Centerpartister.

Avslutade dagen i Oxsätra, trevligt och många bra samtal med människorna från bygden. Konstaterade att Centern verkligen är landsbygdens parti.

Rundtur i Östra Heby kommunSå här ser det ut vid ICA o Huddunge. En blomstrande affär bl a tack vare att det föräldradrivna dagiset och friskolan handlar all mat där. Dessutopm blir potionspriset billigare än när Heby kommun ägde och drev verksamheten.
Snacka om att handla lokalt är bra på alla sätt. Man räddar ekonomin, servicen i bygden och ungarna får bättre man. Lyssna på Centerpartiet!
Jag var där i går lördag och hade en trevlig pratstund med flera trevliga människor.

Hästgöra

I fredags besökte jag och de andra förstanamnen på Allianspartiernas riksdagslistor stuteriet i Västerbo och en Hästklinik i Harbo. Intressant!


Marie Willén, centerns kommande kommunalråd i Heby, Ägaren till Stuteriet som då hade 150 hästar, och Michael Oscarsson, Kd. Ägaren berättade om problemen med länsstyrelsen och att de bedömde olika i Västmanland och i Uppland. Helt ofattbart!


Dessa tre tranor flög en runda förbi oss när vi i de vacka väderet kollade
på några travföl.

I detta bås får hästar träning bland annat i vatten för att samtidigt avlasta och ge motstånd.

Att hästnäringen på olika sätt kan ge inkomster och företagande var denna dag ett bevis för.


Jobben, Jobben, Jobben

Tänka sig att det finns så många som behöver ett arbete. Det finns många som skulle vilja starta företag. Det finns många som skulle kunna tänka sig att anställa. I den här broschyren framgår vad Centerpartiet gjort i

regeringen för företagandet. 172 insatser och områden som främjar jobb och företagsamhet i hela landet.
"Det ska vara enkelt, roligt och lönsamt att starta och driva företag i Sverige"

Vem kan låta bli att första på Alliansens företagsamma röst?
Ge drömmen en chans!

RidledsseminariumMed bilden på Eskil och mig och ett sto med föl, när vi var på Säva Ridcenter, ilustrerar jag dagens tema. Det är ett seminarium om Ridleder som vi ska ha tillsammans med LRF, Länsstyrelsen och Bergmansbygden i Norberg. Syftet är att vi ska få igång ett riktigt projekt i vårt län så vi får Ridleder. Jag tror på det som en del av utvecklingen av landsbygden. Många vill rid ute i naturen i flera dagar. Varför kan inte våra bönder och turistföretag tjäna på det. Tänka att få en inkomst på att hyra ut mark för ridleder, fixa rum och frukost till ridentusiaster, fixa käk och vatten till kusarna.

Men innan dess ska jag prata om det som mitt hjärta brinner för. Äldrefrågor och socialförsäkringsystemet och de ska ske i Östhammar.

Landsbygden behöver centern det är bevisat.

Ta ställning för landsbygden 19 september!
Centerpartiet har fått igenom en rad satsningar för en levande landsbygd i Alliansens valmanifest: bättre vägar, mer kollektivtrafik, förstärkning av elektroniska kommunikationer och bättre villkor för de gröna näringarna.
Med vänsterns kilometerskatt, höjda bensinskatt, nedprioritering av vägar och höjda kostnader för företag hotas däremot landsbygden.

Använd gärna Dagens punchline som underlag för budskap på Facebook, bloggar, insändare eller för personliga samtal.


Träna som statsråd och rödgrön återställareSka apoteken förstatligas igen? Ja, om den rödgröna vänsterkartellen får bestämma.

De rödgröna bevisade i går att de är emot all form av valfrihet både för den enskilda och för att vi ska kunna välja olika arbetsgivare. Maktfullkomliga är dom och bestämma över andra vill dom. Phu!

Inget besked om att återköpa apoteken - totalt oense alltså. Vem vinner kampen?????
Inget klart om föräldraförskäringen - totalt oense alltså. Vem vinner kampen?
Nationell certifiering av vården - inget besked. Där har i alla fall inte S-vunnit!

Kvinnor ska nöja sig med offentliga sektorn som arbetsgivare alltså kommunen så att Facket och vänsterkartellen kan hålla dom på mattan. Inte möjlighet som männen att byta arbetsgivare och därmed kunna driva upp löner, förbättra arbetstider, få mer att säga till om m m KATASTROF.

 Efter äldredebatten i Sthlm i går fm åkte jag med Alliansens kampanjbuss till Knivsta. Jag var stand in för 2 statsråd som hade fått förhinder. Kul att träna som minister. Gav mersmak faktiskt!

RSS 2.0