Tillväxtdag i Uppsala. På översta bilden B...

img_0431 (MMS)

Tillväxtdag i Uppsala. På översta bilden Bålstas näringslivsteam med Per Andersson i spetsen. På den nedre Handelskammaren, regionförbundet, näringslivsteamet i Enköping. Det var en bra dag med många besökare och bra seminarier. Det finns en stark framtidstro i länet i alla kommuner. Mycket kommer genomföras och arbetstillfällen skapas. Måtte bara våra ungdomar få jobb. Roligt att knyta nya kontakter och att träffa gamla bekanta. Dagar av detta slag värmer ett centerhjärta som är fyllt av tro på småföretag, näringsliv och entreprenörskap.


Det här är körsbärsträden i Kungsträdgårde...

img_2933 (MMS)

Det här är körsbärsträden i Kungsträdgården som blommar så vackert. Det är gudomligt i den mörka Stockholmsnatten.


Helena äter glass hos Karin.

img_8972 (MMS)

Helena äter glass hos Karin. Vi hjälper Karin med hennes debatt i morgon. Den handlar om skatter. Var på departementet i morse och diskuterade barn och familjepolitik. Bl a ska det nu bli betydligt lättare att få jämställdhetsbonus. Båda föräldrarna ska få och det ska komma samtidigt som man arbetar inte vara någon skattereduktion som kommer året därpå. Bonusen ska betalas ut automatiskt från Fk. Det ska också bli möjligt att ta ut föräldradagar samtidigt både pappan och mamman. Tänk att båda föräldrarna kan vara hemma i en månad hos den nya lilla varelsen och knyta an till den. Snacka om att det kommer att bli betydligt fler pappor som vill vara hemma inte vill de börja arbeta när de ser hur den lilla pyttingen utvecklas. Bra!


Så här festar riksdagsledamöter.

img_1629 (MMS)

Så här festar riksdagsledamöter. Gruppen är klar och mailen känns bara för mycket. Men de finns kvar. På bilden syns Per-Ingvar, skymd Åsa, anders och Karin. Blev så upprörd i dag då jag läste Expressen om Påskuppropet. En LO kvinna hade berättat att hennes väninna som låg på hospic blivit kontaktad av Fk som frågat vilken arbetsförmåga hon hade. Är det mitt fel som lagstiftare? Jag har aldrig stiftat en lag som säger det. Snacka om inkompetenta handläggare på Fk men det är väl också mitt fel. Nu får det vara nog!


Affe 62. Grattis! För 12-år sedan var det ...

img_4095 (MMS)

Affe 62. Grattis! För 12-år sedan var det en SAAB-tårta


Våffelstuga i Sälen hos fam Zander

img_3669 (MMS)

Våffelstuga i Sälen hos fam Zander


Storfjällsgraven i går

img_6512 (MMS)

I dag bar det av på fjället men det finns inte mycket snö, ingen alls kan man säga. Men om man går en liten bit, åker en bit och tar en tur över stock och sten så funkar det. Solen skiner och det är huvudsaken. Blev himla upprörd i morse när jag hörde att Fk fortsätter planerna på nedläggning av servicekontoren. Med andra ord bryr sig inte myndigheten ett dugg om vad riksdagen fattar för beslut. De har de ju inte gjort förut heller. Den så omdiskuterade sjukförsäkringsreformen har allmänheten skyllt på oss riksdagsledamöter för. De beslut som fattats och som drabbats människor så himla dåligt är vårt fel. Nu inser nog fler och fler att lagstiftningen inte är fel det är FK;s tolkning av regelverket till det negativaste negativa som inneburit att människor kommit i kläm. Det anser jag är skandal. Försäkringskassan gör sig själv en otjänst. Den myndigheten behövs inte. Lägg ner. Servicekontoren, möjligheten att träffa en livs levande människa och fråga om blanketter, hur man ska bära sig åt i olika fk ärenden, måste finnas kvar. Personalen som jobbar med dessa ärenden oroas i onödan. Skattemyndigheten, Pensionsmyndigheten drabbas av FK:s nedläggningar, men inte bryr sig Fk om det. Det viktigaste för Fk är just att återigen bygga upp allmänhetens förtroende för FK;s hantering av ärenden. Men nej man bara förvärrar. Slå ihop Af och Fk,alltså lägg ner FK!


Sälen De sista entusiasterna kan man säga....

img_4772 (MMS)

Sälen De sista entusiasterna kan man säga. Toots o Tove på väg till Storfjällsgraven.


Åker bil med Tove. Kaffemuggen fylld och p...

img_8228 (MMS)

Åker bil med Tove. Kaffemuggen fylld och på tur med den bästa unge jag har. Hon kör. Vi har tagit morgonpromme och jag har jobbat lite.


Tove och jag när vi kommer från Àrlanda. N...

img_5055 (MMS)

Tove och jag när vi kommer från Àrlanda. Nu är min unge hemma igen. Det är underbart. 0


Ordf konferens på Lejondals slott. En jätt...

img_4716 (MMS)

Ordf konferens på Lejondals slott. En jättebra konf som lovar gott för Centern i framtiden.


På studiebesök hos Håbo Buss

img_1476 (MMS)

På studiebesök hos Håbo Buss


Centern och framtiden

Säga vad man vill men nog händer det saker i Centerrörelsen. Har i två dagar varit på distriktsordförande konferens och där har jag fått mycket positivt till livs. Centern är partiet "där vi bryr oss om varandra" som Mikgael Arthursson sa. Gör man det kan man också vara lyhörd för vad andra vill ha och behöver- Vi ska få kommunikatörer som ska bistå distrikten i att bli mer utåtriktade, tydliggöra vår poltik och att vi kan och ska framföra det så att folk förstår.
"Var med och förnya Sverige" är temat för vårkampanjen den 2-15 maj. Vi ska lyfta Centerpartiet 
Projekten som ska vara klara senast 2013 är:
1. Kretsarnaa roll i förhållande till distrikteten
2. Engagemanget i C
3. Medlemsvärvning
4. Vilka ska leverera och medverka till att få fram material.

Fick mycket beröm för att socialförsäkringsfrågorna äntligen har hamnat i fokus och visar att centern bryr sig om människan och inte systemet. Tryggheten ska finnas och människor ska inte hamna i kläm mellan myndigheter och otydliga regelverk. Vi vill människro väl. Det är Centerpartiet det varma partiet. Gärna mindre av jobbskatteavdrag och mer social omsorg om de svaga. Jag är Centerpartist för jag vill att alla människor ska få det bättre.

Var idag på Länsbygderådets årsmöte. vi var i Gröna Kunskapshuset i Tärnsjö närmare bestämt i Östa. Åk dit. Hur vackert kan det bli i vårt län?


LRF-besökI går fick vi riksdagsledamöter i vårt län en duvning av LRF och Jägarförbundet. Himla bra och trevligt att träffa bland annat Mona Nordberg Holmsten och Sture Johansson.

Socialförsäkringsförändringar

Måndagen började med att DN-debatt hade en artikel om de förslag till förändringar som vi nu har föreslagit för att förbättra sjukförsäkringen. Bra förslag och mina punkter har kommit med. Jag är övertygad om att de kommer att innebära att färre personer kommer att hamna mellan stolarna.

Var i Skövde på jättebra besök. Träffade företrädare för Af och Fk och en mycket trevlig läkare som hade många goda förslag att komma med. Kvällen avslutades med en modevisning. Ja, det var Centerkvinnorna som ordnade det hela och jag berättade om min älskade sjukförsäkring.

Tåget var försenat så jag kom till Stockholm mellan 24 och oo.30 totalt död. Somnade innan jag lade mig tror jag.
Under gårdagen hann jag med ett besök i Uppsla för att diskutera lokaler för centerdistriktet. Kvällen avslutades med att Toots och jag var ute och åt. Trevlig att umgås med sin man så där en vanlig tisdag.

Dagen idag är en ny dag. Har just nu vinkat av 25 centermedlemmar från Uppssla län. De har lärt sig mer centerpolitik av mina kollegor. Kenneth Johansson, Roger Tifensee, Fredrick Federley och Anders Åkesson. Tack för hjälpen. Själv hann jag ha en debatt i kammaren under tiden. Det var utskottsinitiativet att bevara de personliga mötesplatserna, servicekontren.

Morgonen börjar med ett besök i TV4:s morgon program. Ämne? gissa..................social........rätt!!!!!!!Det är mitt liv de se´.

Kreativt arbeteHelena, sakkunnig på C riksdagskansli i socialförsäkringsfrågor och Bengt Centerns starke man i samordningen. Vi diskuterar socialförsäkringen och de punkter som ska ändras för att människor inte ska komma i kläm. Måtte detta gå vägen. Platsen är mitt fina rum på riksdagen.

Snurr i Skolan

Spännande med den nya skolan. Ja, det blir en sådan kan man säga i höst. Ny skollag, ny läroplan, nytt betygssystem, fler ämen som måse vara godkända, med mera. Dessutom ska man få starta specialklasser för duktiga elever i matte t ex. Bra som komplement till alla idrottsgymnasier, musikgymnasier med flera. I Älvkarleby har man tagit fasta på detta med teknik och matte. Läs gärna: http://www.alvkarleby.se/skolportal/grundskola/nta.asp

Vilken snurr det blivit runt Fk och de regelverk som verkar för bolaget. Spännande attt äntligen sätter ner foten om "utförskrade" mer. Servicekontoren på FK har vi nu tagitt ett starkt och enat grepp om. Tänk att få behålla dem vilket bra regionalpolitisk enighet.
 

Distriktsstämma i Bålsta


Vid stämman i Bålsta i går delades det ut 4 Guldnålar till Mycket välförtjänta mottagare, Sven Olof Lundkvist, Gunnar Jansson , Clarrie Leim och Åke Hedén. Själv fick jag vara utdelar då jag är dso.Detta är jag själv tillsammans med Ulla Bäckmark som nu är v ordf i distriktet. Det ska bli roligt att jobba tillsammans med Ullla. Stämman var bra och andreas Carlgren, Miljöminstern var strålande som vanligt. Han berättade om att Centern var förutseende redan på 70-talet då man tillät att bygga kärnkraftverk för det är långsiktigt bättre för miljön. Men det är bara en parrentes för det förnybara kommer att slå ut kärnkraften. Dessutom har tsunamin i Japan visat att kärnkraften inte kan mäta sig i säkerhet med det förnyelsebara så som biogas, solenergi, vågenergi och vind. Den förnyelsebaa energin står i dag för mer än vad vattenkraft och kärnkraft gör tillsammans.

Andreas berörde också Företagande och centerns framtidsgrupper och vikten av att vi alla engagerar oss i att forma framtiden.

Håbos ungdomar visade också hur Håbo kommun satsar på ungdomar, förebyggande, aktivitetsmässigt, UF och i kommunala musikskolan. Fantastiska ungdomar som var jättebra på att presentera sig och det de sysslade med.

Själv fick jag tillfälle att förklara sjukförsäkringsreformen och de förändringr vi vill se och som vi nu driver. Blir naturligtivs ledsen när jag läster i UNT:s ledare i dag där det framgår att de inom regeringen som krtiserat reformen är Kristdemokraterna och Folkparatiet. Varför nämnar man inte att centern verkligen gjort det?

RSS 2.0