Ny partiledare och stämmomaterial.

img_5855 (MMS)

Ny partiledare och stämmomaterial.


fortsättning på debatterna .....

Berättade om veckan vilket inte kom med....
I måndags en diskussion och möte om socialförsäkringen. Kvällen i Uppsala där Annie var för att berätta om sig själv och vad hon vill som partiledarkandidat. Mycket bra!
Tisdag och onsdag uppstart med riksdagsgruppen. Allvar och trevligheter blandat då vi övernattade i Övergran hos Leif Zetterberg. Bra ställe!
Onsdagskväll diskuterade jag tillsammans med Enköpingskretsen vilken vi vill föroda som partiledare. Intressant diskussion som inte bra handlade om 3 bra kandidater utan också om politiken. Ja, det blev Annie.
Torsdag debatt i Kungsträdgården. Första gången jag stog på stora scenen där och diskuterade. Det handlade om våldutsatta barn. ATSUB heter organsiationen som anordnade dagen som de kallar trasdockan. Vi kan göra en hel del för dessa baran och det är framför allt 3 punkter vi i centern driver. Kunskapen hos alla som kommer i kontakt med barnen är viktigt. Vad göra, hur hantera och inte rygga tillbaka utan våga se. Det andra är rättssäkerhet. Alla barn måste våga säga hur det är och att man ska lyssna på barnen och inte på föräldrarna. Sist men inte minst måste Barnskyddsutredningens förslag bli verklighet vilket vi i Centern driver i budgetförhandlingarna inför 2012.
I kväll ska jag till Fagerudd och en kväll med Relation. Vi politiker behöver relationer......

Nu har debatterna börjat!


På väg hem

I går jobbade jag min sista dag på Jamboree. Träffade då scouterna från Enköping. Det har varit på camp in camp i Hässleholm, avslutade kvällen med lägerbål tillsammans med 48.000 andra scouter. Maffigt!!!
Nu är jag på väg hem tillsammans med Tove. Jag har haft en fantastisk vecka i Kristianstad och på Jamboree men nu ska det bli skönt att få komma hem till Enköping.

Konferens på scoutlägret

img_3633 (MMS)

Konferens på scoutlägret. Keeping children safe from harm var rubriken på dagens konferens. Det är viktig ännu viktigare nu än tidigare då vi vet att barn och ungdomar inte är säkra på sina möten. Det som hände i Norge gör att konferensen är ännu viktigare än vad man visste då man beslutade att ha den på scoutlägret. Det var 17 olika nationer som deltog i konferensen och Drottninge höll ett av tre inledningsanföranden. Det märks att hon är engagerad i frågan. Vi diskuterade sedan i grupper som vi själva fick välja. Jag valde den som handlar om flickor och unga kvinnors utsatthet på vägen till, under och från möten. I min grupp fanns en tjej från ett afrikanskt land och där hade scoutkåren verkligen jobbat med frågan. De involverade både ungdomar och föräldrar i säkerhetsfrågorna. Man ska inte tveka att sända sina flickor till scouterna och de olika aktiviteter som finns. Scouterna i Sverige är den första organisationen som metodiskt har jobbat med frågan. Alla ledare har utbildats och alla kårer ska ha en metod för hur man ska jobba med frågan om något kommer till deras kännedom. Nu har Svenska idrottsförbundet kommit till scouterna och bett om deras medverkan i att också inlemma idrottsrörelsen i detta. Drottninge berörde hur svårt det är när hon nämnde Patrik Sjöberg. Han vann OS, VM och mycket annat men han klarade inte av att berätta om övergreppen förän han blivit i medelåldern. Verkligen något att tänka på. Kungen var för dagen bara bihang till Drottningen. För övrigt kommer de att vara på Jamboreet i 3 dagar till. I morgon och på torsdag har jag mina sista work shops. Ska bli riktigt roligt.


RSS 2.0