Årets sista dag. Äntligen i Sälen. Underba...

img_9977 (MMS)

Årets sista dag. Äntligen i Sälen. Underbar dag på fjället med de bästa människor som finns. Sååå härligt.


Telefonen har ringt I dag har jag pratat o...

img_0638 (MMS)

Telefonen har ringt I dag har jag pratat om sjukförsäkringen. Personen som ringde hade inte samma uppfattning som jag. Sedan pratade jag med Våsterås om Emil Källströms och mitt besök på Mälardalens Högskola. Vi ska dit den 26/1. Ska bli himla  roligt att göra något med  Emil och spännande att få veta mer om högskolan.


Fikar på Tammerfors i Enköping med mamma o...

img_2384 (MMS)

Fikar på Tammerfors i Enköping med mamma och dotter. Det var många år sedan. Trevligt !. Ser en ödetomt som PEAB inte vill göra något med. Stadens hotell låg här vid torget som ett pampigt gammalt hus som påminde oss om svunna tider då herrar i hög hatt gick på statt och åt lunch. Det var stans "högdjur" med grannen Dr Westerlund i spetsen. PEAB ville inte rädda huset och de fick som de ville. De visste att det krävdes utgrävningar innan man kan bygga nytt. Men man vill inte betala det som det kostar. Ja, så står då denna grop mitt i stan som ett minne av hur det går när man inte vill följa regelverket. Det skulle inte bli en grop, det skulle inte bli en ödetomt, det skulle inte bli.......Tiden får utvisa vad det blir. En sak är säker - något vackert gammalt hus kommer aldrig mer att finnas vid Stora Torget i Enköping vilket jag kan beklaga.


Ida-Lis första besök på Riksdagen.  Maud O...

img_2690 (MMS)

Ida-Lis första besök på Riksdagen.  Maud Olofsson blev avtackad av Talmannen, tillsammans med andra som slutat. Efter avslutningen samlades några på mitt rum och då var den föräldralediga Fredrick Federley där med den otroligt lilla söta dottern 10 dgr gammal.


Decembermörker

img_9583 (MMS)

Så här ser man det från mitt rum i Riksdagshuset. Man ser ner på Stallkanalen och Riksdagshuset. Det går förvånansvärt bra att jobb i mörkret för innen binner adventsstakten och flitens lampa. Har skickat en "skinkartikel" till EP. Hoppas den kommer in innan jul. I morgon är det sista voteringen detta År - förmodligen. På onsdag ska jag till Migrationsminister Billström tillsammans med Fp och Kds representaner. Förhoppningsiv ska jag också besöka några familjer vars apatiska barn inte mår bra. Har i dag försökt få tag på FK:s ansvarig för serviceplatserna. Man ska lägga ner 50 av 100 som finns runt om i vårt land. Dessa platser inhyser en dator och blanketter som rör Fk. Man kan få hjälp att fylla i blanketterna men det finns ingen handläggare från FK i dessa lokaler. Det är nämligen ett samarbete med Af och Polisen och kommunen. Jag försöker nå henne i morgon för att kunna diskutera vilka andra åtgärder man kan ta. I morgon sk jag boka biljetter och hotell till Reykavik. Kenneth Johansson, utskottsordf i SUU och jag ska åka dit i januari. Ska bli intressant att höra hur de har löst socialpolitiken under deras tunga ekonomiskakris.


Julen nalkas

img_3810 (MMS)

Det har snöat hela dagen så nu finns de det så det täcker gatan och adventsgranen. Härligt. Men ännu är det inte jullov. 3 dagar till ska det jobbas minst. Fick ny energi när jag läste Svd i fredags. https://web.retriever-info.com/go/?u=https%3A%2F%2Fweb.retriever-info.com%2Fservices%2Farchive.html%3Fmethod%3DdisplayPDF&p=85280&a=26153&sa=2013605&x=56f936d281bcc6099ebd5fdb9d7704bb&d=05080320111217810979 Rehabilitering är viktigt för oss i Centern. Det har varit vår käpphäst under hela socialförsäkringsreformeringen. Att det nu inte fungerar har jag haft synpunkter på länge. När jag är ute i landet och berättar om varför det inte fungerat har en av mina förklaringar varit att landstingen inte fixat rehabiliteringen. Givetvis finns det många bra men generellt har det varit problem. Som sagt KI ger samma besked. Men nu kan det bara bli bättre och förhoppningsvis blir det också det ujder nästa år. Vi jobbar för det. På tisdag ska vi jobba vidare med vår solidariksa trygghet som ska bli en ny och bättre trygghetsreform för fler än vad det är i dag. Den lilla gruppen som jobbar med detta är framåtsyftande och tänker "utanför boxen" som man säger om man är lite cool.


Vilken Lax!

img_6214 (MMS)

Så här stora laxar få man i Strömmen mitt i december. Otroligt. Nu har debatten i socialförsäkringen klarats av var mellan 16-23 här om kvällen. Jag tog debatt om mer rehabilitering och bättre individanpassning och en föräldraförsäkring som föräldrarna får bestämma om och mer pension till de med lägre pensionen. I dag har det kommit en utredning från KI som visar att rehabiliteringgarantin inte fungerar. Folk blir längre sjukskrivna. Det måste omedelbart förändras. Man måste ställa högre krav på landstingen för de har misslyckats i detta uppdrag. Regeringen får inte falla till föga och förklara bort detta, tvärt om det handlar om människor rätt till rehabilitering för att kunna återgå i arbete. Upprörande.


Migrationsdebatt!

img_9340 (MMS)

Har nu skrivit klart debattexten som handlar om Migrationsområdet. Ska ha den debatten då min kära utskottskamrat är hemma p g a familjeangelägenheter. Som vanligt har vi olika åsikter i detta ärende SD och centern.' Seminariet i dag var väldigt intressant. Jag inser att vi i centern måste gå ut med något på området ingen. Tänker på arbete åt funktionsnedsatta. Lösningen är nog inte så enkel att vi tar danska flexjobbet rakt av. Vi har ju en helt annan arbetsmarknad i Sverige med stenhårda regler inom arbetsrätten. En bättre flexibel arbetmakrnad skulle gagna alla då det blev lite rotation i yrkeslivet, Det var ett tänkvärt seminarium som sagt.'


Jättebra FK och AF

http://www.dn.se/nyheter/sverige/ny-tidsgrans-infors-for-sjukskrivna

Nu kommer ett glädjande besked i dagens DN. FK och AF ska börja jobba tillsmmans med den sjukskrivne redan efter 90 dgr. Man får behålla sin sjukpenning och när arbetsgivaren inte kan erbjuda annat arbete får man hjälp av de två myndigheterna med att hitta ett annat arbete och man kan börja arbetsträna. Vilken julklapp. Detta har jag eftersök påtala länge att intensifiera sammarbetet mellan myndigheterna och att    göra det tidigare. Bra jobbat!

I dag blir det debatt och seminarium om Flexjobb. Ett sätt som MP tillsmmans med NHR vill lansera för att stödja människor som inte har full arbetsförmåga att kunna vara kvar på sin gamla arbetsplats. Metoden finns i Danmark och har varit framgångrik där.

Från Centerns sida har vi ju lanserat förslaget om bemanningsföretag för de funktionsnedsatta. Alltså handlar det också om att arbetsgivarna inte ska behöva ta hela ansvaret. Men det förslag som idag ska lanseras möjliggör ju att vara kvar hos sin gamal arbetsgivare. Det tillåter idag inte lönebidraget. Men vi behöver ju inte införa en ny variant vi kan ju förändra det som redan finns. Ska bli intressant att få delta idag. Det jag har emot det hela är att det kan bli inlåsningseffekter och att företaget kan sätta detta i system. Men jag ska vara öppen och lyssna. Kommentarerna kommer efteråt.......

Frivillig årets avslut Gunilla från Kvinno...

img_9829 (MMS)

Frivillig årets avslut Gunilla från Kvinnojouren, Frida och Emma från Tjejjouren berättar om sitt frivilliga arbete för att stödja och hjälpa andra. Det Europeiska frivilligåret 2011 är nu slut. Enköpings frivilligcentral tackar alla med föredrag och middag. Otroligt fint engagemang.


Betänkandet klar

img_6609 (MMS)

Nu är betänkandet klart och det är bara debatten som fattas. Den blir den 12/12 ca kl 17.00. Räkna med att den kommer att hålla på till kl 23.00 (Som president i rotary detta år och ansvarig för Luciafirandet tillsammans med de andra 2 klubbarna i Enköping kan jag inte vara med. Men inget annat är viktigare än debatter i kammaren även om det är sena aftonen och säkerligen inte många som lyssnar på oss.) Vi är ju tänligen ense men det räknas inte. I socialförsäkringsfrågan är det många som vill muta in sina "sanningar". Från S-sidan vill man svartmåla oss i alliansen som om vi inte vill hjälpa sjuka människor. Jag ställer verkligen inte upp på den beskrivningen utan kommer att förklara och beskriva vad vi faktiskt har gjort för att sjuka människor ska få en ärlig chans till rehabilitering och möjligheter att komma till baka till ett yrkesliv igen. På området som gäller pensioner blir det inte så mycket diskussion men på familjeområdet kan det bli en del. I dag har vi enats i utskottet om formuleringarna till färre karensdgar för företagare. Jag som centerpartist månar om att det ska bli rätt. Alla företagare ska kunna känna trygghet även de som är ensamma. Man ska kunna vara sjuk och veta att man får ersättning. Alltså måste det bli möjligt att få färre karensdagar än 7. Beklagar att vi fått vänta på det förslaget. Men det är inte Näringsdep fel det kan jag lova utan att ha tillgång till deras inre arbete.


RSS 2.0