Socialförsäkringsutskottets extra sammanträde

img_2214 (MMS)

Här sitter Gunnar Andrén utskottets ordförande och förbereder sig. Han ska försöka få SD, S, MP och Vp att inse att de skulle tjäna på att deras förändringsförslag till socialförsäkringen behöver en längre remissrunda. Vi i alliansen skulle t o m kunna kompromissa ihop oss efter remissvaren. Men nej! sa Tomas eneroth, S och utskottets v ordf. Vi har nu nästan tagit del av alla remissvar på våra förslag och t o m Svenska Kyrkan som var så kritiska ansåg att våra förslag var bra. Känns bra med tanke på att jag träffade Ärkebiskopen i frågan. Möjligen erhöll kyrkan i o m det mer kunskaper i frågan. http://sverigesradio.se/sida/artikel.Läs eller lyssna på detta och förstå att man misstänker att jag vetat om att det skulle få effekten att många nollklassade skulle komma att stå utan ersättning. Jag har aldrig hört detta men vad ska man tro? Inte roligt att några vetat och inte alla i alliansen. Vad säger det om att ha förtroende för oss. Den moderata kamratskapet är tydligen viktigare än att forma en bra reform för de som är sjuka, Var sedan till Mathilde Norbarts sommarkurs och berättade om hur det är attt vara riksdagsledamot. Intresserade ungdomar, verkligen!


Hemlig resa

img_6981 (MMS)

I går kväll hade Centerpartiets kommunkrets i Enköping hemlig resa. Tradiditonen påbjuder detta tisdagskvällen efter midsommar varje år. I år gick redan till ett nyöppnat gårdsbageri. Sussies gårdsbageri, syns på bilden, i Bälsunda nära Håbogränsen. Det öppnade i påskas och har gått enormt bra. Sussie bakar som bara den. Vi Centerpartister gillar företag på landet för det håller landsbygden levande. Vi fortsatte sedan till Tuna trädgård, http://www.tunatradgard.se/, där vi mottogs mycket väl och fick oss en redovisning av hur verksamheten vuxit fram. Värt ett besök för blommornas skull och för det lilla fiket med gudomligt bröd, från Sussies förstås. Återigen företag på landsbygden fungerar och mer till jätteroligt för ett centerhjärta. Självklart berörde alla deltagare, och det var många, insändaren i i EP från Mats Berglind. Han menade att jag inte drev rehabfrågorna i Riksdagen och syftade på sjukfrösäkringsreformen. Han har ju slutat i Riksdagen och hänger inte med allt jag gjort och drivit på för att vi ska förbättra sjukförsäkringen. Färre ska hamna i kläm och fler ska få en chans att återgå till arbetslivet på hel eller deltid efter att man varit sjuk. Ska verkligen besvara detta påhopp.


Arbetsplatsbesök

img_3724 (MMS)

Arbetsplatsbesök Var i dag och besökte en person som säljer skönhetsprodukter. Man driver sin verksamhet som egna företagare och får hjälp och stöd av av andra personer som också säljer produkterna. Många har denna verksamhet som hobby eller som ett extraknäck medan andra har det som sin huvudsysselsättning och försörjer sig på detta. Intressant! Man blir verkligen mycket kunnig inom området och har man förmågan att lära ut till andra är det verkligen inget fel. En förmiddag som gav mig en hel del nya kunskaper om hur man ska sköta sitt yttre för att må bättre i sitt inre. Har också börjat förbereda inför torsdagens utskottsmöte och fredagens beslut om den återremitterade sjukförsäkringen. Hoppas verkligen att vi kan hitta en bredare överenskommelse för det skulle alla sjuka personer tjäna på. Ja, som sagt vi har "sommarlov" från Riksdagen nu. Vi slutade i onsdags. Kanske någon enda person med detta kan inse att vi inte har ledigt hela sommaren men det är nog att begära för mycket.


Värdparet önskar Glad Midsommar. Det är Ar...

img_7486 (MMS)

Värdparet önskar Glad Midsommar. Det är Arne och Gun-Britt på Rönnskär.


Lagen om valfrihet

Det är en mycket intressant läsning som Svenskt Näringsliv bjuder på.
http://www.svensktnaringsliv.se/regioner/uppsala/lovande-for-kvinnor_135116.html
Vid partiledaredebatten i onsdags tog Maud Olofsson upp en av de frågor Centern har drivit i Riksdag och Regeringen. Det är lagen om valfrihet. Att privata företag ska kunna driva vård och omsorg. Nu kan man börja se effekterna av reformen. Många var mycket negativa till en början och givetvis var det de rödgröna. Socialdemokraterna vill ju bestämma allt exakt, så varför lägga i från sig makten till de som behöver hjälpen?

Nu har vi sett att det startats företag, framgångrika, inom de traditionellt kvinnliga yrkena. I Knivsta t ex startade den första privata mödravårdscentralen. Jag var själv där i valrörelsen och det är sannerligen ett alternativ till den landstingsstyrda både i bemötande, interiört, servicemässigt och i lugn och ro. Dessutom har man startat hemtjänst där man kan vara både städbolag och ha sjukvårdande uppgifter.

Vänsterpartiet pratar om jämställdhet, fler kvinnor som startar eget, högre löner för kvinnor med mera. Man måste inte lagstifta fram allt. Med bra reformer får man sånt automatiskt. Fler arbetsgivare är en förutsättning för att få upp lönerna och privata näringslivet som ofta gör saker annorlunda manar fram bättre sidor även hos den offentliga sektorn. Vinn -vinn alltså.

Och allt detta tack vare Centern!

Nu har jag varit på morgonandakt i Åbo dom...

img_8280 (MMS)

Nu har jag varit på morgonandakt i Åbo domkyrka. En strålande morgon i arla morgonstund.


Stefan Wallin partiledare för Svenska  fol...

img_8538 (MMS)

Stefan Wallin partiledare för Svenska  folkpartiet i Finland. Nu är det bankett, i Helsingfors.


Maud lockade många nya när hon blev partil...

img_6941 (MMS)

Maud lockade många nya när hon blev partiledare. Nu lockas nya medl för att få välja efterträdare. En är Tove Zander. Kolla hennes blogg......


Så har det då hänt, Maud har sagt att hon ...

Så har det då hänt, Maud har sagt att hon ska sluta. Känns konstigt hon har varit ledare i 10 långa år. Gjort ett hästjobb. Ett av det bästa att skapa en Alliansregering. Ett av de mindre partierna tog täten hade pondus och medverkade till att S-styret bröts efter så många, många år. En Maud bedrift. Hon lyckades också medverka till att Alliansen höll i en mandatperiod och fick förtroende en ytterligare period. Önskar att C och Maud fått mer att säga till om. Men det kommer nu. Framtiden är Centerns. Huka er för här kommer vi på bred front.


Middagsdax

img_4934 (MMS)

I går kväll åt jag middag med Karin Nilsson, Åsa Torstensson och dessa två med anknytning till Skövde. Ulrika carlsson bor där nu och Anders Flanking har gjort det. I kväll har det varit jobb, jobb, jobb. Riktigt nöjd med mig själv. Ibland flyter allt på och jag har fått undan en hel del. Började för övrigt dagen med att i 3 timmar lyssna på partiledardebatten. Kammaren var fullsatt när det två första hade sitt, Reinfledt och Juholt, sedan blev det färre och färre. Maud Olofsson skötte sig med den äran. Juholt förstod inte alls någon fördel med att det finns fler aktörer än de offentliga verksamheterna. Han tror att han som politiker är bäst på att bestämma hur svenska folket vill ha det. När Maud sa att fler arbetsgivare inom apoteksbranchen, vårdbranchen, servicebranchen med flera medverkade till att kvinnor kunde få upp sina löner då höll inte Juholt med. Men kvinnor skulle ha högre lön, det sa han, men det skulle vi skattebetalare betala. Dessutom kunde vi själva bestämma i vilken affär vi skulle köpa en skjorta men vi kunde inte bestämma till vilket apotek vi skulle gå för att köpa medicin. Intressant!


S,V, MP och SD=sant

klipp kort, men inte snagg
Ja, de andra fick igenom fortsatt arbete med deras utskottsinitiativ om socialförsäkringen. Vi i Alliansen ville ha en bred remiss för att inte slara bort förslaget. Men, nej det ska "gå fort men fel" för den andra sidan. Jag har höt det förut "ni har gjort det hela fort men fel" och "Gör om och gör rätt!" var vad vi hörde under hela förra mandatperioden. Det har S som härförare glömt och satsar allt för att få igenom sitt förslag. Katastrof!!!!!!!!!!


SMS-inlägg

img_8698 (MMS)


Höja garantipensionerna

Garantipensionen måste höjas man ska inte vara beroende av ett bostadsbidrag för att få sin ekonomi att gå ihop när man blir gammal. Vi har frågat RUT (Riksdagens utredningstjänst) vad det skulle kosta om man höjde till miniminivån 10.000 kr. Det skulle kosta mer än 16 miljader kr. Var ska vi ta dessa pengar ifrån?????

Men något måste göras. Ska vi sats mindre på vägar och järnvägar, barnfamiljer, sjukvården, kulturen, jöja skatten,  ja alla vill ha mer inte mindre......

I nästa vecka har vi pensionsgrupp och då handlar det om de som haft en inkomstpension och hur vi ska få mer pengr i det systemet.

MEN FÖR MIG HANDLAR DET OM HUR VI SKA FÅ SLUT PÅ S,V OCH MP:S FÖRSLAG OM ATT FÖRÄNDRA SJUKFÖRSÄKRINGEN. SD STÖDJER DU DOM MEN DE HAR INTE FÖRSTÅTT VAD DE GÖR. VÅRA FÖRÄNDRINGSFÖRSLAG SOM NU ÄR UTE PÅ REMISS ÄR BÄTTRE. I MORGON ÄR DET UTSKOTT OCH DÅ FÅR VI SE OM SD TAR SITT FÖRNUFT TILL FÅNGA ELLER OM DE ASSOSIERAR SIG OCH FÖRHANDLAR MED VÄNSTERKARTELLEN.

SPÄNNINGEN ÄR OLIDLIG!

HAR IDAG VARIT PÅ ROTARY OCH BÖRJAT LADDA FÖR JULI DÅ JAG SKA PÅBÖRJA MITT ÅR SOM PRESIDENT. SPÄNNANDE. AVSLUTADE KVÄLLEN MED CENTERKVINNOMÖTE. DET HANDLAR MYCKET OM ÄLDRE OCH HUR VI BÄST KAN HJÄLPA DEM. DET GÄLLER EKONOMISKT, SOM ALLTID ÄR ORÄTTVIS FÖR ALLA VILL HA MER PENGAR, FÄRDSTJÄNSTEN OCH HUR MAN SKA SLUTA SITT YRKESVERKSAMMA LIV PÅ ETT VÄRDIGT SÄTT.

Ett extra barnbidrag

Ensamstående med barn är de som är mest utsatta ekonomiskt. När man talar om barnfattigdom är det de som har mindre än 60 % av medianinkomsten i Sverige. Alltså om några höjer sin inkomstnivå blir fler "fattiga". Det viktiga för Centerpartiet är att ha en politik som motverkar fattigdom. Inte som vänsterpartierna ha en politik som motverkar rikedom.

Alltså föreslår centern att det ska utbetalas ett extra barnbidrag per månad till ensamstående föräldrar. 

Många av barnens föräldrar lever i ett långvarigt beroende av kommunerna ekonomiska bistånd (socialbidrag). Marginaleffekten blir närmare 100% när de ska börja arbeta. Därför bör det vara möjligt att i den situationen börja arbeta och under en period behålla delar av socialbidraget. Det måste finnas en morot precis som jobbskatteavdraget har varit.

Nu gäller det bara att få med de andra allianspartierna i detta förslag.


Årets första dopp i poolen.

img_1279 (MMS)

Årets första dopp i poolen.


Eckes öl är perfekt. Nu lämnar vi socialfö...

img_9747 (MMS)

Eckes öl är perfekt. Nu lämnar vi socialförsäkringen för idag.


Dr Westerlunds reh trädgård vid Lasarettet...

img_4010 (MMS)

Dr Westerlunds reh trädgård vid Lasarettet i Enköping är nu invigt.


Husby-Långhundra möte med Kalabalik som sp...

img_8895 (MMS)

Husby-Långhundra möte med Kalabalik som spelar


RSS 2.0