Romska kvinnor berättar     om livet i läg...

img_1090 (MMS)

Romska kvinnor berättar     om livet i lägret.


Samtalar nu med Arbetsplats o sociall mini...

img_8969 (MMS)

Samtalar nu med Arbetsplats o sociall ministern.


UNHCR:s kontor i Athen.

img_6390 (MMS)

UNHCR:s kontor i Athen.


Hemma och utsikten från altanen. Lämnar nu...

img_6617 (MMS)

Hemma och utsikten från altanen. Lämnar nu detta för en vecka med utskottet i Athen. Migration, pensioner och sociala frågor är på agendan.


Utsikten från frukostbordet på Klubbholmen...

img_1760 (MMS)

Utsikten från frukostbordet på Klubbholmen. Paradiset och det ligger bara 6 km från Enköping. Solen skiner, motionen klar och dagen ledig med Toots och Cilia. Jag har det bra. Politiken får vänta till i kväll.


Frukost hos Cilia efter mogonprommen.

img_8392 (MMS)

Frukost hos Cilia efter mogonprommen.


Radio Fyris i UppsalaVilka fina och bra reportrar det finns på Radio Fyris, Andreas och Sebastian. De är helt enklet suvärena. I dag har jag varit i Uppsala hos dom tillsammans med Tomas Eneroth och haft en debatt om personer i daglig verksamhet, de som har aktivitetsersättning och varför inte funktionsnedsatta får riktiga jobb. Kolla får ni se och höra.
http://www.radiofyris.se/index.html 

Bra diskussion om ett jätteviktigt ärende som jag verkligen vill förändra. Företagen måste ge ungdomarna en chans. Skolan måse ändras och särskolan kan inte vara lösningen då det i själva verket är inlåsningen i ett ständigt utanförskap. Jag menar då att leva på ersättningar från Fk istället för att ha en lön. Utmaningar finns det gott om.

Måste också berätta att jag gjort ett PPP själv. Är stolt som en tupp och tycker själv att jag är ett tekniskt orakel........

Veckan höjdpunktDessa två damer kom till mig i riksdagen i går. Jenny K Larsson och Linda Liljestrand är verkligen jätteroligt att träffa. Kul att få höra lite om vad de gör och annat skvaller. Tur att dom finns när Tove inte är här.
Innan de kom hade vi haft Pensionsgrupp och där ville S och M figurera ensamma när de informerade media om att vi beslutat om att svenska folket måste kunna ha lättillgänglig information om vilken pension de kommer att få. Redan innan mötet hade de i DN intervjuats om vad vi skulle besluta om. Konstigt att 3 partier lämnas utanför.

Nu är i allafall förslagen ute om förbättringar i sjukförsäkringen. För sent tycker jag fortfarande, men jag styr som sagt inte Sverige vilket jag beklagar. Resultatet av det märks här bl a. Remisstiden utgår den 1/7 och jag hoppas många som vet och kan lämnar synpunkter så det blir bra nu eller i alla fall bättre.

Hon var med när Tjernobyl krachade. Hon va...

img_1772 (MMS)

Hon var med när Tjernobyl krachade. Hon var den enda i sitt arbetslag som överlevde.Vilken intressant energidiskussion vi hade i Tärnsjö. Centern har ju bidragit till att energin nu står på 3 ben (inte som det var tidigare 2 ben. Vi har tillfört stora satsningar på det förnyelsebara som verkligen givit resultat. Tänk om den förra S-regeringen med Mp kunnat börja med det tidigare. Det här visar ännu en gång att Centern behövs som den göna rösten i Regeringen.


Kom fest.

img_2864 (MMS)

Kom fest.


Företagsamma Knivsta

img_8812 (MMS)

Min dag började med att Anders eskhult och Boo Österberg, partivänner i C och med i kommunledningen i Knivsta. De är givetvis som sanna entreprenörer intresserade av företagandet i Knivsta. Tommy Regnström, som är ordförande för företagarna i kommun han är med i Almi och Nyföretagarcenter. Han hade mycket vettigt att förtälja bl annat att man måste börja tidigt i skolan för att ge alla flickor och pojkar samma förutsättningar att starta företag. Men annars var det förbättrad ekonomi för företagen som gällde. Några enkla lösningar på att få ut personer hos företag hade han inte. Vi hade mycket intressanta framtidsfrågor inom företagarsidan. Kul! Anders och Boo fick mycket goda råd om att hålla kontakten med Tommy som kände alla företagare och hade bra koll på vad det behövde mer nu och i en snar framtid för att få företagandet attt växa. En spännande dag i Knivsta men jag hann till voteringen kl 16.00


Knivsta besök

img_0114 (MMS)

Vid besöket i Knivsta i dag träffade och besökte jag en mycket kreativ och framgångsrik företagare. Anette Eriksson som har sitt företag dekorativahem i gamla stationshuset i Knivsta. Hon stylade hem, sydde gardine, klädde om möbler fixade med pynt, sålde kläder och ordnade kurser i att gjuta krukor. med mera. Hon drev sitt företag för att göra något hon gillade och för att givetvis tjäna pengar. En bra förebild för kvinnor som vill och kan driva företag. Vi behöver fler som hon.


Rotarys GSE besök

img_2223 (MMS)

Rotarys GSE besök


Vald.                                     ...

img_2357 (MMS)

Vald.                                     Monica och Stig Hallgren ser glada ut när det är fikapaus på stämman. Valen är klara och jag är nu ledamot av Centerkvinnornas förbundsstyrelse.


I väntans tider                           ...

img_9369 (MMS)

I väntans tider                                                                      Här sitter mina kommande styrelseledamöter, hoppas jag. Det är Inger och Ingrid som jag hoppas blir valda tillsammans med mig senare under eftermiddagen.


Maud Olofsson en sann centerkvinna Partior...

img_5987 (MMS)

Maud Olofsson en sann centerkvinna Partiordf. har hållit ett engagerat tal med stående ovationer. Med på bilden Catrin Mattsson, förb sty och sakkunnig på Näringsdep med turistfrågor som ansvarsområde.


Sundsvall Nu är jag på centerkvinnornas fö...

img_7321 (MMS)

Sundsvall Nu är jag på centerkvinnornas förb stämma. Ca 300 engagerade kvinnor som gör skillnad. Är stolt att tillhöra den största politiska kvinnoorg i Sverige.


Att vara Riksdagsledamot

Ja. det är en hel del när man ska vara med på allt. Jag försöker verkligen fokusera. Mitt område är ju socialförsäkringen och det innebär en hel del. Var i fredags och träffade Ärkebiskopen, en mycket trevlig man, för att diskutera mitt missnöje med att Svenska Kyrkan lierat sig med Påskuppropet. Han hävdade att Svenska Kyrkan inte bedrev partipolitik, vilket i det sammanhanget hela svenska folket uppfattat. Bra samtal.

Rensade trädgården i helgen och umgicks med min kära svärmor. Läste lite diverse handlingar och sedan var det fullt kör igen.
Träffade i går Alectas pensionsexpert, Eva Adolphson och fick mig en duvning i pensionssytemets virvlar. Jättebra. Då träffade jag John, som är en av de mycket kompetenta kockar som Alecta har och Anette i repan som presenterade sig och sa att hon varit på mitt bröllop (det är 30 år sedan). Världen är liten! En snabbis hem på kvällen och Rotarymöte.

I Arla morgonstund till Sthlm och riksdagens scoutnätverk. Jag ska ju vara med på Jamboreen
(här skulle det översta kortet vara!!!!!!) en gång scout alltid scout. 38.000 scouter från hela världen kommer till Sverige och Kristianstad. Ska bli jätteroligt. Just nu har jag avslutat dagen med att ladda för morgondagens debatt på Äldrelivsdagen.

Gruppmöte Vi har riksdagsgrupp och diskute...

img_1882 (MMS)

Gruppmöte Vi har riksdagsgrupp och diskuterar den viktiga framtidsfrågan om hur länen ska tas bort och stora regioner ska bildas. Till vilken region ska Uppsala län höra?


Trevlig fest Har varit på en jättetrevlig ...

img_5851 (MMS)

Trevlig fest Har varit på en jättetrevlig fest och firat sista april. Som sig bör har jag och Toots varit i Uppsala, lyssnat på Allmänna sången, gunillaklockan, tal och hurrat för Kungen och våren. Det var Landshövdingen som bjöd otroligt trevligt och jätte gott.


RSS 2.0