Våsterås jvs.

img_6343 (MMS)

Tog tåget till Öland efter att ha varit på en intern Centerkonferens i Västerås. Kom fram mycket sent på kvällen till Kalmar där Gunilla Karlsson troget väntade för att ta mig över bron till Öland.


Present från Värmland. I dag har jag varit...

img_2143 (MMS)

Present från Värmland. I dag har jag varit i Karlstad och pratat om pensioner. Det var den nystartade 65+ aktiviteten som Centern har som  inbjöd. Ca 45 personer som fick höra om vårt unika pensionssystem. Otroligt intressant ingen frågade eller sa något om skatten. Dessutom var det jätteroligt att prata en stund med Viviann Gerdin, ds riksdagsledamot. Nästa år slår inte bromsen till och det är skönt att kunna säga.


Seminarum på Finlandsbåten

img_5033 (MMS)

Seminarum på Finlandsbåten På bilden Björn Ranelid. Han berättade om att man ska möte människor för vilka de är. Inte ha en massa förutfattade meningar. Jag vill vara en bra människa och behandla alla lika inte ha förutfattade meningar. Det är därför jag jobbar för att alla människor som kan ska ha rätt att få ett arbete i den omfattning de kan arbeta. Därför är jag i socialförsäkringsfacket. Thomas Böhm, relationsexpert på Amelia, beärattade om vilka frågor han får och hur man kan hitta lösningar. Madelein Månsson, jympainstruktör och discjockey, bevisade att man kan allt oavsett hur gammal man är. Hon är 68 år ....... Bodil Jönsson vet och kan berätta om att livet inte är slut när man är 30 år. Tvärt om det är då det börjar. Det finns mer kvar, dubbelt så mycket. Ju äldre ju klokare. Ebba von Sydow gav oss lite flärd och Mikael Andersson berättade om sitt liv. Inget är självklart. Det gäller att inte ge upp och det gäller att hitta möjligheterna. Tro på tillvaron och vara glad över framstegen. En intressant dag och dessutom var det för övrigt mycket trevliga människor.


Brunch på Djurgårdsbrunns värdshus.

img_3195 (MMS)

Brunch på Djurgårdsbrunns värdshus. I helgen firade vi, Toots och Tove och jag att toots och jag varit gifta i 30 år. Otroligt! Vi var i Sthlm och åt en god middag på lördagskvällen och tog en långpromme på söndagen runt Djurgårdsbrunnsknalen. Åt en jättegod brunch på värdshuset. Kan man ha det bättre än så? Få vara med dem man älskar mest och få njuta av god lunch och dessutom varit ute i det vackra vädret.


Insynsrådet

img_4673 (MMS)

Insynsrådet hade sammanträde i dag. Alltid lika givande. Vi fick bl a redovisat hur det fungerar med sjukpenning och graviditetsersättning. Hur hanterar FK detta. Man kan ju vara sjuk utan att det är beroende av graviditeten. Man kan inte utföra jobbet p g a graviditet. Två olika förutsättningar men det är skillnad i landet hur detta beslutas. I det sammanhanget måste jag säga att jag fick vatten på min kvarn när högsta Rättsinstans har visat att FK dömer arbetsförmågan och rätt till sjukersättning för restriktivt. Det har verkligen inte varit lagstiftarens mening vilket man säger i domen vare sig i förarbeten eller lagstext att den restriktiva hållningen ska gälla. Precis det har jag påtalat hundratals gånger när personer hamnat i kläm. Nu ska man förhoppningsvis ändra sitt beslutsförfarande. Vid mötet på ISF idag fick vi också en redovisning av ett kommande arbete. Det handlar om företagarnas möjligheter att vara sjukskrivna eller att att ta ut föräldrapenning och VAB. Ska bli mycket intressant att se om eller varför de inte nyttjar möjligheten till fler karensdagar eller varför olika föetagsformer är kortare eller längre sjukskrivna.


Besök på KGK

img_6553 (MMS)

Besök på KGK där jag var tillsammans med Jessika Vilhelmsson, M, Riksdagsledamot från Enköping och Lotta Finnstorp, M, riksdagsledamot från Flen. Vi besökte också Minicars och Polteck. Det var alltså 3 mycket drivande företag i Enköping som verkligen bidrar till det goda företagsklimatet i Enköping. KTK har 97 personer anställda och av dessa är ett 30-tal från Samhall. Väldigt bra. Med på bilden är Åke Lindau som är chef och jättetrevlig. Veckan för övrigt har varit som alltid proppad. Det har handlat om barnfokus, pensionsgruppen, ledamotsnärarådet, distriktsstyrelse och insynsråd tillsammans med utskottsjobbet. Kom hem idag innan tåget stannade p g a renovering av rälsen.


Energirundan i Knivsta börjar.

img_6531 (MMS)

Energirundan i Knivsta börjar. Det var i söndags som jag deltog vid invigningen av Energirundan i Knivsta. Detta evenemang är jättebra och det borde alla kommuner ha. Man har olika besöksplatser där man får se hur man kan bli energieffektivare, använda fossilfri energi, Det gäller allt. Dessutom var det mycket bra kortföredrag om vindkraftskooperativ, Sala/Heby enrgi som är unikt med sin miljövänlighet, med mera, På bilden är det jag och kommunalrådet Göran Nilsson. Gå gärna in på http://energi.knivsta.se


Centerkvinnorna i Skåne samlas i Höör Cent...

img_4988 (MMS)

Centerkvinnorna i Skåne samlas i Höör Centerkvinnorna är Sveriges största kvinnoförbund med 12 000 medlemmar. Det är en maktfaktor värd att räkna med. Det är ingen händelse att vi har haft 2 kvinnor på raken som partiledare. I vårt parti gäller verkligen "huka er gubbar" även när det inte är älgjakt.  Jag var i Höör i dag och träffade Skånes avd ordföranden för att diskutera med dom hur vi ska bli fler centerkvinnor och hur vi ska få än mer makt. Våra viktiga frågor för att ändra könsmaktsordningen och få ett samhälle där vi är lika oavsett kön är utifrån ekonomi, utbildning, hälsa, rättigheter/skyldigheter och internationell solidaritet. Vad är då feminism? Jo, inte bara kvinnors kamp för jämställdhet utan alla människors kamp för frihet att vara den man är. Det är att vara medveten om de systematiska skillnaderna och att förändra dem. När det blir så tjänar ju alla på det. Männen får mer frihet och kvinnor högre lön för att bara säga något. Om det jämställda samhället var verklighet skulle förmodligen Juholt och Sahlin ha hanterats på samma sätt......


Bomb?

img_2984 (MMS)

Bomb?


Dagens debatt i kammaren om föräldraförsäk...

img_0429 (MMS)

Dagens debatt i kammaren om föräldraförsäkring. Jag tog upp att föräldraförsäkringen finns för att vi ska tillgodose barnens behov. Alltså ska pappan och mamman kunna vara hemma tillsammans, som var ett förslag. Sedan var förslaget att förenkla jämställshetsbonusen och det är också bra. För det handlar ju om att ge morötter och inte piskor. Vänsterkartellen vill ju kvotera det vill inte jag och C. Kanske skulle föräldraförsäkringen vara 100 procent av inkomsten. Vilken pappa skulle då säga nej till att vara hemma med en gosig bebis om han fick lika mycket pengar som när han arbetade? Men det handlar om att börja i tid om vi ska få en jämställd värld. Attityder börjar i skolan. Hur ser genuspedagogiken ut i skolan? Anna Ekström sa i morse att det finns mycket att göra där. Dessutom skulle allt vara bättre om vi kvinnor och män tjänade lika mycket. Vi måste alltså se till att lösa detta och det är inte föräldraförsäkringes uppgift utan arbetsmarknadens och våra attityder. Men i föräldraförsäkringen finns mycket att göra för studenter och för egenföretagare t ex. Vårdnadsbidraget skulle också förenklas och det kan man inte säga nej till. Men det får inte bli inlåsningseffekter för kvinnor så de inte kommer ut på arbetsmarknaden. Där har vi också en hel del att göra.


Vacker morgon i Sthlm

img_6515 (MMS)

Vacker morgon i Sthlm En himla fin dag och solen sken så vackert på Jacobs kyrka i Kungsträdgården när jag gick till Riksdagen. Var på väg på ett himla bra frukostmöte med Anna Ekström. GD för skolverket, om hur väljer vi yrken är det könsbetingat? Varför har flickor bättrre betyg i skolan och ändå får de lägre löner än männen? Anna var verkligen intressant att lyssna på. Direkt till Partiledardebatten som var intressanta. Annie Lööf, Centerns partiledare (måste säga det om nu någon glömt)var himla bra. Hon ar visionär och talade om att i Centerns Sverige ska man känna sig trygg. Trygg att kunna välja var man vill bo, trygg i att ha ett arbete och trygg i att veta att vårt skyddsnäta fungerar. Sen hade jag en egen debatt.


ESK vann mot VSK med 3-2. Det betyder att ...

img_2258 (MMS)

ESK vann mot VSK med 3-2. Det betyder att ESK nu går upp i division 1. Snart är de i superettan igen. Grattis  laget i mitt hjärta.  Alla i alla fall nästan alla kommenterade Juholts affärer och några frågade om Annie vår nya partiledare gjort några avtryck ännu. Mitt svar var att Juholts "affärer" påverkar alla RD- ledamöter - negativt. Annie påverkar  oss positivt  Ed sitt glada rättframma sätt. P


Sitter nu på Arlanda express det mest milj...

img_4780 (MMS)

Sitter nu på Arlanda express det mest miljövänliga sättet att ta sig från flyget till stan.  Det har varit en jättebra dag i Kalmar. Har träffat PO från Blekinge och Kalmar län. Socialförsäkringen var givetvis på agendan. Berättade om förändringarna och vad annat som kommer i framtiden. Fick med mig en hel del frågor att jobba med. Det var bl à kombinationen av sjukersättning och föräldraförsäkringen och vårdnadsbidrag för hk barn och sjukpenning. Synpunkter på Överförmyndarverksamheten och Gode mäns roll    för klienterna. Dessutom var de oroliga då kommunerna i sin spariver diskuterar att dra ner på eller minska PO:s verksamhet.  I kväll blir en kort kväll.


Jag i talarstolen. Det handlar om sjukförs...

img_1080 (MMS)

Jag i talarstolen. Det handlar om sjukförsäkringen om det går bra


Pensionsseminarium.

img_7661 (MMS)

Pensionsseminarium.


RSS 2.0