SLU och Johan Shnurer. i dag besökte jag t...

img_1450 (MMS)

SLU och Johan Shnurer. i dag besökte jag tillsammans med Ehsan, Johan, Kenny och Anne från Uppsalakretsen. Ett mycket bra besök. SLU ligger långt fram och har verkligen börjat jobba med att knyta kontakter med näringslivet. Något som är oerhört viktigt. Födan, den agrara näringen och skogen är områden som verkligen är framtidsområden vi alla har nytta av. Klimatet och näringslivet kan tack vare SLU och forskningen medverka till internationella bedrifter.


Andreas Carlgren tackar rörelsen.

img_0704 (MMS)

Andreas Carlgren tackar rörelsen. I dag har vi fått 2 nya minstrar. Väntat att Annie tar plats i Regeringen. Hon gör rätt som tar Näringsminster uppdraget och minskar portföljen. Energifrågorna lämnar hon till Anna-Karin Hatt som nu får detta tillsammans med It och regionansvaret. Annie kan nu också vara partiledare och resa runt till sina medlemmar. Vilka blir nu våra Statssekreterare? Spänningen är olidlig! Lena Ek blir ny miljöminister. Andreas lämnar efter ett gott arbete. Han skriver i sitt brev till oss medlemmar att skälet till hans medlemsskap i Centern var miljöfrågorna. Jag minns honom som CUF ordförande i mitten av 1980-talet. Ung stridbar som trollband alla. Han har fått förändra det han tror på men givetvis finns mycket att fortsätta med. Lena är rätt person på den platsen hon som jobbat med det 7 år i EUparlamentet. Vår man i EU blir då Kent Johansson. Andreas har flyttat fram positionerna inom miljöområdet. Tidigare Regeringar och hade ingen tydlig miljöprofil det har denna fått tack vare Andreas. Vi har nationella mål som når högre än något annat land, Vi går före. Satsningarna på havsmiljön är stor och gör skillnad. Skyddet av mark är mångagånger större än för 5 år sedan. Bilpremien för att byta till en miljövänlig bilpark har givit enormt gehör.Satsningar på en miljövänlig vardag utgår från barnen och börjar i hemmen via resurser till kemikalieförbättringar, Listan kan göras längre. Men jag säger bara Tack Andreas, vi ses på barrikaderna. Själv har jag slutfört mina motioner och det har blivit 14 totalt. De senaste handlar om Spårtaxi, flexiblare anställningsvillkor och uppluckring av LAS, förenkla upphandlingen och gör LOU enklare. Det gäller att företagen får en dräglig tillvaro för att vilja anställa våra ungdomar. Måste slutligen berätta att tågmästaren tog kort på min lilla resväska. Har varit borta sedan tisdagsmorse och hade då min väska som det står Enköping Sveriges närmaste stad på. Tågmästaren tyckte den var så häftig så han tog kort på den med tåget i bakgrunden. Han skulle ha det till sina utbildningar när han berättade om tåg i Mälardalen och vilka berömda städer man får passera. Kul grej eller hur?


Motion, motion, motion, .....

Nu är det motionsskrivande som gäller. Har just lämnat in 7 stycken. Ska fixa ett par till i morgon. De som är inlämnade i dag handlar om myggbekämpning i Nedre Dalälven, sänkt skattt på syntetiskt drivmedel, dansbandsmomsen, upprustning av vägarna 55 och 56, apoteksmonopolet, tandvårdsstödet  och sänkt skatt på återinvesterade medel i nystartade företag.

Tänk vad det är bra när man får förslag från vänner och bekanta, från okända mailskrivare och centersympatisörer från när och fjärran.

Har i dag på förmiddagen diskuterat pensionssystemet. Himla intressant. Vi har ju en del utmaningar som vi inte får blunda för. De måste lösas. Åldersutvecklingen, placeringsregler eller hur får vi ut mer ur AP-fonderna. Inget av detta är ju gjort i en handvändning utan det tar ju några år innan vi fått alla fakta på bordet så vi kan fatta rätt beslut. 

Har i dag också svarat på en insändare i VLT. Personen i fråga hade inte hört eller noterat att Centerpartiet någonsin kritiserat sjukförsäkringsreformen. Snudd på ärekränkning. Jag som verkligen tjatat och tryckt på, på alla sätt som finns. Men vill man inte se och höra gör man inte det. Mitt svar ger insändarskribenten upplysning i alla fall. Ja, vad vore livet utan sjukförsäkring och pensioner och trygghetssytem som berör människor. Inte mycket. Vilken tur jag har som får jobba med dessa frågor och medverka till att människor får det bättre och att nätverksmaskorna blir tätare så att så få som möjligt smiter igenom. 

I morgon är en ny dag med utskott och allt.

Taket är färdigt! Efter 75 år har huset få...

img_9954 (MMS)

Taket är färdigt! Efter 75 år har huset fått nytt tak. Tack morfar för att du valde bra material som har hållit i alla dessa år. Hur länge till vet ingen. GHH har gjort ett kanonbra jobb. De har tagit bort tv-ledningar som funnits sedan TVs början knipsat rör sedan det var kök på övervåningen och stängt luckan på "övravin"som sotaren använt. Vad vore livet utan ROT (och RUT).


Partibanketten. Alla.dvs alla är på defekt...

img_0394 (MMS)

Partibanketten. Alla.dvs alla är på defekt är.


Jungfrutalet

Annie Lööf, partiordförande för Centern, har nu hållit sitt jungfrutal. Hon är bra! Kan själv! - solidarisk grundtrygghet! - hållbar långsiktighet! det var hennes budskap. Hon var tydlig, hon visade pondus och hon var ödmjuk, känslig och helt fantastisk. Centern ska vara möjligheternas parti som ser framtiden an. Vi ska företräda människor inte myndigheter. Miljön ska vara i fokus.

För mig är allt detta ljuv musik. Solidarisk grundtrygghet betyder att mina hjärtefrågor är accepterade. Vi behöver en grundtrygghet där människan ska känna sig trygg oavsätt vad som händer i livet. Det är inte Försäkringskassan vi ska värna om utan människor socialförsäkringstrygghet. Precis så har jag jobbat och kommer nu att fortsätta jobba med. Gäller också pensionärerna. Garantipensionärerna kan känna sig lugna den ska höjas!

Barnen ska sättas i fokusi familjepolitiken och det är just nu A o O.


Annie Lööf är nu vald till partiledare för...

img_6273 (MMS)

Annie Lööf är nu vald till partiledare för centern. Jättebra.


Mauds sista Rikstingstal.  Mauds tal var s...

img_2698 (MMS)

Mauds sista Rikstingstal.  Mauds tal var som vanligt innehållsrikt. Hon berörde allt vi gjort. Hon började med valet av henne för 10 år sedan. Torbjörn Fälldin var där då. Alliansens bildande i Högfors och Alliansen i regeringen 2006. Miljön har tagit plats i regeringen och småföretagen och en välfärd där människan finns i centrum och får välja. Vi ska fortsätta att forma Nybyggarlander Sverige.


Luntan är tung

img_1347 (MMS)

Ja budgetluntan är jättetung. Inte direkt miljötänk att dela ut denna lunta till oss riksdagsledamöter. Med den nya tekniken borde vi kunna få den digitalt. Budgeten gick bra för oss i centern. Vi har verklingen fått igenom våra förslag. Restaurang och cateringmomsen är viktig. Ungdomar får en chans att komma in på arbetsmarknaden. Får man bara första jobbet så kommer det andra sedan. Satsningar på infrastruktur är också en centergrej. När vi hade det departementet började vi förbättringarna och nu har det fortsatt.Nu har det avsats 5 miljarder. Ska bl a gå till bredband. Himla bra. Förändringarna i företagens så kallade 3:12 regler gör att företagen kan avsätta pengar till forskning och utveckling utan att betala skatt för det. Supermiljöbilspremien fortsätter och det innebär att vi förbättra fordonsflotten snabbare, inte illa. Sjukförsäkringens resurser är jag mest lycklig över. FK har också fått mer budget så nu kommer inte servicekontoren att stänga. För de som kommit i kläm mellan myndigheter blir det också ekonomiskt bättre. Självklart är jag ledsen för att pensionärerna inte fick mer. Lite fick de men mer kunde de fått. Det är en budget med förstånd inte slösa utan spara om det skulle komma sämre tider. Men vi hoppas alla på bättre tider. För mig blir det bättre tider för i morgon går tåget till Åre och alla debatter och val av partiledare. Världens bästa partiledare tycker jag.


Budgetdebatt

img_7401 (MMS)

I dag var vi riksdagsledamöter från länet inbjudna till Regionförbundet för information om tillväxtrapporten och SUF. Tillväxtrapporten heter denna gång RUS (Regional utvecklingsplan) och SUF är (samverkan-utveckling- föräldraskap. Det handlar om hjälp till barn och föräldrar då föräldern har en funktionsnedsättning. I Uppsala har projektet som drivits med pengar från allmänna arvsfonden och landstinget jobbat fram medtoder och utbildar personal som möter dessa föräldrar gjort ett jättebra jobb. Nu har snart projekttiden gått till end. Det behövs ett nationellt center för just SUF. Kunskapsbristerna på området är lika med 0. Tänk så många barn som far illa, utan att föräldrarna vet något annat. Tänk att som förälder inte klara av sitt barn. Alltså en vinna vinn situation och ett nationellt center finns som kan ge stöd och hjälp. Uppsala med sitt universitet och Akademiska sjukhuset har ju alla förutsättningar att klara av att utveckla och driva ett nationellt kunskapscenter med SUF. I morgon är det budgetdebatt för 2012 års budget. Nu ska vi se vad Regeringsförklaringen egentligen innehåll. Fredrik Reinfelsdt läste ju upp den i torsdags då riksmötet öppnades. Men den är svepande och i morgon blir det lite mer detaljer och substans bakom orden då det handlar om vilka pengar som finns till förfogande. Centern har fått bra ge´hör vilket är bra då det går till dem som bäst behöver stödet. Fk ska få mer och det kan man inte beklaga. I våras sa jag att det inte behövdes budgetförstärkningar för att servicekontoren skulle få vara kvar. Men nu får man tillskott och det innebär att pengar som skulle används till annat kan användas till det då man får budgetförstärkningar. en bra dag lider mot sitt slut. God Natt!


SRHR???Viktigt.                     Catari...

img_6003 (MMS)

SRHR???Viktigt.                     Catarina Deremar o HelenaCarlestam Centerkvinnas förbundsstyrelse diskuterar livligt vilken/ vilka frågor som ska drivas på partistämman i   Åre. SRHR är en av de viktiga uppgifterna. 10 procent av biståndet ska. Användas till sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter.


Läs DN -debatt i dag. Vi har fått igenom v...

img_7062 (MMS)

Läs DN -debatt i dag. Vi har fått igenom våra krav på förbättringar i sjuk förs. Nu blir det bättre men mer återstår. Det kommer mera......Hårda diskussioner med Finansen kan ge resultat och jag ger mig sällan.


Tove och jag under pausen på Operan som av...

img_7167 (MMS)

Tove och jag under pausen på Operan som avslutade dagen då Riksmötet öppnades för året 2011-2012. Regeringsförklaringen gav inte mycket nytt men det framkom att det satsas på sjukförsäkringen. Bra men också helt nödvändigt. Det satsas på företagande och infrastruktur och miljö. Jag håller inte med Statsminister Reinfeldt som flirtar med Mp.  Det många som kommenterade vår kommande stämma och partiledarbytet. Alla har positivt att säga. Spänningen är olidlig vad det får för följder i Riksdagsgruppen. Det gäller att vänta och se något annat blir det inte.


Maud bäst till slutet

img_4617 (MMS)

Maud bäst till slutet


Barnhemsbarnen

Tyckte inte om att man fattat beslutet i Regeringen i går att inte ersätta de barn som omhändertogs och fick en otroligt dålig uppväxt i fosterhem och instutioner. De nu till åren komna skulle bara få en ursäkt från staten. Nästan löjligt. Nu ändrade sig Regeringen och ansvarig minister Maria Larsson ska nu inbjuda oppositionen och samtala med dem om hur man ska göra för att ersätta rätt person.

Bra, starkt att kunna ändra sig.


Besöker BUP

I dag besökte Johan Örjes, C, Landstingsråd och jag BUP i Enköping. Lena Silén verksamhetsansvarig tog emot och berätta om verksamheen. Vi hade en mycket bra diskussion med henne om olika funderingar som vi hade och som hon hade. Helt klart är att gränsdragningen mellan skolhälsovården, Kommunens socialtjänstm BUP primärvården med flera är väldigt otydlig och behöver förtydligas. Jag tog med mig detta till riksdagen.
Den nya lagen som avgör var barnen ska få sin vård är otydlig när det gäller barn som är placerade på statliga inrättningar t ex Eknäs ungdomshem. Man ska ställa rätt diagnos för attt veta var barenet ska. Oerhört svårt.
Tänk att barn i vårt land kan må så dåligt. Jag blir skrämd. När barn inte har det bra då blir jag illa berörd. Man kan inte tro att jag har arbeta inom socialtjänsten eller inom barnhabiliteringen.

I morgon är det dax för Sthlm igen och utskottsmöte.

Rotavdrag

img_1132 (MMS)

Rotavdrag I dag började man att byta vårt tak. Tegelpannorna och allt annat har legat där sedan 75 år. Allså dax att nyttja Rot-avdraget. För övrigt har det idag kommit nya beslut om BP 12. En för min del efterlängtad Ungdomssatsning. Nu ska man verkligen göra något för att hjälpa och stödja ungdomar så de kan komma i jobb. Restaurangmonsen är bra men det behövs mer. Fullständiga betyg från grund- och gymnasieskolan, höjd kvalitet på jobbgarantin, nya utbildningsplatser inom yrkesvux och yrkeshögskolan och att göra det mer länsamt att gå från försärjningstöd till arbetsinkomst är några av förslagen. 7,5 miljarder under 2012-2015 kommer säkerligen väl till pass.


Katt o Råtta leken

img_1516 (MMS)

Katt o Råtta leken. När jag besökte Håbo buss i förra vecakn tillsammans med Anders Åkesson, C Riksdagsledamot och ansvarig för trafikfrågor och Bernt Sahlberg, Bålsta, låg denna katt och råtta på gårdsplanen. Håbo buss är ett bra exempel på att man kan driva sin verksamhet på landet. En annan företagare som har anammat detta är Siléns Svets och smide i Torstuna, Enköping. Kollektivtrafikåkandet måste öka hur gör vi på bästa sätt var frågan för dagen.


Johan Örjes, landstingsråd ansvarig för ko...

img_4621 (MMS)

Johan Örjes, landstingsråd ansvarig för kollektivtrafik, Bernt Sahlberg, nätverket för framtidens infrastruktur, Anders Åkesson RD:s TU. Vi hade precis träffat Frode Skulbru, VD Uppsala Airport AB. Presentationen om en civilflygplats på Ärna skrämmer mig inte längre. Jag erkänner att mittt nej som var hugget i sten inte är lika negativt längre.


Satsning på bredband och infrastruktur

Måste säga att det blivit ett rätt bra utfall på BP 2012 så här långt. Satsningarna på IT och bredband är ju en seger för Centern. Nästan en halv miljard extra måste ju göra skillnad. Visst är det efterlängtat med tanke på att alla inte har en vettig uppkoppling. Ska hela landet leva, och det ska det, måste man satsa så företag och givetvis privatpersoner  som ska kunna leva och bo i hel landet.

Sen kan man bara vara nöjd över att restaurangmomsen ska sänkas och att t o m statsminstern har prioriterat detta. Givetvis kommer det att innebära att det blir ca 6 000 nya arbeten enligt alla som vet. Ungdomar och invandrare är de som främst får jobb. Att komma in på arbetsmarknaden den vägen är inte dåligt. Snacket om krogmoms leder tankarna fel. Men det vill ju S och vänsterfalangen i riksdagen att vi ska tro. Vi ska tro att det bara gäller när man äter löjrom på Operakällan. I själva verket kommer det att gälla MC´Donalds och alla snabbmatställen, personalmatsalar, lunchrestauranger med mera d v s ställan där vanliga människor nyttjar. För sanna mina ord om det höjs eller sänks på Operkällan spelar inte den kundkretsen någon roll.....

Pensionärerna fick ingen sänkt skatt i denna budget men det kommer. Själv är jag glad för att man i alla fall gav extra pengar till garantipensionärerna. Den grupp som jag kämpat för. Det blev i form av höjt bostadsbidrag. Hade jag fått välja hade jag givit det generellt. Fortsatt kamp med andra ord.

Nu vill jag bara ha klartecken för att vi får några miljader till att förbättra sjukförsäkringen. Jag tjatar!

RSS 2.0