Fullerö Park o Uppsala slott Uppsala har m...

img_3134 (MMS)

Fullerö Park o Uppsala slott Uppsala har många sevärdheter och turistattraktioner. Linne, G:a Uppsala o högarna, slottet Gustavianum m m . Fullerö Park är en attraktion som kommer att göra stan till ett riktigt utflyktsmål. Då kan man stanna i Uppsala i flera dagar o roa sig. Spännande! Jag tror stenhårt på Fulleröprojektet.


Kommunal och SKL inför ungdomalöner

Ja, återigen visar det sig att Centern har helt rätt. Nu är avtalet mellan Kommunal och SKL kl och vad landar det i? Jo, man har inför ungdomsläner, eller man kallar det för ungdomsavtal. Det är en introduktionsanställning som innebär att ungdomarna får 75 procent arbete och 25 procent utbildning. Precis så ska det vara. Det måste ju leda till att fler arbetsgivare kan tänka sig att satsa på ett oprövat kort. Man måste fortsätta att hitta lösningar som både gynnar arbetsgivare/företagare och arbetssugna ungdomar som har en del att lära innan de kan klara jobbet till 100 procent.

Företagen ser ju prositivt på framtiden, enligt företagarna, och de flesta tror på en tillväst och kan tänka sig anställa om de får rätt person. Med ungdomsavtalet har de ju en möjlighet att skräddarsy sin personal.

Körsbärsträden i Kungsträdgården. Så här v...

img_7290 (MMS)

Körsbärsträden i Kungsträdgården. Så här vackra är Körsbärsträden i Kungsan. Vilken kontrast mot det som diskuterades i Tvärpolitiska barngruppen. ECPAT berättade om sitt arbete med att motverka sexuellt utnyttjande av barn. 4-5000vuxna åker utomlands för att utnyttja barn. 50 000 samtal kommer dagligen till spärrade barnsigter. Man tror inte det är sant.kl Vi måste göra mer. Stra


Centern går framåt Nu avslutas förtroender...

img_0825 (MMS)

Centern går framåt Nu avslutas förtroenderådet och vi har antagit en framtidsagenda.  Den gäller till 2020 o innehåller 5 viktiga punkter. Ni kommer att få se o höra dem var så säker.


Företagarmässa

img_5465 (MMS)

Företagarmässa i Enköping i dagarna 2. Massor med folk och väldigt fint ordnat. Började dagen med att samla pengar till Rotarys Shelterbox. Hoppas få ihop till en  till. Folk är givmilda då det går till behjärtansvärda saker. Fortsatte sedan till att besöka Mässan och snackade med massor av människor. Så´na man inte ser varje dag. Trevligt. Smakade goda små mackor av Sallad o Sånt, käkade godis från alla håll och kanter och fick kaffe av Johanssons presentaffär och pratade med Monica Dahlén förstås. Alltid lika trevlig. Köpte fina blommor av Resee, På bilden ser vi bl att Centerns kommunalråd Urban Wahlberg, Sören Silén från Svets o smide och Lapset. Han hade lekutrustningar till parker i sin monter. Snacka om att alla barn gillade det. Toots och Arne Whålstdet, kommunens marknadschef, är med på bilden och Urbans barn och hans syster Ulrikas dotter.


Galamiddag på slottet Nu har vi varit på e...

img_8154 (MMS)

Galamiddag på slottet Nu har vi varit på en helt underbar kväll på slottet. Toots frack klädde honom och min kungsblå har ännu en gång gjort sin tjänst. Kul grej. Statsbesök av Finska presidenten som var upphovet till hela föreställningen.


Enköpingsbesök

img_3677 (MMS)

I går hade jag 51 personer från Hantverksföreningen i Enköping på besök. Jättetrevligt. Men före det hade jag en debatt om socialavgifter. Något som centern för övrigt gärna vill minska för företagen. Att underlätta för företagande, speciellt de mindre företagen, jobbar vi i centern för. Det ska vara lätt att driva, minska regelverket, det ska inte vara så ekonomiskt belastat och de ska kunna och vilja anställa. Hur ska vi få företagen att vilja det? Sänkta arbetsgivaravgifter förefaller inte vara tillräckligt.Men sänkta ingångslöner för ungdomar som ska läras upp det tror jag på för det säger ju företagen att de vill.


Kärnkraft utan statliga subventioner

img_9238 (MMS)

Snacka om att Centern har framgång i Regeringen. Nu har man beslutat på Regeringssammanträdet att inga subventioner ska gå till kärnkraften. Det är en del av energiöverenskommelsen. Det har bestämts att mer pengar än i övriga Europa ska avsättas för att klara försäkringsbeloppet och ev haverier.. Dessutom ska inget i samhället vare sig forskning eller utveckling subventioneras av statliga pengar när det gäller kärnkraften. Bra jobbat av våra Centerministrar. Nu kan ingen ifrågasttas Centerns idéer och vilja om att kränskraften ska bort och andra energikällor ska få växa. Vilken påskpresent!


Frukost med Vargar och Sjukförsäkring  I d...

img_5533 (MMS)

Frukost med Vargar och Sjukförsäkring  I dag var jag på ett jättebra frukostmöte. Det var Håbo och Upplands-Bro kommuner som hade det gemensamt. Fick bra energi av Kilenkryssets ägare och av Scandinavien Airshows ägare och flygare. 10 Milan ska vara i Upplands-Bro 2013 och båda kommunerna är på frammarsch inom logistik.  Efter det kom Vargrapporten och det är 3 grejer vi i C anser viktigt. Vi måste få lokalbefolkningen att komma från antalet vargar och i stället tänka på hur freda sig. Sen gäller det att få jaga. Viktigt att vi pratar om detta.  Sist men inte minst äntligen förmedlas det som vi i C tjatat om Af och Fk ska jobba i hop. Den som varit sjuk ska få stöd och hjälp, självförtroende och våga testa att komma tillbaka till ett yrke. Vi i C har haft rätt varför har det tagit så lång tid att få det så. Då hade många sluppit fara illa.  .


Salberga anstalten har besökts

img_6303 (MMS)

Salberga anstalten har besökts


Pensioner

img_6354 (MMS)

Har just läst SPF:s tidning. Intressant! Var på besök hos SPF;s förbundsledning i veckan. Ska använda mig av dom när jag vill diskutera våra förbättringsförslag när det gäller att medverka till att våra pensioner blir bättre. Vi måste stärka kapitalet i pensionsfonderna och vi måste medverka till att bromsen inte slår in lika lätt och vi måste se till att den yrkesarbetande tiden i livet blir längre. Men vi i centern är inte föratt höja pensionsåldern. Får se vad det blir av alla utredningar vi tillsatt.


RSS 2.0