Värmer i hjärtat


Lär nytt

I dag har det stora lugnet inträtt. Julen är över och det var jättebra. Himla trevligt på alla sätt. Men idag har vi kunnat läsa veckotidningar. Inga handlingar och utredningar så långt ögat når. Dessutom har jag nu fixat min nya IPod. Lagt in alla appar och lärt mig hur det funkar. Perfekt inför en ny termin i Riksdagen.


Lucia


Socialförsäkrings debatt

I dag diskuterar o debatterar vi sjukförsäkringen. Jag framhåller vad vi i C ser som viktigt - företagen, jämställdheten och rehabiliteringen.
Företagen måste få lägre sjuklönekostnader och " kombinatörer" rättvisare sjukpenning och fler åtgärder som ger del i trygghetssystemen. Bra med återinförandet av en karensdag.
Fler kvinnor än män är sjukskrivna. Varför? Det måste vi få veta för att kunna göra något åt det. Vi behöver fler rehabiliteringsmetoder. Förrehab, natur i vården/ grön rehabilitering med flera behövs för människor har olika behov.
Intressant debatt men lång. Började kl 9och slutar vid 15.00 ca.

Vackert kort på julgranen i Kungsträdgården. Den lyser mer och mer ju mer pengar som samlas in till välgörande ändamål. Så har ni vägarna förbi lägg en slant så att hela granen blir upplyst.


Dec. 12, 2012


Chefekonom

Centern har fått en chefekonom, Martin Ådahl. Bra val. Han var tidigare ansvarig för Fores centerpartiets tankesmedjan. Behöver Martin i mina funderingar om vad som är bäst för att fatta rätt beslut i Pensionsgruppen. Många utredningar ska slutföras och vi ska komma fram till beslut. Det handlar om pengar.

Rotary mötet är avklarat. Handlade om PEAB och bl à Stattomten. Bygg högre säger jag. Minst 5 våningar och huset skulle stå klart om något år i stället för som nu ha en grop. Nu bär det av till Länsstyrelsen.

Svårt att lämna hemmet när det är så fint som på bilden. Men det kommer flera dagar.


Väljarundersökning

 
Från fönstret i riksdagshuset ser der riktigt fint ut påriksbron men skenet bedrar. Var just ute då kollegan anders Åkesson och jag var på SKB och pratade kärnkraftsförvar. Kom in i värmen och då blev jag jätteglad. Johan Örjes, vårt landstingsråd, har skrivit att SCB:s väljarundersökning visar att Centerpartiet i Uppsala län är bäst i landet, 8,8 procent. Bara Socialdemokraterna och Moderaterna är större.Så himla bra. Men jobbar man tillsammans mot samma mål då blir det så här. Alla kononbra personer i landsting och kommuner gör verkligen en jättejobb. Nu ska vi verkligen hålla i detta och bara öka. Vi kan om vi vill och vi vill mer än detta. Läs gärna Johan Örjes blogg: http://johanorjes.blogspot.se/
 
 

Sittplats på tågen


Flytträtt

I dag har jag och Alliansens företrädare i Pensionsgruppen varit på ett lunchmöte med SPP. Vi diskuterade rätten att flytta sina pensionspengar från ett bolag till ett annat. I dag har man inte rätt att flytta sina tjänstepensionspengar. Jag tycker det självklart att man ska få bestämma själv. Under ett yrkesliv hinner man ha många olika arbetsgivaren och då är det logiskt att välja ett gemensamt för dem. Det ska snart beslutas om detta i riksdagen.

När jag kom hem o kväll tog jag fram adventsstakarna. Oj, vad det blev fint. Nu blir det inte mörkt på länge,länge....

Ang Palestina måste jag bara säga att det blev som Centerpartiet ville. Vi röstade rätt och lät Regeringen bestämma och inte riksdagen. Nu har Palestina observationsstatus i FN. Vad säger ni som har hånat Centern nu rå'.....


RSS 2.0