Uppsala Centern hade årsmöte i går. 16 mot...

img_9636 (MMS)

Uppsala Centern hade årsmöte i går. 16 motioner. Bra jobbat.


Besök på KGK i Enköping

img_5987 (MMS)

Enköpings Centerkvinnor inbjöd till besök på KG Knutssons lager i Enköping. Spännande tyckte också ett par herrar och det är ju kul. Åke Lindau, platschef, berättade om den otroliga verksamhet som finns i lokalerna. Det helägda icke börsnoterade företaget går bra. Funderingar på en utbyggnad finns. I dag har man drygt 30.000 kvm. Det är ca 100 personer som arbetar på stället och ett 10 tal är från Samhall. Automatiseringen är makalös och den manuella delen så liten som möjligt. Ett jättebra studiebesök som alla var väldigt nöjda med inte minst det otroligt trevliga och kunniga bemötandet från platschefen.


Krutröken

img_0092 (MMS)

Lyssnade och såg på långt håll saluten som sköts från Skeppsholmen till den lilla nyfödda tronarvingens ära. Kul! Grattis! Lycka till! Ställde en fråga på frågestunden till Jämställdhetsminstern om någon helt annan vardag. Den mamman som blev mördad framför sina barn av barents far, vad gör man åt det. Som centerkvinna försöker vi på alla sätt skydda kvinnor och barn. Det har enligt minstern tillsatts en haverikommision som ska granska fall av detta slag för att se vad myndigheterna har gjort för fel när man inte kan skydda mamman. Lagen trädde i kraft 1/1 2012 så dettta blir det första falllet att granska. Nu gäller det att följa utvecklingen så vi får se om det blir bättre. Det måste bli bättre....


I går besöktes ett privat äldreboende i Br...

img_1987 (MMS)

På bilden tar Lars Karlsson, fastighetschef på SVPH i Bromma, avsked av oss. Göran Lindell, riksdagskollega från Jönköpings län, och jag besökte detta stora privata äldreboende. Otroligt intressant. Den ideella förening som driver verksamheten har funnits i 150 år berättade Chefen Kjell Jönsson. Den otroligt fina matsal som vi bjöds på lunch i serverar en prisbelönt mat. Det är Arla Foods Guldko för 2011 som tilldelats för Bästa Matglädje och bästa Seniorservering. Det berättade Inger Persson som är kostchef. Eva Österström som berättade om sjukhemsboende poängterade hur viktigt det var med välutbildad personal som var specialister inom demens och liknande. Men man poängterade att bemötandet och livskvaliteten var det absolut viktigaste och något man ständigt arbetar med och försöker utveckla. Alla nyanställda, många sökande till lediga platser, får 6 dagars introudktion, vilken offentlig verksamhet medverkar till det? Otroligt intresaant och mina förutfattade meningar om detta boende har förändrats. För drygt 8.000 kr/månad får man boende, mat, städ, vård och hjälp med att "fixa" det man inte kan. Det om man bor i en liten lgh men givetvis fanns det lgh för 20.000 kr/månad också. Nu har jag besökt två platser som jag själv skulle kunna bo på när jag inte kan bo hemma längre. Jag är inte orolig för att bli gammal och i behov av vård efter detta. Centern värnar ju om de äldre och kvalitet och tillsyn över verksamheter är angeläget och sist men inte minst man ska få välja var man ska bo......


Privat äldreboende

img_2206 (MMS)

I måndags besökte Urban Wahlberg och jag Kungsgårdens äldreboende som drivs av Nordlandia Care AB. Tänk att det kan fungera så bra fast det drivs av ett privat bolag. Med det vill jag konstatera att privata bolag kan vara nog så bra, bättre än kommunala. De personer vi pratade med Inger och Sven som är med på bilden tyckte det var jättebra. Nu väntar man bara på att få komma till det nya boendet på Gröngarn som ska stå färdigt till i december. Där ska man ha en vacker trädgård som ska locka till prommenader och röresle. Viktigt för äldre personer så det väcker sinnenan. Man lyssnar på de boende och de får vara med och bestämma. Alla måste inte äta frukost när alla ndra gör det utan senare. Urban och jag kom till Kungsgården kl 10.00 då satt en dam och åt sin fil och flingor. Hon ville ha de så och då var det inga problem. Varje dag i ur och skur går man ut med de boende. Vilket kommunalt äldreboende gör det? Flera av de anställda var invandrare från olika dela av världen och flera var män. Viktiga saker för att skapa ett natuligt liv som speglar hur samhället fungerar. Att bo där båda makarna är inget problem. Allt går att ordna. Man ställer med andra ord krav på kvalitet, det är något man inte ruckar på. Nordlandia Care finns på några ställen i södra delen av landet och närmast oss i Enköping finns ett i Norrtälje. Ännu har man inte hemtjänst men det är något man jobbar med och inom en framtid kommer det okcså att vara en valmöjlighet. Hoppas att Enköpings kommun hänger på då.


Besök hos 2:dra och 6:te AP-fonderna.

img_9481 (MMS)

Besök hos 2:dra och 6:te AP-fonderna.


Alla hjärtans dag och undomsarbetslösheten

img_3228 (MMS)

I dag är det alla hjärtans dag och jag tänker på mina nära och kära. En extra kram till Toots och Tove förstås. Självklart också till all min extra nära vänner och Mamma...... Det som bekymrar mig en dag som denna är dock att arbetslösheten ökar. De som varit arbetslösa längre än 2 år har ökat från 28.000 till 68.000 på 6 år. Det är 405.000 personer. Ja, jag har skrivit rätt det är oacceptabelt. Varför lyssnar man inte på Centerpartiet som har kommit med förslag på förslag för att försöka komma till rätta med detta? Jag vill inte vara den som man kan säga "varför gjorde du inget är du hade chansen"?Jag, vi i Centern har gjort/föreslagit men vi får inte med oss de andra i Regeringen. Fattar inte varför. Centern har 4 punkter som vi tjatat och tjatat om: Centerpartiets modell för arbetsmarknaden bygger på fyra ben: 1. En flexibel arbetsrätt 2. En stark arbetslöshetsförsäkring. 3. En aktiv arbetsmarknadspolitik. 4. Lägre kostnader för att anställa. Det betyder att förändra LAS som arbetsgivarna skriker om. De som ska anställa kan inte ha fel vi måste lyssna på dem och det skulle gynna våra ungdomar och de som varit borta länge. Då skulle arbetsgivarna "våga" anställa. Höj A-kassenivån i 3 månader, sänk ingångslönerna för ungdomar och konkurrensutsätt Arbetsförmedlingen. Skapa ekonomiska frizoner för att underlätta för arbete i problemområden. Minska de skadliga marginaleffekterna i skattesystemet och slå ihop arbetslöshetsförsäkringen, arbesskadeersättningen och sjukförsäkringen. Ja, det här är några av de förslag vi har kommit med. I budgeten för 2013 kommer vi i Centern att driva dessa frågor igen. Nu kan inte de andra i Alliansen säga nej de måste medverka till att fler får arbete.


Förra veckan London i dag Värmland. Många ...

img_2593 (MMS)

Förra veckan London i dag Värmland. Många bra besök och samtal i London. Träffade flera Lib.dem.-representanter. Lärde mig väldigt mycket. Joggade förbi Trafalgarsquare på morgonen och då passerade jag OS klockan.  I dag har jag gjort Värmland, Karlstad och CCC som jag hoppas ska bli nästa partistämmolokal. Avslutade i Långserud och besökte deras jättefina äldreboende och friskola. Diskuterade pensioner och de gillar inte att lagstifta om arbete till 75 år. Som sanna Centermedlemmar föredrar vi fortsatt flextid och  bättre arbetsmiljö så man orkar arbeta till 65. Dessutom måste ungdomar få jobb och komma ut på arbetsmarknaden tidigare. Bort med LAS och socialförsäkring som gäller efter 65 år. Finns en del att göra. Kul!


OS i London om att snart är det dax.

img_6833 (MMS)

OS i London om att snart är det dax.


London nästa Riksdagsgruppen på väg till L...

img_5053 (MMS)

London nästa Riksdagsgruppen på väg till London. Måste berömma Anna-Karin Hatt när hon i går pratade med Vattenfalls vd. Det får vara slutsnackat nu måste Vattefall leverera.  I London ska vi besöka BBC, House of Lotds Ambassaden med meta.


Centerns Kommundagar Som vanligt mycket po...

img_9272 (MMS)

Centerns Kommundagar Som vanligt mycket politik och jätteroligt när center träffas. Här är vår partistyrelses AU som bjuder på sig och sjunger.


Moms på mat

Världens bästa Clarrie leim, i Älvkarleby och jag var på momsprommenad här om dagen. Himla roligt att vara med Clarrie. Resultatet blev ganska bra. Ärendet är viktigt för momssänkningen på mat är jättebra. ska bli väldigt intressant och se hur många nya arbeten det blir.Jag är övertygad om att det blir fler än vad vi kunnat drömma om. Tänker återkomma om 2 år.

 https://web.retriever-info.com/go/?p=85280&a=26153&sa=2013605&x=b7c9443004b923969dd7bd76a8120be1&d=057409201201319cc7060b8bb04c5df1e91bb2300a15b7

Inget mer vårdnadsbidrag

I går presenterade KD ett försalg om en ny familjepolitik. Intressant i många stycken. bl a gillar jag det att man inte ska ha någon ytterligare kvotering. Föräldrarna ska själva få bestämma vem som ska vara hemma med barnet/barnen. Däremot anser jag att man måste se över alla konstiga ersättningsformer som finns i föräldraförsäkringen. en djungel som ingen människa i världen kan hålla koll på.

Jag, som familjepolitsk talesperson anser att en utökning av ersättningen om man är hemma med barn inte ska införas. Det vill KD. De föreslår bl a att man ska kunna vara hemma med ca 6.000 kr/månad och barn om man har F-skattsedel. Man ska då kunna ta del av alla socialförsäkringsförmåner. Dessutom sk aman få skatteavdrag om man inte nyttjar den kommunala barnomsorgen. Vem blir inlåst i "barnträsket"? Vem kommer längre från arbetsmarknaden? Vem förlorar pensionspengar med mera? Ja inte är det mannen.

http://www.dn.se/nyheter/politik/kds-barnomsorgspeng-sagas-av-fp-c-och-m

RSS 2.0