SSM och Tillväxtverket Strålsäkerhetsmyndi...

img_7185 (MMS)

SSM och Tillväxtverket Strålsäkerhetsmyndigheten har fått in en ansökan från Vattenfall om att få uppföra ett nytt kärnkraftverk. Nu ska myndigheten arbeta fram regelverket för vad en ansökan ska innehålla. Därefter får vi se om Vattenfall går vidare med ansökan. För min del är det tveksamt med tanke på att alternativen blir fler o fler     . Att ta fram riktlinjer kan ta ett par år o kommer sedan en ansökan kan de ta några år att behandla o sedan ska det miljöprövas och det kan ta några år och ja så tveksamt - så tveksamt - så många om och men. Jag tror inte det blir verklighet jag vill inte ha kärnkraft! Till detta så slarvar Tillväxtverket bort pengar på - ja vad då för nytta. Regeringen får lov att ta i tu med Myndigheten. Detta accepteras inte. Mitt upp i allt detta befinner jag mig i Nikkaloukta och ska bege mig till Keb för en topptur. Här är vackert som framgår av kortet.


Ministerbesök om migration

img_2536 (MMS)

I dag har Migrationsminster Tobias Billström och jag besökt Övergrans jordbruk och familjen Zetterberg. Vi har fått diskutera hur besluten om arbetstillstånd kan förbättras. Det handlar om att det tar för lång tid att få besked. Man kan få vänta i över ett halvt år. Det ställer till problem för den som söker som i långa tider svävar i ovisshet. Det ställer till problem för den som ska anställa som inte vet om arbetskraften kommer. Migrationsverket måste skärpa sig. Behövs ändrad lagstiftning är jag beredd att diskutera det. Våra myndigheter ska vara till för oss och hjälpa inte stjälpa. Vi i Centern vill underlätta arbetskraftsinvandringen. Sverige behöver det! Inför någon form av "gräddfil" licens för dem som är säsongare och återkommer till samma arbetsplats år efter år. Skärp kollarna på plats i stället. Det skulle bara behövas ett enkelt förfarande på någon vecka. Kan det vara så svårt. Dessutom när det gäller personer som ska vara här under längre tid måste man inte bara kolla löner och anställningsförhållanden även boendet skulle vara en angelägenhet och var i beslutsprocessen problemen finns. Adminstrativa rutiner som förhindrar och förlänger handläggning i månader är inte acceptabelt. Ministern tog till sig förslagen och synpunkterna och skulle medverka till att det blev bättre. Ska verklingen följa upp detta! Bilden föreställer familjen Zetterbergs nyaste tillskott ett föl 3 dagar gammal.


Diggiloo mycket bra.         Var i Dalhall...

img_7052 (MMS)

Diggiloo mycket bra.         Var i Dalhalla i går o var på Diggiloo. Charlotte Pirelli var en av artisterna som var kanonbra o gjorde allt med beröm godkänt. Varför satsar vi inte mer på kultur, t ex i vården? Dessutom vaknade jag i Sälen i dag till en gudomlig morgon. Varför satsar vi inte mer på natur i vården. Det är hög tid att göra något för att ändra den traditionella vården/ rehabiliteringen. Jag gör vad jag kan för natur o kultur i vården. Vill ni veta ner, besök Ås Fhs i Jämtland där kan man bevisa naturens läkande effekt.


RSS 2.0