På väg

Sitter snart på planet på väg till Kanada. Utskottet ska dit på en enligt programmet intresset resa. Tror att jag kommer ha nytta av det när vi jobbar i socialförsäkringsutredningen. Vi behöver vidga våra vyer och hitta nya lösningar. Kanada sägs var världsbäst på välfärd.
Var i går till Rättvik och en kväll med Centerkvinnorna i Dalarna. Aktiva tjejer som jobbar stenhårt för centern. Jag pratade om härskartekniker och vi hade en bra dialog. Man behöver tänka till i bland hur vi blir behandlade och hur vi behandlar andra.
I Rättvik var det snö och det var det hemma i Enköping också.


Graviditetspengen på väg

I går eftermiddag träffade jag företrädare för häst näringen tillsammans med Emil Källström och Per Åsling mina Rd kamrater. Självklart tog de upp det ofattbara att det fortfarande är skillnad i trygghetssystemen mellan olika företagsformer. Det är inte klokt varför ändras inte det. Förslag till förbättringar finns men det går otroligt trögt i Regeringskansliet. Men en viktig förändring är nu äntligen på G. Graviditetspeng för kvinnliga företagare.
Vi har en del att jobba för.......

Efter detta firade Toots och jag vår 31-åriga bröllopsdag.


Oct. 22, 2012


Räkna med Centerpartie

Fick en jättebra start på denna dag. Först morgonpromme med Toots, dusch, frukost o cykeltur till Jvs. Hoppade över det som var pricken över i; Annie Lööf på bild på ledarsidan i EP. Det stod där att Alliansens andra partier ska lyssna på C när man ska motverka ungdomsarbetslösheten. Förenklingar av LAS och introduktionslöner, skulle vara framgångs faktorer.


Systemet praktik

I går praktiserade jag på Systembolaget i Enköping. Himla intressant, lärorikt och roligt. Jag har alltid drömt om att få stå i affär och kiosk. Nu fick jag pröva på att stå i kassan. Inte dumt alls.
Men systembolaget är verkligen seriösa när det gäller att medverka till nykterhet eller att inte dricka för mycket. Hur underligt det än kan låta. Man reklamför inte det som är mest köpt och ställer det närmast. Man kollar verkligen leg, vilket jag också gjorde vid ett tillfälle. De nekar personer som är för berusade att handla. Konstigt nog blir de inte arga utan går bara ut. Ser man att det verkar som langning, till minderåriga, kan de gå efter och är det langning bakom knuten har de rätt att ta tillbaka varorna. Bra tycker jag!
Vi diskuterade också gårdsförsäljning som vi i Centern arbetar för. De hade inget emot det och trodde inte att det skulle bli någon större konkurrens eller liknande. Piloter för hemförsäljning ska testas med början i november i Sollentuna och sedan vidare i landet. Där är de rigoriösa kontroller som gäller. Jag poängterade att det för mig är viktigt när det gäller att förhindra så att minderåriga får tillgång till alkolhol och att skydda dem från alkohol.

Annie lysande

Annie Lööf var hysande i dagens partiledardebatten. Hon var rapp i replikerna hade ett anförande med glöd. Pratade om ungdomsarbetslösheten som legat på den höga nivån i 20 år. Centern vill ändra det. Centern har förslagen. Det är dax att göra något det gäller din och min framtid och ungdomarnas nutid.
Annie i talarstolen.


Migration!

Vid centerns gruppmötet i Riksdagen i går fick vi en mycket bra information från ansvarig minister Ola Ullenhag. Han redogjorde för oss vad budgeten för 2013 har om hur vi bättre ska ta emot våra invandrare? I år förväntas vi i Sverige ta emot dubbelt så många invandrare beroende på att världen ser ut som den är. Människor flyr krig, förföljelse och övergrepp. Vår skyldighet är att inlemma dem i Sverige så fort som möjligt. De måste få skolgång, lära sig Svenska, få arbete och lära sig vår kultur. Sverige är bättre rustat än någonsin att klara uppgiften.


Stim Music Expo

Har idag debatterat musik ur näringspolitisk och upphovsskyddad samhällssyn. Himla intresset och riktigt bra. Det var Stim Music Expo som hade en heldag på Hotell Rival vid Mariatorget i Sthlm. Salongen var fullsatt av personer som på ett eller annat sätt anknyter till musiken.
Centern har ju en hel del att komma med för branschen. Maud Olofsson startade när hon var Näringsminister Rådet för Kulturella och Kreativa näringar. Det har givit frukt och Tillväxtverket har fortsatt. Musiken är ju en del av detta och Regeringen satsar på att vi ska fördubblas internationellt. Men man måste tjäna på sitt skrivande och framtagande av musik. Hur skydda upphovsrätten? Vi kan inte kriminalisera att lyssna på musik, ladda ner musik o nyttja den nya tekniken. Här har vi en del att göra. Ta fram fakta tillsammans med branschen tillsätt en Upphovsrättsutredning. Skapa bättre trygghetssystem så man kan vara företagare inom musik. Kultur är också ett sätt att arbeta. Musik i vården! Regionalt besöksmål. Internationell exportprodukt. Med mera, med mera.....


RSS 2.0